ÍNDEX DE RECEPTES

25 de maig del 2015


Aquest pastís d'avui des de l'any passat que estava a pendents!!! però vaig veure que l'Anna del blog 
Retalls de cuina  l'havia fet i no m'he pogut resistir...ha caigut! És un pastís de xocolata i remolatxa, que a mi no m'agrada però com deien que la combinació era molt bona, s'havia de provar. Al final vaig fer la recepta de l'Anna perquè, tot i que les receptes són semblants, aquesta portava oli en lloc de mantega (la que tenia jo és del  blog "Mara en Grelos").
En resum, dir-vos que es un bescuit super, super bo! la combinació de la remolatxa i xocolata genial! gustós, dolcet però no embafador, encara que consistent..., humit... encara que no us agradi la remolatxa, com a mi, proveu-lo, a casa hi ha algú que ja m'ha demanat repetició...
Ah! jo no vaig perdre regar-lo amb una ganaché de xocolata... i com podeu veure acompanyat... properament recepta del gelat!
BESCUIT DE REMOLATXA I XOCOLATA
Ingredients
200 g de xocolata negra (70%)
200 g de remolatxa cuita (ratllada)
150 g de sucre llustre
80 g d'oli d'oliva suau
2 ous L
100 g de farina de rebosteria
1 veïna de vainilla
!/2 sobre de llevat químic (tipus Royal)
Un pessic de bicarbonat sòdic
Un pessic de sal
Ganache de Xocolata
100 g de nata
100 g de xocolata especial postres (Nestlé)
Una nou de mantega
Elaboració
Si compreu la remolatxa crua l'heu de bullir, deixar-la refredar i pelar-la. Jo la vaig comprar ja cuita. La ratllem i reservem.
Preescalfem el forn a 180º
Fonem la xocolata al bany maria (podeu fer-ho al microones)
En un bol gran posem l'oli i el sucre i amb batedora elèctrica batem bé fins a tenir-ho ben integrat, afegim els ous d'uin en un i batem fin a tenir una crema ben esponjosa. Obrim la veïna de vainilla , rasquem amb el revers del ganivet les llavors i les afegim a la barreja. Com el sucre llustre és de gra més gran jo primer el vaig triturar per a que no costés tant desfer-se.
En un altre bol barregem la farina, el llevat, la sal i el bicarbonat, ho tamisem i anem afegint poc a poc a la barreja d'ous, batem bé. Només ens falta afegir la xocolata fosa  i la remolatxa ratllada i integrar-ho amb l'ajuda d'una espàtula.
Preparem un motlle d'uns 20 cm amb mantega i farina, hi aboquem la massa i enfornem durant 30-40 minuts, passats 30 minuts comprovem si ja està cuit.
Deixem refredar uns 10 minuts i desemmotllem.
Per a fer la ganaché escalfem la nata hi aboquem la xocolata tallada a trossets i deixem uns minuts, remenem per a integrar-la, afegim la nou de mantega i remen bé, aboquem damunt del bescuit i ja el tenim a punt!


12 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...



Teresa; benvinguda sigui aquesta caiguda de sabor i de gust¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Amblesmansalamassa ha dit...

Pecat mortal vaja!!!!
Que vagi bé, Clara

Eva ha dit...

Quan el vaig veure també el vaig passar directament a pendents, a veure si trobo aviat una estoneta i una celebració per fer-lo, segur que està deliciós! un petó!

ISABEL ha dit...

Quina temptació!!!!! ara que ens tenim que treure roba, per marcar línia.
Petonets

Anna Pigarda ha dit...

Me n'alegro molt que t'agradés! És molt temptador, oi! Jo el tornaré a fer amb la ganache com has fet tú! No embafega, veritat? Un petonet!

Xicuina-Anna ha dit...

T'ha quedat espectacular com el de l'Anna! Ja me l'he guardat per provar-lo perquè el tall d'aquest bescuit és espectacular!! ;)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El tall es veu molt bo i amb la capeta de xocolata per sobre donen ganes de tastar aquest pastís.
Petons.

Gemma ha dit...

mira que si arribem a tornar a coincidir, je je je...
Però tu també has fet una recepta amb remolatxa!!!!! Totalment d'acord que amb la xocolata ha de combinar super bé, i de fet, no es nota el gust de remolatxa oi?
Me l'apunto a pendents!

trifasic de baileys ha dit...

la remolatxa és tan sana!! té molts efectes beneficiosos, però a mi no m'agrada massa, potser camuflant-la amb la xocolata me la podria menjar bé!! que en tinc 3 de crues que nose que fer-ne! jeje m'apunto la recepta que és molt original! petons

Miquel ha dit...

Una combinación muy original al menos para mi y viendo el corte, bien jugosa y buena te ha quedado tu versión.
Peto

esborrar ha dit...

Molt original! Pràcticament no he cuinat mai remolatxa, i menys encara en postres, però segur que la combinació s'ho val. A aquesta hora no puc veure posts d'aquesta mena, que se'm fa la boca aigua!!!
Marta

mamilu ha dit...

No tinc el gust de probar la remolatxe pero veien el resultat mi poso deseguida !!!!...que booooo !!!! petonets.

Seguidors