ÍNDEX DE RECEPTES

21 de juliol del 2014

BESCUIT GLACÉ


La setmana passada TV3 va dedicar el programa Cuines només a postres, a càrrec del pastisser Lluís Estrada de la Pastisseria Canal de Barcelona. Pels que som llaminers hem estat contents ! ens ha anar com anell al dit!
Em van semblar totes unes propostes molt bones,  fàcils i assequibles per a fer-les a casa, així que les anirem fent! De moment he començat per aquest bescuit glacé que ens vam cruspir ahir! Boníssim, boníssim!, a banda que la presentació es ben bonica i original.
Quines postres més bones, de 10 ,vam dir tots!!
BESCUIT GLACÉ
Ingredients
Pa de pessic
4 ous
115 g de sucre
115 g de farina fluixa
100 g de granet d'ametlla
Pel motlle
Una mica de mantega
una mica de farina
Crema
4 rovell
100 g de sucre
33 g d'aigua
1 beina de vainilla
400 g de nata per a muntar (35%)
Cobertura de xocolata (opcional)
Elaboració
Preescalfar el forn a 190º
Fem el pa de pessic: en un bol muntem els ous amb el sucre, millor amb batedor elèctric. quan hagi doblat el seu volum  hi afegim la farina i barregem amb una llengua, poc a poc, amb moviments envoltants, de baix a dalt.
Engreixem el motlle (d'uns 20cm) i l'empolsinem amb farina (traiem l'excés). Hi aboquem la massa, omplim fins la meitat, per sobre,  repartim el granet d'ametlla i coem a 190º durant 15-20 minuts (punxem per a comprovar que està cuit). Un cop cuit el traiem del for i deixem refredar, desemmotllem i reservem.
Per a fer el xarop barregem el sucre i l'aigua en un cassó i escalfem a foc mitjà fins que arribi a 112º (si no teniu termòmetre, feu-lo bullir un minut).
Mentrestant, obrim la beina de vainilla i rasquem les llavors, les posem en un bol juntament amb els rovells d'ou. Ho muntem amb batedor elèctric, ben muntat. Quan el xarip arribi a 112º, l'aboquem de mica en mica sobre dels rovells sense parar de muntar-los, i continuar muntant la barreja durant 5-10 minuts fins que la crema sigui tèbia. Ha de quedar una crema espessa, amb cos. Tot seguit, barregem aquesta crema amb la nata muntada, primer en posem una mica i l'integrem, amb una llengua i moviments envoltants, anem afegint la crema fins que tinguem una barreja fina i homogènia. Omplim una mànega pastissera amb la crema i reservem.
Obrim el pa de pessic (ha d'estar ben fred) per la meitat, dividim la tapa (la part de sobre) en 8 triangles. Empolsinem una mica amb sucre llustre.
Posem la base en una safata, la cobrim amb la crema fent una mitja esfera (que el centre quedi amb més volum, com un con). Damunt de la crema posem els triangles de pa de pessic.
Congelem.
Traiem del congelador 10 minuts abans de servir-lo

* podem desfer xocolata i acompanyar el bescuit amb una gerreta amb la xocolata per si algú se n'hi vol tirar una mica per sobre. Jo ho vaig fer, però ens va agradar més sense, perquè la xocolata matava el gust del gelat, que està super bo!
* Si us sobra crema, poseu-la en un recipient i congeleu-la, tenim un boníssim gelat preparat per a qualsevol moment!

14 comentaris:

MaryLou ha dit...

Ho vaig veure i em va encantar!!! t'ha quedat com a ell! ets una artista!!!!!
Petonets

Tapa't de tapes ha dit...

Uau!! Espectacular, Teresa! Mossegada al canto! ha ha ha. Petons

Alfons ha dit...

aquest bescuit jo també el tinc q fer...!!! quina pinta més esplendida que fa...!!!

sandra/ josemaria ha dit...

quina pasada de bo

Els fogons de la Bordeta ha dit...

També el vaig veure i quina pintassa té!! T'ha quedat de luxe
Petonets
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquesta forma queda maco, pero ja es veure el tall i pensar que vull un troç ara mateix, es veu molt bo. De 10 i fins i tot de 11.
Petons.

María ha dit...

Teresa este bizcocho relleno, es de mis favoritos, me tiene que volver loca, y aunque es un poco laborioso lo tengo que hacer, a ti te ha quedado de cine, perfecto y precioso de verdad. Mil besicos cielo mio

trifasic de baileys ha dit...

que xulo i és fantastic amb la calor!! una bonissima pensada! petons

les receptes que m'agraden ha dit...

Ala! Quina pinta més impressionant Teresa! M'encanta, molt bona recepta. Una abraçada maca

"Les receptes que m'agraden"

Gemma ha dit...

a mi també em va encantar!!!! Tant, que jo he fet la recepta del gelat de pal de mascarpone :)
El bescuit glacé t'ha quedat perfecte, m'encanta la presentació amb le pa de pessic, queda molt vistós.
Prova el gelat de pal, t'encantarà!

esborrar ha dit...

Queda impressionant! Sembla una delícia!
Marta

Mercè ha dit...

Teresa, t'ha quedat com el del vídeo! I que bo que és, eh!
Jo també el vaig fer aquest cap de setmana passat. :D
Petons

Unknown ha dit...

Munnnnnn lastima que no se haya inventado la degustación virtual.

Su ha dit...

Me encantan la vista general y el corte. Me ha llamado la atención. Un besote.

Seguidors