D'entrada, quan vaig llegir la recepta em va agradar pel fet que era de xocolata ... i nous, com a novetat em va cridar l'atenció perquè portava mato. Després vaig veure que és un pastís apte per a persones intolerants al gluten perquè no porta farina, bé, si que en porta però és d'ametlla. Em va semblar interessant fer-lo i penjar-lo al bloc per a algun llaminer/a, amant de la xocolata, com jo, o bé a persones amb intolerància al gluten. Us he de dir que està boníssim! semblant a un brownie, però més lleuger, humit, gens greixós i com veureu porta poc sucre. És molt recomanable per a un bon esmorzar o berenar!!
Com que m'agraden molt les espècies, a la recepta original, hi vaig afegir un polsim de canyella i un de gingebre, en pols, que li van donar un toc especial, alhora que van potenciar el gust de la xocolata.
PASTÍS DE MATÓ, XOCOLATA I NOUS
Ingredients
4 ous
100g de sucre
250g de mató
100g de farina d'ametlla
180g de xocolata fondant
60g de nous (tallades a trossets, no cal massa petits)
Un polsim de canyella (opcional)
Un polsim de gingebre en pols (opcional)
Una pessic de sal
Elaboració
Preescalfem el forn a 200º.
En un bol posem els ous amb el sucre i amb batem bé fins a aconseguir una barreja escumosa i blanquinosa. Afegim la canyella, el gingebre i la sal, donem unes voltes perquè s'integrin.
Amb una forquilla aixafem el mató i l'incorporem a la barreja anterior. Remenem per a que sigui una barreja homogènia. Si voleu que la textura del mató resulti més fina, podeu triturar amb la batedora el mató i els ous. Jo no ho vaig fer, m'agrada que tingui una textura més sencera.
A continuació hi aboquem la farina d'ametlla i barregem bé amb l'espàtula.
Fonem la xocolata, al bany maria o al microones i l'incorporem a la barreja integrant-la amb l'espàtula fins a tenir una massa homogènia. Per acabar afegim les nous tallades i barregem.
Folrem el motlle (20-22 cm) amb paper especial de forn, hi aboquem la barreja i coem a 180º-200º, durant 25-30 minuts (si teniu l'opció dalt i baix, o baix i aire, anirà molt bé. El punxem per a comprovar que està cuit.
** Si foneu xocolata al bany maria, heu de procurar que el bol amb la xocolata no toqui a l'aigua del cassó. D'aquesta manera no hi ha el perill que es cremi..
** perquè les nous no baixin al fons del pastís, enfarineu-les una mica. Traieu, però, l'excés de farina.
La recepta original és de Gastronomia&Cia (amb retocs personals)
15 comentaris:
Uy qué buena pinta y así denso con lo que me gusta.
besazos
con esta combinacion y tus retoques te ha quedado un pastel tremendo,rico,rico¡¡
Bona setmana
quin vici xocolata i formatge junt!! m'encantaa com t'ha quedat! petons
Una delícia de pastís, Teresa!
Que rico que se ve!!! ahora me comia un trozo
Bss
Em sembla una molt bona recepta!, el pastís ja és TRACTIU PERÒ SI, A MÉS, és apte per a intolerants al gluten ja tinc recepta per a quan em calgui!, merci!
Em sembla una molt bona recepta!, el pastís ja és TRACTIU PERÒ SI, A MÉS, és apte per a intolerants al gluten ja tinc recepta per a quan em calgui!, merci!
Ohhhhhh per esmorzar ha de ser bonissim !! Els pastissos amb farina d'ametlla m'encanten.
Petons
uau, sembla ben bé un brwonie, però no porta gens de mantega!!!
El provaré, que tinc ganes de tastar com queda. Imagino que el mató ajuda molt a la textura humida típica del brownie.
I amb farina d'ametlla, molt més gustós!
Quina combinació més bona, ara per esmorzar me'n menjava un tall!! N'ha quedat?
Petons
Teresa, aquesta l'haig de provar perquè té una pinta.... I a més, amb el mató ha de quedar molt suau de textura.
Petons
Teresa este pastel quedará buenísimo y al llevar harina de almendra será como una tarta.
Saludos
Jo també el vull provar, els ingredients que porta m'encanten!
Si que sembla un brownie amb les nous, pero més lleuger. Ha de tenir molt bon gust.
Petons.
Hola Teresa guapa tu
Quina pinta, humm, no he fet mai cap coca amb mató, et copio
mil petonets Susanna
Publica un comentari a l'entrada