8 febrer de 2013

COCA DE LLARDONS (II)


 La coca de llardons a casa ens encanta!,  la de pasta de full i pinyons sobretot. És una coca que la podem fer tot l'any (si no fos per les calories...), encara que aquest dia, dijous gras,  no hi pot faltar! A l'entrada anterior us vaig posar on podieu trobar la recepta de la coca amb pasta de full, en aquest bloc, molt fàcil de fer i amb l'èxit assegurat! Aquesta vegada també he provat la que és com brioix amb els llardons barrejats amb la massa, les primeres fotos, que tenia la recepta de fa temps i encara no l'havia fet. La massa la vaig fer amb la Thermomix, però es pot fer a mà, això si, costarà una mica més. També està molt bona, com sempre passa hi ha a qui va agradar més una que l'altra, jo que són de bon menjar, m'agraden les dues!!!
Així que ja veieu quin dijous més gras hem tingut,  ah? i no hi ha faltat la truita i la botifarra d'ou...Visca Carnestoltes!!
COCA DE LLARDONS (II)
Ingredients
75 g de sucre
150 g de llard
200 g de llardons (que siguin bons...)
100 g de llet
100 g d'aigua
400 g de farina (de la normal, mitja força)
20 g de llevat fresc de forner
Pinyons
Pessic de sal
Pessic de canyella
Més sucre per a posar damunt la coca
Elaboració
En el got de la Tmx posem l'aigua, la llet i el pessic de sal, programem 1 minuts, 37º, vel. 2
Afegim la meitat del llard, el llevat, la farina i el sucre, i barrgem 2 minuts a vel. espiga (got tancat)
A continuació afegim poc a poc, per la boca del got, a vel. espiga, el llard, fins que veurem que està tot integrat.
Ara toca afegir els llardons, i a canyella en pols i barregem 5 segons, got tancat, vel. espiga.
Posem farina a la taula i hi aboquem la massa, si és molt enganxosa tirem una mica de farina i amassem.
Dividim la massa en dos, farem dues coques.
Tallem paper especial de cuina, posem una meitat de massa i estirem amb el corró, donem forma a la coca, un gruix aproximat d'un cm i mig. Pintem amb ou batut, repartim els pinyons iposem sucre generosament.
Vaig esquitxar per sobre amb una mica d'anís.
Tenim el forn preescalfat a 200º, hi posem les coques i coem durant uns 25 minuts.
Deixem refredar
Espero que les feu i que us agrdin molt!

17 comentaris:

QUIMA ha dit...

T'ha quedat molt bé aquesta també ..... jo com tu m'agraden les dues .....
Petons

cocinandosabores ha dit...

Mmm que rica te ha quedado! ¿me puedo llevar un trocito? :), Un beso

Roser ha dit...

que bona!! t'ha quedat genial! petons i a disfrutar-la!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Per mi un trosset de cada!
Petons
Sandra

asj ha dit...

Nunca la he probado pero tiene una pinta tremenda.

besos

VISCalacuina ha dit...

Ha de ser boníssima!

Anònim ha dit...

Ces site web informatif! Grand merci! Merci pour un bon moment la visite comacasa-res.blogspot.ru. C'est vraiment un plaisir compréhension d'un site web comme celui-ci regorge d'informations sympa. Merci!

Gemma ha dit...

A mi personalment, m'agrada més la de pasta de full.
Però tens raó que la de brioix també és molt bona ;)

Dolça ha dit...

A casa agrada més l'amassada, recepta de la Montserrat Seguí. Però a mi em passa com a tu, m'agraden les dues!
Ptnts
Dolça

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bona Teresa, qualsevol versió es bona i no cal que sigui Dijous Gras o la Revetlla de Sant Joan per fer-la.
Petons.

MaryLou ha dit...

Ens agraden totes dues!!! per+o aquest any nomès he fet la de pasta de full.
T'han quedat molt boniques!!
Petonets

Montse Cartanyà ha dit...

Una pinta espectacular!!!

Gemma ha dit...

Jo soc més de les de brioix, encara que si n'hi ha de pasta de full tampoc li faig cap lleig.
Moltes gràcies per compartir-les.

Rosita Vargas ha dit...

Tiene un aspecto muy bueno me encanta ,abrazos y abrazos..

Fórmules Culinàries ha dit...

Jo aquest any també m'he animat a fer la massa de brioixe i n'he quedat molt contenta!
Però la de pasta de full és tant fàcil i tant bona que no sabria amb quina quedarmE!
ptns!!

CHEZ SILVIA ha dit...

De les coques mes bones per aquests dies!!! Quina pinta! Petons

Miquel ha dit...

tremendas las dos¡¡
es mi coca preferida
peto

Seguidors