24 febrer de 2013

PASTÍS DE SANTIAGO

El Pastís de Santiago és el pastís tradicional de Galicia, és un pastís a base d'ametlla, sucre i ous. Aquests pastissos d'ametlla també són molt típics a la Mediterrània, però com en aquest cas li hem posat la Creu de Santiago li direm Pastís de Santiago!.
De receptes també n'hi ha moltes, aquesta és de l'última classe amb la Mireia Carbó, que era el que em faltava fer, i avui li ha arribat el moment! bo, no, molt bo!!!
PASTÍS DE SANTIAGO
Ingredients
300 g d'ametlla en pols
300 g de sucre
5 ous
2 culleradetes de llevat
1 pessic de canyella
1/4 de pell de llimona ratllada
Elaboració
Separem les clares dels rovells
Beteu els rovells amb el sucre fins que quedin de color blanquinós i doblin el volum.
Muntem les clares a punt de neu
Berregem l'ametlla amb el llevat, els rovells i 2 cullerades de les clares muntades. Afegim la resta de clares i barregem poc a poc.
Coem el pastís a 160º durant 20.25 minuts. Forn preescalfat.
Decorem amb la creu o al nostre gust.

14 comentaris:

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Ahora me has recordado que hace mucho que no ka hago y mira que esta buena!!
Bss

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ja ho pots dir que estava boníssima. Fa anys quan la veia tan plana no em feia gràcia fins que un dia la vaig tastar i em vaig adonar tot ho que m'havia perdut.
Petons.

Fórmules Culinàries ha dit...

Ja m'ho penso que ha d'estar boníssima!
la tarta de Santiago no falla mai i agrada molt a tothom, però és que a tu t'ha quedat molt bé!
ptns!!

Roser ha dit...

oohhh que bona!! fa mil anys que no la tasto, l'ultima vegada, quan vaig anar a Galicia i d'això fa 5 anys!! ufff m'haure de posar mans a l'obra!! petons

Neus ha dit...

T'ha quedat fantàstic!! Jo encara no he fet les receptes de la classe de la Mireia però ja en tinc ganes!!

Montse Cartanyà ha dit...

Tinc la recepta pendent per a fer, però com sempre en terres basques estic pendent d'anar a Catalunya a per les ametlles que aquí n'hi ha molt poquetes. T'ha quedat impressionant

CHEZ SILVIA ha dit...

No la he fet mai, alguna vegada si me la ofereixen me la menjo molt a gust. T´ha quedat preciosa! petons

Cristina ha dit...

Aquest és el que no falla mai...un company de feina m´ha encarregat que li faci una per ell solet...Li caurà la setmana que ve.Què feliç el faré.

MaryLou ha dit...

Qué bonica t'ha quedat!!! aquesta recepta de la Mireia la tinc a pendents, però és que no dónem a l'abast!!!
Petonets

La Cuina Violeta ha dit...

Un pastís 10. Jo només l'he fet una vegada a la meva vida i la veritat és molt bo.
Molt bé Teresa,
Nani

Lo forner de Ponent ha dit...

Que be t'ha quedat Teresa!

Gemma ha dit...

Caram, ja has fet totes les receptes, quina alumna tan aplicada!
Sort que dijous et tornaran a posar deures, je je je...

Mercè ha dit...

Teresa, que bé que t'ha quedat!! I saps què? M'has recordat que és una de les receptes que tinc pendents de provar!!
Petons

ANNAFS ha dit...

T' ha quedat molt bonic, . El pastís de Santiago és un dels meus preferits.

Seguidors