15 de desembre de 2013

PAVLOVA CAPPUCCINO

La setmana passada vam celebrar les Festes amb els companys de feina. Entre tots vam preparar un suculent i excel·lent dinar. La meva aportació va se aquesta Pavlova cappuccino i un altre pastís que ja us ensenyaré. Aquesta Pavlova va agradar molt, és suau, no resulta gens dolça, cada cullerada us recordarà molt i molt el gustet d'un cappuccino,  i com més d'un va dir, estava deliciosa! Mireu si em va agradar que ja l'he tornat a fer... i de nou va ser un èxit total!
Amb pocs ingredients i una preparació fàcil, llevat del temps de cocció que necessita la merenga, tenim unes postres, per aquets dies de festa, diferents i boníssimes!
La recepta és d'una chef anglesa que m'agrada molt, la Nigella Lawson.
PAVLOVA CAPPUCCINO
Ingredients
250 g de sucre fi
4 culleradetes de café instantani en pols (que no sigui granulós)
4 clares d'ou
Un pessic de sal
2 culleradetes de farina de blat de koro (Maicena)
1 culleradeta de vinagre
300 ml de nata líquida (mínim 33% MG)
Una cullerada de cacau en pols
Elaboració
1. Preescalfem el forn a 180º. En una safata plana de forn posem paper de forn i fem un cercle de 23 cm, podem fer-lo amb la base d'un motlle.
2. En un bol barregem el sucre i el café en pols. Reservem
3. En un bol, millor metàl·lic, que estigui ben sec, batem les clares d'ou amb el pessic de sal fins que estiguin ben fortes, que facin pics. Continuem batent i a poc a poc anem afegint la barreja de sucre i café, una cullerada cada vegada. Quedarà una merenga forta i de color cru.
4. A continuació afegim la farina de blat de moro i el vinagre i amb l'espàtula ho integrem.
5. Amb una cullera anem posant la merenga a l'interior del cercle que hem dibuixat al paper de forn, amb una espàtula li donem forma, la part de dalt ha de ser plana.
6. Posem al forn i baixem la temperatura a 150º. Courem la merenga durant 1 hora. Passat aquest temps apaguem el forn i deixem dins del forn durant tota la nit. Quedarà una merenga cruixent per fora i humida per l'interior.
7. Amb l'ajuda d'una paleta i vigilant que no es trenqui, la passem entre el paper i la merenga per a que es desenganxi i puguem passar-la al plat de presentació, no costa gens, és fa fàcilment.
8. Muntem la nata i repartim delicadament la part superior de la merenga. Empolsinem amb cacau en pols per a decorar-la.
 L'altra que vaig fer, decorada amb unes maduixes. Mireu quin interior més deliciós! cruixent per fora i suau i humit per dins...una delícia!


9 comentaris:

Alfons ha dit...

ondia!! els teus companys deuen estar encantats de tenir-te com a companya amb aquestes delicatessen que els hi prepares... me la apunto !!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No pares de fer dolços, els teus companys quan no hi ets a la feina han de trobar-te a faltar.
No es d'extranyar que tingui tant d'èxit amb sabor a caputxino.
Pensava que vindríes divendres al Bonpreu.
Petons.

Miquel ha dit...

que bien que las cuidas a tus compañer@s de trabajo.Esta sublime esta Pavlova¡¡
Buena semana

Gemma ha dit...

Espectacular!
Saps que la pavlova és dels pastissos que encara em falten al blog? Precisament aquest mes la revista CUINA publica tres receptes de pavlova, però diferents a la teva, no assequen la mernegue com tu... hauré de provar les dues versions.
A casa el cafè ens encanta, així que aquesta capuccino em sembla sensacional.

Esmerαlđα• [Recelanđia] ha dit...

Fantástica Pavlova guapa, me encnata que hayas elegido hacerla de capuccino, qué delicia!
Un besito enorme

Roser ha dit...

oohh jo encara el tinc a pendents! quina bona idea amb capucciono! petons

Eva Macià ha dit...

Ohh quin goig!! i què bona devia estar!! nosaltres també fa un parell d'anys que celebrem el Nadal amb els companys portant cosetes nosaltres, i com no, a mi em va tocar el pastís! a veure si després de sopar el publico ;-)

Cristina ha dit...

Prendre nota de la crema de capuccino...molt versàtil per qualsevol tipus de postres. Com cuides els teus compis, eh?

Marina A.F. ha dit...

que bo, Teresa! I molt original! Apuntada per si puc fer-la, ma mare celebra l'aniversari i encara no tinc pastís pensat.

Seguidors