17 d’abril de 2013

PASTA AMB SALMÓ FUMAT I BOMBÓ

 
Ahir vaig preparar aquest macarrons per avui dinar, i aprofito amb aquest bon plat per a participar en el primer concurs que organitza  kuiristo Monsalmó, i que molt amablement m'han convidat a fer-ho, gràcies per avisar!
És un plat ben complert, així que, per acabar l'apat, amb una peça de fruita el tenim enllestit!
Per acabar d'arrodonir el plat vaig fer el bombó sorpresa que veieu, res, ben fàcil!
Espero que us agradi!
PASTA AMB SALMÓ FUMAT I BOMBÓ
Ingredients
(Per a quatre persones)
250 g de pasta (la que us agradi més, jo ahir tenia aquesta)
300 ml de crema de llet (especial cuina)
150 g de salmó fumat, fet a tires
sal i pebre blanc
4 nous, a trossets
Formatge Parmesà ratllat
Bombó
Un tall fi de salmó fumat
Formatge cremós o Mascarpone
Cibulet picat o alfàbrega
Nou picada
Elaboració
Bullim la pasta seguint les indicacións del fabricant. L'escorrem, si no en l'hem de menjar al moment, la passem per aigua freda perquè no s'enganxi.
En una paella hi posem la crema de llet, la sal i el pebre i deixem que reduexi uns minuts.
Tallem el salmó fumat a tires i l'afegim a la crema de llet, remenem i deixem uns minuts perque acabi de reduir, quan veiem que ja ha espessit, traiem del foc i posem en un bol.
Per a fer el bombó agafem la làmina de salmó i retallem un quadrat (els trossets els podem aprofitar per la salsa), depenent de com el feu de gran, el bombó serà més o menys gran, podeu fer-los petits de 4x4 i posar-ne dos o tres  o més gran com vaig fer (no tenia més salmó...)
Al mig hi posem una cullerada de formatge cremós, una mica de cibulet picat i uns trossets de nou, ja només ens queda tancar pels angles oposats i acabar d'arrodonir el bombó.
Si Servim plat per plat, posem la quantitat que ens menjarem al mig del plat, donant una mica de volum, per sobre repartirem unes cullerades de salsa, sigueu generosos..., per sobre repartirem trossets de nous. Per acabar col·loquem el o els bombons sorpresa, i només ens queda ratllar una mica de parmesà per sobre!
També podem posar la pasta en un bol gran i maco, repartir la salsa, ...igual que fem per un plat, i portem a la taula per a que cadascú se serveixi.



12 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quina cosa mes bona

Su ha dit...

Vaya mezcla de sabores. Me apunto a cenar. Un besote.

Montse Cartanyà ha dit...

Em tenia intrigada el què seria el bombó i m'encanta!!!

Montse Cartanyà ha dit...

Em tenia intrigada el què seria el bombó i m'encanta!!!

Pebre i xocolata ha dit...

La recepta m'encanta. La idea d'acompanyar-ho d'aquest bombó, molt bona!
Marta

La Cuina Violeta ha dit...

Una molt bona participació, amb un bombó que enamora.
Nani

Margarida ha dit...

Com no ha de ser amb aquest bombó? Molta sort en el concurs!
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada el plat que has fet, i el bombó, superior.
Sort al concurs.
Petons.

Roser ha dit...

el salmo a la pasta queda molt be!! i acompanyat d'un bombonet ja....fantastic menu! petons

Marina A.F. ha dit...

un plat molt bo, Teresa!

Gemma ha dit...

Una salsa original i diferent per gaudir de la pasta!
Una recepta d'aquelles que agraden a tothom, a grans i a petits.

ANNAFS ha dit...

Un plat de pasta molt bo i ben complet amb el bombó.

Seguidors