ÍNDEX DE RECEPTES

15 de juliol del 2013

TIRAMISINI

A casa ens agrada molt el tiramisú i ara feia temps que no en menjàvem. Aquesta versió d'avui és una mica diferent a la del tiramisú clàssic, però està super bo! és més lleuger i molt fàcil de preparar,  i el resultat és excel·lent! Va ser una delícia per acabar el dinar d'ahir diumenge!
La recepta és de Nigela Larwson, chef de cuina (no professional), presentadora de televisió i periodista britànica que fa el programa Nigellissima a Canal Cocina, dedicat a la cuina italiana, la seva manera de fer molt senzilla i familiar fa que t'atreveixis a provar les seves reseptes.
TIRAMISINI
Ingredients (per a 4 persones)
100 ml de cafè
2 cullerades d'Amaretto (ell posava vi Marsala)
2 clares d'ou
250 g de mascarpone
2 cullerades de Massala, jo vaig posar vi doç
2 cullerades de mel
Melindros (dels durs millor)
Cacau en pols
Preparació
Fem el cafè i hi afegim les dues cullerades d'Amaretto. Reservem
Trenquem a trossos els melindros (no esmicolats) i cobrim el fons de les copes. Reservem
Muntem les clares a punt de neu, ben fortes, amb un pessic de sal. Reservem
En un bol aboquem el mascarpone, afegim la mel i el vi dolç i barregem molt bé, millor amb batedor elèctric, costarà menys. Quan ja tenim una barreja ben homogènia hi afegim una  mica de clara muntada i remenem amb l'espàtula, quan s'hagi integrat hi afegim la resta de clara muntada i barregem amb compte, amb moviments envoltants per tal que no ens perdi volum.
Muntem: repartim la barreja de café a les copes que tenim amb els melindros, aquests han de quedar ben xops, podem preme'ls una mica perquè s'impregnin bé, per sobre repartim la barreja anterior, deixem que faci pics, no l'alliseu, queda millor (al meu gust), i reservem a la nevera fins l'hora de servir. Serà en aquest moment quan, amb l'ajuda d'un cedàs o colador, tirarem cacau en pols per sobre.
Podeu decorar amb maduixes, gerds...
* El Marsala és un vi dolç que es produeix a Sicília,  Itàlia. Aquesta cuinera l'utilitza molt, tant per a receptes dolces com salades.

16 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

ostres quina casualitat! el vaig veure no fa gaire el programa i em va cridar l'atenció el nom, tiramisini....jejej! que bo t'ha quedat! qui pogues ficar-hi cullerada....petons

Tapa't de tapes ha dit...

És molt bo, Teresa! No veig la diferència amb el tiramissu, però... és per les quantitats? Petons

ESTONES LLIURES ha dit...

T'anava a preguntar exactament el mateix que la Marina, però té molt bona pinta i una bonica presentació!
Petonets

esborrar ha dit...

Qina pinta! Encara no m'he llençat mai a fer tiramisú tot i que és un dels meus postres preferits. Apunto la recepta!
Marta

Cristina ha dit...

Sense rovells és més lleugera...El tiramisú´l´haurien d´inventar sinó existís.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ais el programa de la Nigella, m'encanta! Llàstima que només l'enxampo de tant en tant a casa els pares jejejeje Aquest Tiramisini més lleugeret ha de ser ben bo!
Petons
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden aquestes postres i també la presentació en copes.
Petons.

Su ha dit...

Uffff mi postre favorito, aunque nunca me he atrevido a hacerlo en casa. Del tuyo poco iba a dejar... Un besote.

Anònim ha dit...

Doncs té molt bon aspecte! mmmmm!
Gràcies per compartir-ho, bonica, i molt bon estiu!!!

Teresa ha dit...

Maria, Montse, aquest és una mica diferent, ja que no porta rovells d'ou, sucre, nata... així que és bastant més lleugeret...Per ara a l'estiu trobo que s'adiu més aquesta recepta, tot i que el tiramisu m'encanta!!! petons

Teresa ha dit...

Perdona Marina, t'he canviat de nom...!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ens veiem el 19!!
Petons, fins divendres.

Miquel ha dit...

tiramisu o tiramisini, es igual dame algo de los dos y me lo llevo.Me encanta esta version en copa
Bss

Núria ha dit...

Quina salivera!! Quina bona pinta!

Gemma ha dit...

És dels meus postres preferits!
I presentat en copa sempre queda més elegant, oi?
I si és més lleuger molt millor ;)

asj ha dit...

Me gusta tu versión más ligera, me llevo un poquito para probarlo.

besos

Seguidors