20 de desembre de 2013

TORRÓ DE GUIRLATXE D'AMETLLES I PINYONS

Em fa gràcia per a aquestes festes fer algun torró, res, per a provar, encara que aquest any no en tenia pas ganes...però vaig veure que el concurs Mossegades d'aquest mes va de torrons i encara que justet em sembla que arribo a temps, ahir vaig preparar aquest de guirlatxe, facilíssim de fer!!També aprofito per a participar al Memòries d'una cuinera d'aquest mes, dedicat també al torró!
Vaig aprofitar que tinc un motlle per a donar-li forma de barra, però si no en teniu queda molt bé si no és tant regular, fins i tot potser m'agrada més...
Com no l'hem provat no us puc dir si ens ha agradat, però pels ingredients que porta ha d'estar bo, altra cosa serà que ens hi deixem les dents... perquè segur que és fort de mossegar! s'haurà de partir a trossets molt petits...
I amb aquesta recepta tant dolça, des de comacasa-res, us desitgem que passeu amb família i amics
MOLT BONES FESTES !!!
TORRÓ DE GUIRLATXE D'AMETLLES I PINYONS
Ingredients
200 g d'ametlles torrades i pelades
50 g de pinyons
250 g de sucre
1 culleradeta (de postres) de mel
2 culleradetes de suc de llimona
Elaboració
En una paella posem el sucre (que estigui ben repartit per a tota la base), la mel i el suc de llimona i a foc mig deixem que es vagi desfent fins a tenir un caramel de color fosc ( vigileu que quan agafa color de seguida és crema i ens donaria mal gust, seria amarg). No ho remenem. Quan ho tenim al punt hi afegim les ametlles i els pinyons, remenem amb una cullera de fusta perquè quedin ben caramel·litzats i ràpidament ho aboquem en el motlle, si en teniu, prèviament engreixat amb una mica d'oli de girasol, o bé ho aboquem damunt  un full de paper especial de forn, posem per sobre un altre paper de forn i amb el corró aplanem una mica, amb un ganivet anem fent els trossos com ens agradin, barretes, trossos irregulars. Deixem refredar. En el cas de posar-ho en un motlle, desemmotllem un cop s'hagi refredat.
Concurs Mossegades. Desembre 2013 Concurs Mossegades desembre 2013- Torró
Memòries d'una cuinera

21 comentaris:

Cinta ha dit...

segur que és ben bo, els torrons fets a casa sempre queden espectaculars! una abraçada!

ISABEL ha dit...

Hola maca!!!
Dolç i contunden, però aquesta alçada, ja no ve d'aquí.
Que tinguis un Nadal dolç com aquest torró, tú i la teva familia.
Petons i Bones Festes

mercè ha dit...

OH QUIN GOIG!, EL PREFERIT DE MA MARE!, a veure si em decideixo!, bones festes teresa!

Marta C. ha dit...

Oh, com brilla! Quina pinta!! M'agraden els torrons durs! Sembla boníssim!
Bones festes!

VISCalacuina ha dit...

Que maco que t'ha quedat!

Roser ha dit...

es molt bo! pero totalment per golosos!! petons

M Glòria ha dit...

m'encanta... mai l'he fet barrejant les fruites seques, el faig de "vellanes" d'ametlles i de pinyons, però tres barres, una de cada. Ja ho diuen que cada maestrillo tiene su librillo, heheh
Bon Nadal i millors àpats per a tots!

PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

No podia ser un altre torró venint d´una lleidatana como tu!

Miquel ha dit...

Divino turrón¡¡
Bon Nadal i Feliç Any Nou

Mercè ha dit...

Teresa, t'ha quedat diví!!
Bones Festes!

Joaquina ha dit...

Quin goig que fá!!!! amb poquets i molt bons ingredients, un torró perfecte!!!! Bones Festes i Bon Nadal Teresa. Petons,

Joaquina ha dit...

Quin goig que fá!!!! amb poquets i molt bons ingredients, un torró perfecte!!!! Bones Festes i Bon Nadal Teresa. Petons,

Coses de Llàbiro ha dit...

Tens raó, amb els ingredients que porta ha d'estar bo.
Sort al concurs, bones festes i moltíssimes gràcies per participar.

Romescaire ha dit...

Quina bona pinta Teresa aixó si que es un bon torró artesà.
Bones festes i bon any nou.

Ramon Juanola ha dit...

T'ha quedat preciós. Bon Nadal i feliç any nou!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Una bona manera de fer els turrons, casolans.
Els turrons no són les meves mengues preferides, però veig que per aquets dies no poden faltar a les taules i a més si són fets d'aquesta manera tant i tant artesanal, encara són més apreciats.
Respecta al comentari que em vas deixar en el meu blog sobre l'entrada del post de les mongetes, em va agrada molt,la veritat, i que et fes recordar la teva infantesa, encara més, doncs obre els records del pensament a una època de xiquesa.
Que aquets dies també il.luminin tots els teus desitjos.
Josepb. -Menja de bacallà-

Gemma ha dit...

Tot un clàssic d'aquestes festes.
Molt bon Nadal i que passis unes bones festes!

Núria ha dit...

Quina delicia de torró!! Per a les millors dentadures jeje! Bones festes guapa! Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Hola Teresa,
Els nostres torrons s'assemblen encara que no són iguals. Una molt bona proposta la teva. Per cert, estic preparant una trobada de blogaires a Tarragona per al 22 de febrer. Aviat ho posaré al blog. Podràs venir?
Una molt bona entrada d'any,
Nani

Judith ha dit...

Aquest turró és un dels preferits del meu pare!! ara ja se quin li faré el proper any!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets i feliç any!!!

Marta CuinaDiari ha dit...

A mi m'encanten els torrons durs!! i el que tu dius es veritat, amb una matèria primera de qualitat no pot sortur malament!! Et desitge unes bones festes i una bona entrada d'any! Petons! Marta

Seguidors