Amb pocs ingredients i una preparació fàcil, llevat del temps de cocció que necessita la merenga, tenim unes postres, per aquets dies de festa, diferents i boníssimes!
La recepta és d'una chef anglesa que m'agrada molt, la Nigella Lawson.
Ingredients
250 g de sucre fi
4 culleradetes de café instantani en pols (que no sigui granulós)
4 clares d'ou
Un pessic de sal
2 culleradetes de farina de blat de koro (Maicena)
1 culleradeta de vinagre
300 ml de nata líquida (mínim 33% MG)
Una cullerada de cacau en pols
Elaboració
1. Preescalfem el forn a 180º. En una safata plana de forn posem paper de forn i fem un cercle de 23 cm, podem fer-lo amb la base d'un motlle.
2. En un bol barregem el sucre i el café en pols. Reservem
3. En un bol, millor metàl·lic, que estigui ben sec, batem les clares d'ou amb el pessic de sal fins que estiguin ben fortes, que facin pics. Continuem batent i a poc a poc anem afegint la barreja de sucre i café, una cullerada cada vegada. Quedarà una merenga forta i de color cru.
4. A continuació afegim la farina de blat de moro i el vinagre i amb l'espàtula ho integrem.
5. Amb una cullera anem posant la merenga a l'interior del cercle que hem dibuixat al paper de forn, amb una espàtula li donem forma, la part de dalt ha de ser plana.
6. Posem al forn i baixem la temperatura a 150º. Courem la merenga durant 1 hora. Passat aquest temps apaguem el forn i deixem dins del forn durant tota la nit. Quedarà una merenga cruixent per fora i humida per l'interior.
7. Amb l'ajuda d'una paleta i vigilant que no es trenqui, la passem entre el paper i la merenga per a que es desenganxi i puguem passar-la al plat de presentació, no costa gens, és fa fàcilment.
8. Muntem la nata i repartim delicadament la part superior de la merenga. Empolsinem amb cacau en pols per a decorar-la.
L'altra que vaig fer, decorada amb unes maduixes. Mireu quin interior més deliciós! cruixent per fora i suau i humit per dins...una delícia!
9 comentaris:
ondia!! els teus companys deuen estar encantats de tenir-te com a companya amb aquestes delicatessen que els hi prepares... me la apunto !!
No pares de fer dolços, els teus companys quan no hi ets a la feina han de trobar-te a faltar.
No es d'extranyar que tingui tant d'èxit amb sabor a caputxino.
Pensava que vindríes divendres al Bonpreu.
Petons.
que bien que las cuidas a tus compañer@s de trabajo.Esta sublime esta Pavlova¡¡
Buena semana
Espectacular!
Saps que la pavlova és dels pastissos que encara em falten al blog? Precisament aquest mes la revista CUINA publica tres receptes de pavlova, però diferents a la teva, no assequen la mernegue com tu... hauré de provar les dues versions.
A casa el cafè ens encanta, així que aquesta capuccino em sembla sensacional.
Fantástica Pavlova guapa, me encnata que hayas elegido hacerla de capuccino, qué delicia!
Un besito enorme
oohh jo encara el tinc a pendents! quina bona idea amb capucciono! petons
Ohh quin goig!! i què bona devia estar!! nosaltres també fa un parell d'anys que celebrem el Nadal amb els companys portant cosetes nosaltres, i com no, a mi em va tocar el pastís! a veure si després de sopar el publico ;-)
Prendre nota de la crema de capuccino...molt versàtil per qualsevol tipus de postres. Com cuides els teus compis, eh?
que bo, Teresa! I molt original! Apuntada per si puc fer-la, ma mare celebra l'aniversari i encara no tinc pastís pensat.
Publica un comentari a l'entrada