14 d’abril de 2013

GELAT DE DOLÇ DE LLET

Começa la calor i els gelats venen molt de gust, a mi sempre..., però per acabar el dinar d'un diumenge caloròs a tothom li agrada! i si és com el que hem fet avui...s'acabarà més de pressa del lo ràpides que anireu fent-lo! és super fàcil i ràpidíssim de fer ! això si, cal preparar-lo unes quatre hores abans de menjar-lo, i millor el dia abans. 
La recepta és de la Donna Hay, que m'agrada molt el que fa, per la senzillesa dels plats i la delicadesa amb què els prepara. Jo l'he fet amb dolç de llet, però també es pot fer amb caramel líquid. Ella l'anomena Gelat de  caramel amb truc.
Encara que pugui semblar que ha de ser  molt dolç no ho és pas, proveu-lo!!
GELAT DE DOLÇ´DE LLET
Ingredients
600 ml de nata per a muntar (35 % MG)
340 g de dolç de llet (dulce de leche)
Elaboració
Posem la nata, que ha d'estar ben freda en un bol i la muntem amb l'ajuda d'una batedora elèctrica. Incorporem el dolç de llet i barregem amb l'ajuda d'una espàtula, amb moviments envoltants, de baix a dalt. Aboquem en un recipient, millor metàl·lic, tapem amb film i reservem al congelador.
El traiem una mica abans de servir-lo.
El dolç de llet el podem fer a casa, però necessita molta estona i no sempre tens assegurat el resultat. Si el feu a casa, heu de posar a bullir un pot de llet condensada, que l'aigua arribi fins la meitat del pot de llet, durant al menys dues hores.Si ho feu en olla a pressió amb 30' n'hi ha prou.



16 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Molt cremós, Teresa, una bona manera d'acabar un àpat o a mitja tarda que ara els gelats ja venen de gust a totes hores.
Petons.

Montse Cartanyà ha dit...

Quina delícia de gelat!!! Crec que serà un bon inici de bon temps!!!

Roser ha dit...

es molt bo aquest gelat! jo l'he tastat i em va agradar molt! i ja veig que es molt facil tambe! petons

Neus ha dit...

uix però que bo!!! t'ha quedat genial i sí que és ben senzilla la recepta!!

QUIMA ha dit...

NO sòc massa de gelats, pero amb aquesta cremositat que t'ha quedat ben be que el faria passar.
petons

Marina A.F. ha dit...

Quina bona pinta, Teresa! I ha de ser boníssim, a mi m'agrada molt el dulce de leche! No m'acabo d'atrevir amb els gelats... a veure si m'hi animo!! Petons

Helena ha dit...

Mare meva Teresa, es veu tan cremós.... em venen ganes de comprar-me una màquina de fer gelats, però sé que aquest estiu perillaria la meva salut jejeje

GEMMA ha dit...

Comença la época de gelats...!!!!m'encanta!!! Aquest ja esta apuntat a pendents...
Petonets.

Pollet ha dit...

Que xulo. Me l'apunto ! no conec a la Donna Hay, investigaré que tal :-)

Cristina ha dit...

Benvinguts els teus gelats!!!

M Glòria ha dit...

Aiiiixxx que a mi el dulce de leche no m'agrada gens!!!!
Però si dius que no queda massa dolç...
PTNTS
Dolça

Su ha dit...

Vaya textura rica que te ha quedado. ¿Te salen así de ricos todos? Un besote.

Rhu Sam ha dit...

Què fàcil i què bo!!

Gemma ha dit...

Queda inaugurada la temporada de gelats!!
Aquesta recepta me l'apunto, que la trobo super fàcil i molt bona per fer gelats casolans sense geladora.

Miquel ha dit...

una receta muy buena y fácil,desde luego ya apetece solo con verlo
peto

starbase ha dit...

Oh! m'encanta el dolç de llet! Tinc geladora a casa o sigui que potser aqeust estiu m'atreveixi a fer-lo :)

Seguidors