ÍNDEX DE RECEPTES

3 de febrer del 2013

PASTÍS DE PASTANAGUES


El dijous de la setmana passada vam passar una bona estona amb la Mireia Carbó, al Club Social Caprabo. En aquesta ocasió ens va fer un pastís d'ametlla (Tarta de Santiago), uns pets de monja i un pastís de pastanagues. El que més em va cridar l'atenció, per a fer el primer, van ser els pets de monja, els altres estan més vistos i fets. Així que divendres per la tarda, tranquil·lament em vaig posar a fer, bé, a intentar fer els pets de monja! però tot sembla fàcil... i si, la recepta no té secret, és fàcil, tres ingredients! però com en tot... es necessita pràctica! No em van sortir! bé, no van sortir els pets, però si unes galetes molt bones... ja us les ensenyyaré, però de pits, res, de res!! Llavors vaig pensar en fer el pastís de pastanaga, que el vam provar a la classe i era molt bo. No l'he fet amb la cobertura que ens va fer la Mireia,  però també l'hem trobat molt bo! i ha anat d'alló més bé pels esmorzars i berenars... del cap de setmana ...!
Amb aquest pastís participo al  HEMC 69 organitzat pel bloc LeBon Vivant
PASTÍS DE PASTANAGUES
Ingredients
Pel pa de pessic
250 g de pastanagues
3 ous
250 g de sucre moré (vaig posar-ne 200)
250 g de farina
100 g d0oli de girasol
1 sobre de llevat en pols
1 polsim de sal
Per a la cobertura de formatge (que jo no he fet)
500 g de formatge Philadelphia
100 g de mantega pomada
125 g de sucre llustre
Suc de llimona (unes gotes)
Elaboració del pa de pessic
Barregeu la farina, el llevat i la sal. Reserveu
Peleu les pastanagues i ratlleu-les (piqueules amb robot de cuina o ratllades amb ratllador)
Bateu els ous amb el sucre, fins a que doblin volum. Afegiu l'oli i les pastanagues i barregeu bé.
Afegiu a la barreja anterior la farina amb el llevat i la sal, i barregeu amb espàtula , amb moviments de dalt a baix fins que no quedin grumolls.
Pinteu el montlle amb mantega fosa i empolvoreu-lo amb farina (traieu-ne l'excés picant el motlle cap avall)
Aboqueu la preparació en el motlle i coeu uns 35 minuts, a 180º
Cobertura
Barregeu els ingredients de la cobertura fins que quedi una crema fina i espessa.
Talleu el pa de pessic per la meitat i farciru-lo amb part de la cobertura.
Amb la resta cobriu tot el pastís amb una capa d'un centímetre de gruix aproximadament.
Pastanagues de decoració
Feu un almívar amb 100 g d'aigua i 50 g de sucre, quan bulli afegiu-hi uns talls fins de pastanaga en els que haureu donat una mica de forma, i d0uns mm de gruix, deixeu coure uns 5 minuts amb l'almívar, no han de quedar molt tous, reserveu-los en en bol amb l'almívar.


La Mireia treballant!!! (aixó si que són pets de monja (o pits...)!!!

20 comentaris:

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Me encantan las recetas de Mireia, te ha quedado genial y me gusta esta decoracion
Bss

Tapa't de tapes ha dit...

Quins dolços més bons que fau ver!! No et desanimes, que segur que els pets de monja acaben sortint. De moment, ens obsequies amb un pastís de pastanaga que fa salivera!! T'ha sortit de conya. Petons!

trifasic de baileys ha dit...

m'agrada el pastis de pastanaga! t'ha quedat molt be eh...quina pinta! petons

Gemma ha dit...

Que ràpida, t'ha quedat molt bé!
Jo ja he fet els pets de monja, a veure si els publico avui o demà... Segur que el proper cop que els facis et quedaran amb la forma perfecta.
I el proper serà aquesta coca de pastanaga, que és molt bona.

GEMMA ha dit...

Dons els pets de monja no t'han sortit bé, però aquest pastis está genial!!! I amb una decoració molt maca!!!
Petonets.

Neus Garcia ha dit...

M'ho vaig passar super bé a la classe de la Mireia!! Era la primera vegada i va complir totes les meves expectatives! El pastís de pastanaga t'ha quedat fantàstic!! Jo ja tinc ganes de fer alguna de coses que ens va proposar!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada aquesta decoració, qué maca t'ha quedat.
A aquesta hora amb la gana que tinc amb un tros de pastís no en tindría prou.
Petons.

Anònim ha dit...

Que bo!!! T'ha quedat preciós!!! El faré! sent de la Carbó segur que l'èxit està assegurat.
Gràcies!

QUIMA ha dit...

Aquest pastis té molt bona pinta !! Segur que a la propera et surten perfectes els pets de monja.
petons

Miquel ha dit...

Te ha quedado tremendo y muy bonito.me encanta los pssteles que llevan zanahoria wuedsn muy jugoso una clase bien aprovechada
Bona setmana
Peto

rhuandsam ha dit...

Je je estarà massa vist el carrotcake però està boníssim. De fet el que més m'agrada és el gust de canyella tot i que veig que tu no li en poses :-0 Fa poc vaig preparar-ne un (el primer de la meva vida), però no em va quedar gaire esponjós i aquest teu té mooooolt bona pinta, la propera vegada provaré amb la teva recepta!

Pilar Casanava ha dit...

Teresa, la decoració t'ha quedat espectacular, i del sabor em faig una idea: boníssim. Petons,
Pilar

ANNAFS ha dit...

Molt ben decorat,deu ser molt bo. No n' he fet mai a veure si en faig aviat amb aquesta recepta.

MABEL ha dit...

Quina sort, Teresa!! Com m'agradaria anar a un curs de la Mireia. Hi han receptes que la pràctica ho és tot, però al final segur que et sortiràn!
Aixó sí, el pastís de pastanaga t`ha quedat fantàstic, no li diguis a la Mireia, però fins i tot millor que a ella! jeje
Un petó, guapa.

El Club de Carmen ha dit...

Hola, Teresa. Soy una de tus seguidoras y he de decirte que suelo acudir a la clases de Mireia. Precisamente estaba interesada en ir a la clase del pastel de zanahoria pero al final no he podido, así que sin querer me has hecho un favor, ya tengo la receta. Besos

ISABEL ha dit...

Fantàstic, la decoració i la cobertura de 10.
Jo acabo de publicar el pastís de San Jaume.
Felicitats i petons

Maria Dolores ha dit...

Es un pastis boníssism i queda sempre molt be.
Un abraç

Maryar ha dit...

T'ha quedat d'allò més maco aquest pastís i de gust... m'ho puc imaginar. De bon grat di donaria una queixalada :)
Muacs

Fórmules Culinàries ha dit...

Ooooh!! quin pastís més ben decorat!!
Amb aquestes hores veure el pastís de pastanaga em fa venir massa gana...buff!!
ptns!!

Unknown ha dit...

Hola Teresa
muchas gracias por participar en el HEMC. La tarta de zanahoria es una de mis favoritas. Además con tu descripción paso a paso la haces realmente facil y rica
Cuídate
Cristina

Seguidors