23 de març de 2015

PASTÍS D'ANIVERSARI


Per a celebrar les 23 primaveres de l'Anna, filla petita..., li vaig fer un  pastís ben primaveral!! Un  pastís ben alt, amb molt color i ben florejat! (i és menja tot, flors, fulles, marietes..), i què dir-vos de com estava de bo...exquisit! (van dir...) La veritat és que si que estava bo! El resultat compensa la feinada, que no és difícil de fer però si que necessita temps i dedicació.
El que no m'acaba de quedar com voldria són els colors, doncs en vols fer un i en surt un altre... no se com s'ha de fer... el vermell queda rosat, el verd pàl·lid, el groc.., el blau fort ¿?, el blau cel ¿?, l'únic que queda igual és el taronja. Crec que és perquè com la massa ja és groguenca al barrejar-la amb la pasta de colors aquests canvien...però veig blogs que els queden colors vius, hauré d'esbrinar com s'ho fan...
PASTÍS D'ANIVERSARI 
Ingredients
215 g de mantega (a temperatura ambient)
300 g de sucre
4 ous (mitjans, a temperatura ambient)
450 g de farina (de rebosteria)
230 g de llet
1 sobre de llevat (tipus Royal)
1 c/c d'essència de vainilla
Colorants en pasta
Safates d'alumini de 18-20 cm
Frosting de formatge (pel farcit i cobertura)
750 g de nata per a muntar (35% MG)
375 g de formatge mascarpone
Elaboració
Pans de pessic
Posem la mantega a temperatura ambient en el got de la Thx i batem 1 minuts a vel. 3 1/2.
Incorporem el sucre i programem 6 minuts a vel. 3 1/2.
Canviem a vel. 2 i sense temps i anem afegint els ous un a un (molt important perquè sinó la mantega es talla, queda com granulosa). No afegim un altre ou fins que no estigui ben integrat l'anterior. Podem augmentau la velocitat si veiem que li costa una mica.
Quan tenim els ous ben integrats afegim la vainilla i barregem uns segons a vel. 4-5.
A continuació posem en el got la meitat de farina i de llet i el llevat. Barregem uns segons a vel. 5-7 fins que la barreja estigui ben integrada.
Afegim l'altra meitat de farina i llet i barregem bé a vel. 5-7
Preescalfem el forn.
Dividim la barreja en sis bols. Jo vaig pesar la massa, i en tenia 1 k 400 g, per tant vaig posar uns 234 g a cadascun.
Incorporem el colorant a cada bol i barregem bé fins a tenir el color que volem (o que surti...)
Engreixem els motlles, aboquem la barreja a cada un d'ells i coem a 180º durant uns 15 minuts (segons el forn), fem la prova de punxar-lo per a comprovar que està cuit.
Deixem refredar una mica abans de desemmotllar-los. Reservem
Frosting de formatge
Amb la Thx batem el formatge mascarpone fins que sigui tou i llis. Reservem
En el got posem la nata i batem sense arribar a punt de neu, a vel. 3 1/2, amb la papallona posada, incorporem el sucre abaixant la velocitat a 2 , hi anem afegint cullerades de formatge sense deixar de batre, posem vel. 3 1/2 fins a tenir-ho muntat a punt de neu. Reservar a la nevera
Muntatge
Si algun pa de pessic ha pujat una mica més l'anivellem amb un ganivet de serra o "arpa". 
A la safata de presentació posem el primer pa de pessic, fem una capa de crema de formatge, a sobre posem un altre pa de pessic i capa de crema de formatge i repetim fins a posar tots els pisos del pastís.
acabem de repartir la crema de formatge per tot el voltant. 
Podem presentar-la així o decorar-la.
DE MANERA TRADICIONAL
Si teniu batedora elèctrica podeu seguir els mateixos passos que amb la Tmx, només us caldrà una mica més de temps per a fer les barreges. 
c/c= cullera de cafè





  





10 comentaris:

MaryLou ha dit...

Uauuuuuuu!!!!! quina tarta més xula!!! ets una artista! Felicitats a l'Anna pel seu aniversari i per tenir una mare com tu!!!!
Petonets

sandra/ josemaria ha dit...

que bo ,felicitats

Miquel ha dit...

Caray que tremendo pastel primaveral te ha salido, y ademas con mucho amor de madre¡¡Sin lugar a dudas la Anna estará super feliz¡
Bona setmana
peto

Cristina ha dit...

Felicitats! quin pastisset! jejeje...jo no el sabria fer.

Roser Font ha dit...

es xulissim!! sempre m'ha cridat l'atenció! quina artista estàs feta!!! petons i felicitats per les dues!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Encara que els colors no siguin com el volíes, el pastís t'ha quedat molt maco. De ben segur que a l'Anna li va agradar molt bufar les espelmes de les seves 23 primaveres. Moltes felicitats!!
Petons.

Gemma ha dit...

uau Teresa, aquest pastís és per caure de cul!!!!!!!!!!!!!!!
Les capes t'han quedat super xules, i quin color! I la cobertura de fora també molt maca, i preciosa la decoració.
Segur que l'Anna recordarà aquest pastís tota la vida!!!

Fem un mos ha dit...

Quina xulada de pastis, encara que porti feina el resultat s’ho val. Deuria de gaudir-lo molt l’Anna.
Petons

Isabel ha dit...

Amb aquest pastís "Ja arribat la
PRIMAVERA".
Renoi i quins colors mes macos.
Un pastís espectacular!!!!!!!!
Felicitats a les dues.
Petons

Anna Pigarda ha dit...

Quin pastís més impressionant!! Realment amb ell sí que comença la primavera i no amb l'anunci del Corte Inglès! Un petó!

Seguidors