Unes postres fàcils, fàcils!, i lleugeres tot i portar una salsa toffee perquè podrem posar-ne més o menys, al gust de cadascú, però és tan bona que és fa irresistible...! Vaig preparar-ho tot al moment de servir, és ràpid de fer, encara que vaig anar una mica de bòlid...però podem tenir-ho mig preparat, la salsa feta i la pinya tallada, només ens caldrà caramelitzar la pinya a la planxa en l'últim moment i escalfar la salsa per a acabar de muntar el plat i servir-lo! La gràcia està en menjar-s'ho calent.
Unes postres amb fruita calenta que va sorprendre a més d'un! i que ens va agradar moltíssim!! per a xupar-se'n els dits!!! Si sobra salsa toffee la guardem en un pot tapat i a la nevera, segur que no li tindrem gaires dies...està super bona!
PINYA CARAMEL·LITZADA AMB SALSA TOFFEE
Ingredients
1 Pinya (al punt de madura)
Sucre
1 cullerada de mantega
Nata líquida (o llet evaporada)
* Segons la quantitat de salsa que volem fer, posarem més o menys quantitats.
Jo vaig posar 150 g de sucre, 150 ml de nata líquida i uns 50 g de mantega. Amb aquestes quantitats ens sortirà prou salsa per a una pinya (8 racions)
Elaboració
Preparem la pinya tallant els dos extrems. Partim per la meitat i després a quarts, de cada quart en fem dos meitats, es a dir, fem la pinya a octaus. Amb un ganivet que talli bé separem la pell de la polpa de cada tall, sense arribar al final (veieu la foto més a baix). Reservem
En un paella posem el sucre i fem un caramel, no el remenem, vigilem que no es cremi. Quan tenim el sucre desfet hi afegim la mantega i remenem bé, seguidament i vigilant que no ens esquitxi hi aboquem la nata i remem fins a que s'hagi integrat completament, veureu que fa bombolles, deixem que bulli uns minuts, anirà espessant, quan la tenim al punt, queda la cullera napada, apagueu el foc, remeneu i aboqueu-la en un bol. Reservem
En una planxa ben calenta posem els talls de pinya per a que es vagin caramel·litzant, pels dos costats, posem un tall de pinya a cada plat i reguem amb salsa toffee, servim.
La salsa que sobri la portem a taula per si algú en vol més (que segur que si...)
14 comentaris:
Unes postres ideals per aquestes festes que s'acosten, perquè tot i la salsa, són força lleugeres, oi?
Un postre delicioso que rico con la salsa toffe.Besicos.
A mi que m'encanta la pinya sobretot desprès d'un àpat pesat...m'has encisat amb esta recepta...mai havia fet el toffe així, sempre el faig amb el pot sencer de llet condensada. Un dia el provaré de fer com expliques tu. Una abraçada, Marta
Estupenda receta guapa, te ha quedado fantástica!
Un besito
Estupenda receta guapa, te ha quedado fantástica!
Un besito
Unes postres originals que sorprendran segur als convidats.
I la salsa toffee és un vici, je je je...
Molt bona manera d'acabar un àpat copiós, Teresa. Petons!
que boonaaa...jo la caramelitzo amb mel i salsa de soja a vegades!! amb el que m'agrada el toffee...petons
Però quina bona pinta que fa aquesta pinya!!! No sabia com és feia la sala toffee, ara ja tinc la recepta per fer-la amb els crepes també ;-)
Fantàstica idea per a fer de la fruita unes postres de festa!
Marta
Qué bé t'ha quedat Teresa, si que ha de ser per llepar-se els dits.
Petons.
Teresa esta piña estará riquisima con ese toffe me encanta.
Besos
Una pinya però que molt dolça
Petons
L'acidesa de la pinya i la dolçor de toffee...això ha d'estar per llepar-se'n els dits! No l'he tastat mai aquesta combinació però me l'apunto per provar-la casa! Ja t'explicaré... Un petonet!
Publica un comentari a l'entrada