M'encanta fer pa a casa, per lo bo que queda (normalment..) i l'oloreta que fa quan el cous! Tinc alguna altra recepta de pa pendent de publicar, però l'última serà la primera! Vaig veure la recepta d'uns panets que feien molt bona pinta! i ràpida he estat en fer-los, però amb farina integral. Ens aniran de fàbula per l'esmorzar de tota la setmana!
Tret del temps que necessiten de repòs per a la fermentació, són molt fàcils i ràpids de fer. Són boníssims!
PANETS INTEGRALS
Ingredients
480 g de farina integral
10 g de sal
280 d'aigua
20 g de llevat fresc
30 g de mantega salada
10 g de mel
Elaboració
Posem la mantega en el got de la Tmx i programem 2 minuts, 50º, vel. 3.
Afegim l'aigua i el llevat i barregem durant 10 segons, vel 3.
Aboquem dins el got l farina, lasal i la mel i programem 1 minuts, got tancat, vel. espiga.
Deixem reposar fins que dobli el seu volum. Podem traure-la del got i posar-la en un bol tapat, o bé al mateix got. (aproximadament 45 minuts)
Damunt de la taula enfarinada aboquem la massa fermentada i fem porcions de 80 g, els pleguem com si fos un mocador, les quatre puntes cap al centre, amb la tisora podem fer dos talls en creu, tapem i deixem novament uns 45 minuts, han de doblar el volum, que no tinguin corrent d'aire. Ara com fa fred costa una mica més la fermentació de les masses, si teniu algun radiador o font de calor podeu posar-los al costat, anirà més de presa.
Preescalfem el forn a 250º, enformen els panets durant 20-25 minuts a 220 º .
Dins el forn posar un bol amb aigua, donarà humitat al forn i farà que el pa tingui una crosta cruixent.
De manera tradicional:
Foneu la mantega al microones, escalfeu l'aigua una mica i barregeu amb la mantega, desfer-hi el llevat. Afegir la resta d'ingredients i barrejar bé, quan costi fer-ho al bol aboquem a la taula enfarinada i amassem bé, fins a tenir una massa fina, fem una bola, tapem i deixem que dobli el volum.
La resta és igual que més amunt
Font: bloc "una fiera en mi cocina"
14 comentaris:
Últimament veig a molts blocaires preparant pa a casa i em feu enveja. Jo no m'hi he posat encara però veient aquests panets no sé perquè trigo tant!! acabats de sortir del forn i amb un raig d'oli segur que estan brutals!
Espero que aquesta grip et deixi de molestar aviat, que es fan pesades les punyeteres, eh? A nosaltres també ens encanta fer pa a casa, però últimament tenim poc temps, a veure si ens hi posem... que m'has fet enveja amb aquesta panets!
Petons
Sandra
genials!! i quants!! el pa és el meu esmorzar preferit aixi que ja veus...!! sento enveja sana!! petons
En fà molta mandra, ja que no tinc T.M. Però segur provo a fer-los de forma tradicional.
Petons i ànims, que ja arriba la Primavera.
Doncs mira, crec que la faré d'aquí a no gaire... Tinc els ingredients necessaris, fins i tot tinc la grip, també! A veure si passa d'una vegada... Ànims!
Marta
TEnen una pinta boníssima, Teresa. A mi el pa integral gairebé sempre m'agrada més que l'altre. I com tu dius, fet a casa sempre ens aromatitza la cuina, oi? Petonets! Bon cap de setmana
Espero que aviat estiguis bé del tot, suposso que per la grip no vas venir el divendres passat al Bon Preu.
Els panets tenen molt bona pinta, deuen tenir una molla flonja que fa que t'els menjis en dues mossegades.
Petons.
Hummmmmmmm sucats amb tomaca han d'estar bonissims.
Petons
M'encanta el pa fet a casa i mai nhe fet d'integral. D'on has tret la mantega salada?
Petonets
Unos panes para el desayuno perfectos con un poco de aceite y tomate son mis preferidos.
Saludos
Tinc dos kilos e farina integral que ja se on pararan... gràcies!!! els veig fabulosos!!! Petons
M'alegro que ja et trobis millor!
Han de ser uns panets molt gustosos, ideals per l'entrepà de diumenge d'anar a escalar ;)
Que tendre que es veuen! I...jo he tingut l´estomacal...T´entèn perfectament; Tinc unes ganes tremendes de tornar a publicar!
t'han quedat geniañ els panets!!! moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
Publica un comentari a l'entrada