31 de març del 2014
BESCUIT DE XOCOLATA A LA TARONJA
Aquesta entrada va dedicada a dues personetes veganes de la família, sempre dic que els faré alguna cosa dolça especial i avui els ha tocat! Lo bo del cas es que elles no l'han provat... no les tenia a prop, però els hi faré, eh? això ha estat la prova. Està tan bo que encara que no sigueu vegetarians o vegans, us encantarà! Està molt bo, queda esponjós, humit i amb un gust molt i molt bo.
Aquest divendres gràcies al sorteig de l'Oscar, del bloc "decuina.net" aquí, vaig ser de les afortunades d'assistir al taller de l'Espai Cuina'm, tinc pendent ensenyar-vos tot el que vam aprendre, tot boníssim, fàcil i sobretot vam passar una estona molt agradable i ben aprofitada. Gràcies Oscar!!
BESCUIT DE XOCOLATA A LA TARONJA
Ingredients
250 ml de llet de soja o cibada
170 ml d'oli de girasol
100 g de sucre
170 g de farina de rebosteria
50 g de cacau en pols
1 cullerada de llevat (tipus Royal)
1 beina de vainilla
Un pessic de sal
Sucre llustre
1 taronja
Elaboració
En un bol barregem la farina tamisada, el llevat i el cacau en pols.
En un cassó posem la llet junt amb la pell de taronja ratllada i les llavors de vainilla (obrim la beina pel mig i amb un ganivet rasquem les llavors). Quan comenci a bullir apaguem el foc, afegim el sucre i remenem bé, seguidament incorporem l'oli i batem amb un batedor manual fins a incorporar-lo totalment.
A questa preparació hi afegim la farina, poc a poc, fins a tenir-la tota incorporada, ens ha de quedar una massa cremosa i sense grumolls.
Preescalfem el forn a 180º. Engreixem el motlle i enfarinem (traiem l'excés de farina). Aboquem la barreja en el motlle i coem durant uns 30- 40 minuts. Punxeu-lo per a comprovar que està cuit.
Deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo, un cop desemmotllat deixem refredar damunt una reixeta.
Ensucrem per sobre amb el sucre llustre.
Es pot acompanyar d'una salsa de taronja que farem amb:
- suc de 3 taronges + 4 cullerades de sucre, coem a foc baix fins que redueixi i espesseixi, queda com un almívar.
Servirem aquest almívar en una gerra i cadascú pot triar regar el tall de bescuit o no.
* Recepta de la Revista Lecturas Postres
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
15 comentaris:
Xocolata i taronja!! exit assegurat a ma casa!! jo en faig un molt bo i aquest l'he de provar també! Marta
Teresa, Un de molt semblant, el vaig veure en el blog de la Cristina, (Bufet de postres) i el vareig veure molt interessant i aquest també, per tant caurà aviat.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
A casa un pastis de xocolata amb taronja, duraria el temps de tallar-lo. Amb el teu permís queda anotat
Petons
Un pastel fantastico, esta combinacion casa muy bien y queda muy buena siempre
Peto
Una delicia estos dos ingredientes juntos. Fantastico.
Acabo de hacerme tu seguidora y me quedo por aquí. Si te viene de gusto te pasas por mi blog.
Un abrazo fuerte.
Xocolata i taronja, una combinació que no falla mai. I per la foto, ningú diria que és vegà...
Ja, ja, ja...era per ells però no els hi has pogut donar? Teresa, Teresa...t´agrada massa el dolç...Aquesta combinació no falla mai!
La meua combinació preferida. Un bescuit molt apetitos.
Un abraç
Però si tinc tots els ingredients! Significarà alguna cosa?
Aquest aspecte humit que té em fa salivar.
Ja ens ensenyaràs cosetes del taller, segur que us ho veu passar la mar de bé.
Petons.
Aquest bescuit s'ha de fer ara mateix, com diu l'Anna, ho tinc tot!!!
Petonets
Té una textura molt llaminera, sembla un brownie! La combinació de xocolata i taronja em perd...
Marta
que bons que son els bescuits fets a casa eh! petons
Hola Teresa, gràcies per passar-te pel meu blog i comentar-hi, així he conegut el teu i m'hi faig seguidora per no perdrem les teves publicacions. Em fa il.lusió que també siguis de Lleida.
Ja ens anirem parlant.
Ara me,n vaig a donar una volteta pel teu blog a veure si m'inspiro.
Una abraçada.
*Pilar*
Fa una pinta deliciosa!! ningú diria que és vegà! segur que aquestes personetes estaran encantades quan puguin provar-lo, jo ho estaria segur! un petó!
Publica un comentari a l'entrada