ÍNDEX DE RECEPTES

14 de març del 2013

ROSQUILLES D'ANÍS


Quan era petita i sortia de l'escola, encara no havia entrat a casa i ja sabia què m'esperava per berenar... ooooh... avui la mama ha fet rosquilles!!! quina oloreta! què bones!!
Aquesta recepta no és la d'ella, em queda pendent de fer-les, tinc la recepta a Isona, perquè encara tinc recod del gust i de l'olor!
Les he fet perquè avui a la feina hem estat de celebració! aniversari de tres companys!, i per acabar el pica-pica que ens han portat ells, bé, ja un dinar, hem acabat amb un tiramisú que ja és un clàssic de la Clàudia, companya italiana i que estava boníssim i unes rosquilles d'aquestes per a acompanyar el cafè...!
Ja veieu, un dinar rodo, rodó!!!

ROSQUIILLES D'ANÍS
Ingredients
500 g de farina
200 g de sucre
1 ou (gran)
100 ml de llet
100 ml d'anís
100 ml d'oli d'oliva suau
una culleradeta (de cafè) de llevar tipus Royal
Pell d'una taronja restllada
1/2 cullerada (de postre) de matafaluga en gra
Oli de girasol per a fregir
Sucre per ensucrar-los
Preparació
En un bol barregem l'ou, la llet, l'oli, la pell de llimona ratllada, l'anís, la matafaluga i el sucre.
A banda barregem la farina amb el llevat i ho anem incorporant a la barreja anterior, fins a aconseguir una pasta densa, que no s'enganxi als dits. Si veiem que falta farina en podeu anar afegint. 
Anem agafant porcions petites, fem com un xurro llarg, i prim (d'un cm aproximadament), tallem trossos d'uns 8 cm i unim els extrems. Les fregim en un pot o paella en oli abundant fins que agafin un color ben ros.
Les anem posant sobre paper absorbent per traure l'excès d'oli, per acabar les arrebossem amb sucre 
( per arrebossar-les també podeu fer una barreja de sucre i canyella en pols)

* Tingueu en compte que 100 ml d'oli equival proximadament a uns 85 grams.  

 (recepta, una mica tunejada, del bloc de la Mercè, de cuina per llaminers)



 

6 comentaris:

Joaquina ha dit...

Quina mes bona oloreta!!! ara per semana santa ja toquen les rosquilles... Petons,

QUIMA ha dit...

Crec que fins i tot m'arribat l'oloreta a casa.tenen una pinta ........el meu home estava mirant la pantalla de l'ordinador i hem ohhhhhhhh quins brunyols; ara en menjaria.
petons

esborrar ha dit...

Mai no m'he animat a fer rosquilles tot i que ens encanten. Les teves tenen una pinta esplèndida!
Marta

trifasic de baileys ha dit...

mmm....que bones em sembla que les oloro des d'aquí!! petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tres aniversaris a l'hora, aixó està molt bé, la questió es celebrar.
Unes rosquilles ben bones.
Petons.

Cuina Cinc ha dit...

Hola com a casa!
T'han quedat molt bé! "tunejades" amb matafaluga un mix de rosquilles i brunyols...(?)
Et deixo l'enllaç de la recepta original.
A casa les farem aquest dies de Setmana Santa,
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/04/rosquilles-de-lantonia.html
Salutacions,

Seguidors