La nostra aportació al Memòries d'una cuinera aquí d'aquest mes, dedicat a l'arròs, és aquest pastís. Fer una versió dolça amb arròs, tret del típic arròs amb llet, no se m'hauria ocorregut pas! Ha estat un bon repte! Però justament fullejant el llibre "La cocina italiana de Jaime", de Jamie Oliver, vaig trobar aquesta Torta di riso i sense pensar-m'ho dues vegades l'estava fent! No l'he provat, però pinta bé! alguns companys de feina que si ho han fet, confirmen que està bo!
De fet és semblant a un arròs amb llet, tret que aquest porta ou i força pell de taronja ratllada i potser porta menys sucre, per això no és un pastís molt dolç. Com hi he afegit un polsim de canyella per sobre un cop fred, segur que recorda l'arròs amb llet, de fet als companys els he dit si endevinaven quin era l'ingredient principal i a què els recordava, la majoria han coincidit dient que es tractava d'un arròs amb llet!
PASTÍS D'ARRÒS
Ingredients
1 planxa de pasta brisa
55 g de mantega
2 beines de vainilla
350 g d'arròs per a risotto (jo no en tenia i vaig posar bomba)
3 cullerades de sucre
Pell ratllada de 2 taronges
1 copa de vi blanc (sec)
1 l de llet
2 ous
Sucre llustre
Canyella en pols (opcional)
Motlle de 28 cm
Elaboració
Engreixem el motlle
Preescalfem el forn a 180º
Folrem el motlle amb la pasta brisa, la punxem per evitar que pugi i la coem a 180º durant 12-15 minuts, o fins que veiem que ja està enrossida. La traiem del forn i deixem refredar.
Preparem el farcit:
En una cassola de fons gruixut fonem la mantega a foc baix, hi afegim les llavors de vainilla (obrim la beina longitudinalment i rasquem amb la punta d'un ganivet), remenem i deixem coure 1 minut. A continuació afegim l'arròs, el sucre i la pell de taronja, remenem, afegim el vi, pugem una mica el foc i remenem fins que el vi s'hagi evaporat, no deixem de remenar!.Afegim la llet poc a poc, que vagi coent lentament duran 15-20 minuts, hem de remenar gairebé constantment, o el més freqüent possible. L'arròs no s'ha de coure del tot perquè la cocció acabarà al forn. apartem del foc i deixem refredar una mica. Batem els ous i els afegim a l'arròs, remenem bé i l'aboquem en el motlle. Empolsinem amb sucre llustre i coem al forn, a 180º durant 30 minuts, o fins que veiem que estigui daurat i quallat.
Deixem refredar i si ens agrada, empolsinem amb una mica de canyella en pols.
El podem acompanyar amb gelat de vainilla o una mica de nata muntada.
16 comentaris:
Carai, doncs quina recepta més original! Aquest jaime olivier és un pou de ciència a la cuina!! Molt bona proposta pel memòries. Sense dubte, ben original!
quina pinta mes bona
Teresa. M'has deixat molt encuriosida amb aquest pastis. Jo crec que tampoc m'ho pensaré dues vegades per fer-lo. M'agrada. Marta
M'encanta aquesta proposta dolça amb arròs! i només que s'assembli una mica a l'arròs amb llet ha d'estar deliciosa! un petó!
Ostres, primer m'he pensat que era un pastís salat!!!
Però ja veig que no, el trobo francament original.
I imagino que deu recordar molt l'arròs amb llet. Recepta apuntada!
Fa molt bona pinta, Teresa! segur que el faig!
Petonets
Que bo i original. Tret de l' arròs amb llet mai he fet res dolç amb arròs.
Moolt original! Si mengem arròs amb llet, per què no un pastís d'arròs ben dolcet i aromatitzat?
Petons
Amb els ingredients qu porta no m'extranya gens que s'assembli al arròs amb llet, té un tall preciós.
Petons.
Un pastís molt original! Si és recepta de'n Jaime, no pot fallar ;) fa molt bona pinta...
Marta
Una proposta poc clàssic d'arròs. Té molt bona pinta. El vi blanc no el notis massa? com quedaria amb un vi dolç suau?
Hauré d´abonar-me a uns dels canals de cuina que veus!...això del vi mola...al principi em pensava que li volies dir pastís a una quiche però ja he vist que no...
Em sembla una idea genial!
Teresa; És un plat que el trobo molt original com a pastís, i d'arrós, encara més doncs, sembla ser que l'arrós -per regla general- agrada a tothom. Bona aportació, Teresa¡¡
Salutacions¡¡ :O)
Doncs si sembla arròs amb llet m'encantaria!!!
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
ostres Teresa! aquesta recepta no me l'esperava. 'agrada moltíssim, sobretot si s'assembla a l'arròs amb llet! moltes gràcies per participar. petonets
Publica un comentari a l'entrada