14 de setembre de 2015

MOUSSE DE NABIUS

Poc a poc anem tornant a la rutina, feina, gimnàs, fer dinars, blog...
El dia de la Diada, desprès d'un bon dinar, no podien faltar unes postres com cal de bones. 
El dinar s'havia de deixar fet, millor el dia abans, no per res, sinó per a tenir lliure tot el dia..., per això vam fer un bon aperitiu, ben complert, una bona plata de macarrons amb beixamel i gratinats i aquestes postres, una mousse de nabius per a llepar-se els dits! 
Unes postres molt bones per a un 11 de setembre ben espacial! , una mousse molt suau, flonja, gustosa, gens pesada! Boníííssima!
MOUSSE DE NABIUS
(Per a 8 racions, temps preparació 45 minuts+ 3 hores de nevera)
Ingredients
4 ous
120 g de sucre
250 g de nabius
4-5 c/s d'aigua
6 fulles de gelatina (12 g)
300 ml de nata per a muntar
Preparació
Rentem bé els nabius i el posem en un cassó amb la meitat del sucre i 4 cullerades d'aigua, tapem i coem durant 10 minuts, remenant de tant en tant. Quedarà una textura de melmelada i els nabius una mica sencers.
Reservem unes cullerades de la salsa i la resta la triturem i tamisem, la posem en un cassó. 
Hidratem la gelatina posant-la en aigua freda durant 5 minuts.
En el puré de nabius hi afegim la nata i posem al foc fins abans que comenci a bullir, traiem el cassó del foc, escorrem bé la gelatina i l'afegim al casso, remenem fins a que es dilueixi bé. Reservem
Separem els rovells de les clares, afegim la resta de sucre als rovells i batem bé fins que blanquegin.
Muntem les clares amb un pessic de sal, i les incorporem a la barreja anterior poc a poc i amb moviments envoltants, per a que no perdi massa volum la barreja.
Omplim els motlles o motlle amb aquesta barreja i deixem un mínim  de tres hores a la nevera per a que qualli. Millor si la preparem el dia abans.
La servirem amb la melmelada de nabius que havíem reservat. Com que un cop freda aquesta queda bastant espessa, la podem escalfar una mica.

*Si voleu fer melmelada de nabius, amb aquestes proporcions de fruita i sucre, us quedarà una melmelada re-que-te-bona! 
c/c= cullerada sopera
Font: Revista Postres Lecturas




12 comentaris:

Amb les mans a la massa ha dit...

Buff, té una pinta espectacular. M'encanten les nabius!!!
Bona setmana!!! Clara

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden les mousses amb tota mena de fruites, son unes postres que sont de bon menjar.
Té un color preciòs i molt bona consistencia, el sabor ja m'imagino que per llepar-se els dits.
Petons.

Miquel ha dit...

Un postre bien bueno, bonito y tremendamente irresistible, ademas de ideal para un día festivo como lo fue el día 11.
petons

Cristina ha dit...

El que si és segur és que us vau marcar una gran diada gastronòmica! ES veu espectacular.

Eva Macià ha dit...

Es veu boníssim! i quin color més vistós, jo tinc un munt de móres congelades... així que crec que provaré a fer-ne una versió ;). Un petó!

Roser Font ha dit...

ohh quina bona pinta! m'encanta el color que li ha donat les nabius! són tan bones i sanes oi? petons

GEMMA ha dit...

Una recepta que queda apuntadíssima!!!
Quina bona pinta i m'encanta el color dels nabius...
Petons.

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!! m'emporto la recepta amb el teu permís!!!
Petonets

Gemma ha dit...

uau, el color, la melmelada regalimant i la textura ja ho diu tot! Quina pinta!!!!
A casa encanten les mousses i els nabius, així que aquesta mousse té l'èxit assegurat.
Unes postres perfectes per celebrar la diada com cal!

ISABEL ha dit...

Aquesta mousse, es espectacular!!!!!
M'encanten els nabius.
Petons

Joaquina ha dit...

Una mousse brutal!!!! el color i el tall fan molt de goig. Petons,

María ha dit...

Mi querida amiga, despues de una buena comida, nada como un postre espectacular como este, es precioso hasta su color, los arandanos me encantan, asi que este mousse me ha dejado con la boca abierta. Mil besicos tesoro

Seguidors