7 d’abril de 2013

ESPONJÓS DE XOCOLATA BLANCA AMB IOGURT

El divendres vaig anar a l'Espai Consum de Bonpreu, en aquesta ocasió el taller estava dedicat als postres de cullera. El Pep ens va fer cinc o sis receptes ràpides i fàcils de fer i de manera que poguem jugar una mica i deixar anar la imaginació tot combinant-les entre elles i acompanyant-les de diferents ingredients, galetes, crumble, fruita...Va fer un esponjós de xocolata blanca amb iogurt, crumble de farro,escuma de xocolata calenta, teula de cacau i un orange curt... tot boníssim! com no podia ser d'altra manera !
Però, per a les postres d'avui he triat l'esponjós de xocolata blanca amb iogurt, amb teula de cacau i una mica de melmelada de prèssec (cassolana!). El resultat, excel·lent! ens n'hem llepat els dits!
ESPONJÓS DE XOCOLATA BLANCA AMB IOGUT
Ingredients (per a 4 personaes)
250 ml de nata (35% M.G.)
150 g de iogurt natural La Fageda (a temperatura ambient)
200 g de cobertura de xocolata blanca
2 fulles de gelatina (de 2g c/u)
Preparació
1. foneu la xocolata blanca al bany maria
2. Una vegada fosa, remeneu-la perquè s'homegenitzi tota la cobertura i afegiu-li el iogurt natural. Remeneu-ho delicadament.
3. Hidrateu la gelatina en aigua freda, Escalfeu una mica de la nata i desfeu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Ho incorporem a la barreja anterior.
4. A continuació semi muntem la nata i l'afegim a la barreja anterior, amb l'espàtula i moviments suaus, de dalt a baix.
5. paseu en motlles individuals i reserveu a la nevera.
TEULA DE CACAU
Ingredients
100 g de mantega a temp. ambient
100 g de sucre llustre
75 g de clares
90 g de farina
10 g de cacau (si poseu cacau tipus cola-cau queden de color més claret, jo ho he fet amb cacau pur)
Preparació
1. Treballeu lentament la mantega amb el sucre llustre, amb batedora elèctrica ( a mà trigareu més)
2. tamiseu la farina amb el cacau
3. Acabem la pasta afegint la farina i les clares a intervals fins que tinguem una pasta homogènia.
4. Estireu aquesta pasta en un silpac o paper especial de forn, amb l'ajuda d'una espàtula llarga o ganivet llarg, ha de quedar una capa molt fina.
5. Coeu-la al forn a 180º, forn preescalfat, durant uns 5 minuts. deixeu refredat i maltalleula! o bé quan encara és calenta talleu formes irregulars per a acompanyar l'esponjós.



17 comentaris:

ISABEL ha dit...

Quina pinta Teresa.
Va ser un taller profitós.
El dia 19 vaig a Bon Preu.
Que vindràs?..
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Espero que en Pep faci també aquestes postre d'aquí a dues setmanes que es quan vaig jo al BonPreu.
Mentrestant vaig fent boca amb el teu esponjós de xocolata blanca que té molt bona pinta.
Petons.

Roser ha dit...

un postre de cullera ideal per acabar un diumenge!! m'encanten aquests postres amb sabor i "lleugers"! petons

Marina A.F. ha dit...

Deliciós, Teresa!

Cristina ha dit...

Brutal!

Miquel ha dit...

Yo también fui pero a la segunda hora y este fue uno de los que mas me gusto
peto

La Cuina Violeta ha dit...

I com n'aprenem amb els cursets...Una delícia de postres.
Nani

asj ha dit...

Tiene una pinta increíble, la foto preciosa.

besos

VISCalacuina ha dit...

Quina exquisidesa, tan ben presentat i tan bo que ha de ser!

Gemma ha dit...

Nosaltres hi anem la setmana vinent, ja tinc ganes de veure quines receeptes ens farà a nosaltes.
DE moment, veient aquesta copa tan bona, prometen molt!

M Glòria ha dit...

Boníssim, teresa!!!
PTNTS Dolça

CHARO ha dit...

m'ha encantat aquesta copa, una preciositat però a més segur que bona de veritat.

Silvia ha dit...

Wooowww Teresa que copa tan apetecible..y yo otra vez a dieta....

Un besito

Su ha dit...

De entrada, buena pinta. Para seguir, rico rico. Un postre de quitar el hipo. Un besote.

Rhu Sam ha dit...

Fa uns anys em vaig obsessionar amb la xocolata blanca, en pastissos, en gelats, en batuts... però crec que mai la vaig menjar amb iogurt, segur que aquest esponjós està de mort!

Marina Xocolata Desfeta ha dit...

Es veu deliciós! La barreja de xocolata blanca amb iogurt ha de ser ben i ben bona. A la llista de pendents!

Petonets!

La Fageda ha dit...

Molt bona recepta, ens agrada!! Aviat la posem en pràctica :) Una abraçada i ho compartim a la xarxa!

Seguidors