ÍNDEX DE RECEPTES

26 de novembre del 2012

PASTÍS DE POMA

Aquest cap de setmana no hem tingut massa temps per estar a la cuina, ens ha tocat treballar una mica, tot i això, vam fer aquest pastís de poma que és molt ràpid de fer, fàcil i molt bo. El vam acompanyar amb un bon cafè i no durar gaire... !
És ideal fer-lo amb un motlle de 28-30 cm, perquè quedi planet i la poma no s'amagui amb la massa. Com el motlle que tenia és de 22 cm, veieu que la poma ha quedat parcialment tapada, si és més gran, queda tota la poma a la vista. De tota manera si us queda com aquest, teniu un pastís amb sorpresa!!, trobes la poma al mig i està super bona.
PASTÍS DE POMA
Ingredients
150 g de mantega (a temperatura ambient)
200 g de farina
5 o 6 pomes reineta (o les que tingueu)
3 ous
150 g de sucre
2 cullerades de brandy (opcional)
1 sobre de llevat
Polsim de sal
Motlle de 28-30cm (jo el tenia de 22 per això la poma gairebé no es veu)
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º
Preparem el motlle, l'encamisem amb mantega i farina, en traiem l'excés.
Tallem les pomes a quarts, pelem traiem el cor i en fem làmines sense acabar-les de tallar (perquè no es facin negres les fregeum amb llimona, si ho fem amb un ganivet de ceràmica no s'oxiden i no caldrà fer-ho)
Posem la papallona en el got, hi posem els ous i el sucre i batem durant 3 minuts, temperatura 37º, vel. 3
Acabat el temps tornem a programar el mateix però sense temperatura.
Incorporem la mantega i el brandy i barregem 20 segons a vel. 2
Afegim la farina, el llevat i el polsim de sal i barregem 10 segons, vel. 2 1/2
Traiem la papallona i acabem d'incorporar-ho tot amb una espàtula.
Aboquem la barreja en el motlle que hem preparat, anem col·locant els quats de poma , tirem per sobre una mica de sucre.
Coem a 180º, dalt i baix, uns 30 minuts
El punxem per a comprovar que estigui cuit.
*del llibre de la Tmx

18 comentaris:

QUIMA ha dit...

Te molt bona pinta aquest pastis de poma . Tot un clàssic que sempre et treu d'un apuro.
Petons

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmm molt bo

VISCalacuina ha dit...

Sóc una fan dels pastissos de poma, els provo tots!

crismas ha dit...

Se ve deliciosa!! ummmmm...que agustto me comía un pedacito con un café :)
Besos

Gemma ha dit...

M'encanten les coques de poma!
Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar ;)

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten els pastissos de poma, son una delicia y passen molt be! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Aquest pastís promet, Teresa! T'ha quedat preciós!!

Tapa't de tapes ha dit...

Carai, aquest pastís promet!!!

Fem un mos ha dit...

Els pastissos de poma son uns dels meus preferits. Ummm
Petons

Teresa ha dit...

Perdoneu que no us visiti, estic una mica liadilla!!! gràcies! i petons1

Miquel ha dit...

un pastel de manzana siempre es bien venido y este lo es y con la TM mas facil y rapido
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Encara que només es vegi una mica la poma queda molt maco, segur que ja no queden ni les molles.
Petons.

María ha dit...

Mi querida amiga, que tarta mas rica, se ve con una pinta fantastica, y tiene un colorcito de cine. Mil besicos amiga

La Cuina Violeta ha dit...

Teresa,
Jo el faig tot sovint i triomfo sempre. És la que més agrada. Un molt pastís.
Nani

mercè ha dit...

No sé com queda amb tota la poma per sobre, però així queda preciosa i més original!. Una pinta de mossegada...

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Lo he probado y está muy bueno y encima queda muy chulo!! bss

Cristina ha dit...

Perquè ho has explicat...però t´ha quedat preciós així semi-amagada. A més un pastís de poma sempre triomfa, oi?

Marta Padenous ha dit...

Sempre surt bé aqst pastís!!! ptnts

Seguidors