14 de desembre de 2015

ROSCOS DE VI


Els "Roscos de vi" a casa sempre han agradat molt! si algun dolç Nadalenc es menjaven els meus fills era aquest... ara però ja ni en compro... Però vaig veure aquesta recepta i em va picar la curiositat...i aquí el teniu! i bons ho eren, força encertada la recepta! Total que n'he de fer perquè van agradar...! també és un bon detall per a portar si aneu de convidats, ben embolicats i empaquetats quedareu molt bé!
ROSCOS DE VI
Ingredients
150 g de farina de rebosteria
50 g de llard a temperatura ambient
30 g de sucre llustre
60 ml de vi dolç (o blanc, moscatell, oporto...)
15 g de llavors de sèsam
1 c/p d'anís en gra
Pell de 1/2  llimona ratllada
Sucre llustre per a arrebossar-los
Elaboració
Primer hem de torrar la farina i el sèsam, tant podem fer-ho al forn o en una paella, ha de quedar d'un color torradet, però vigileu que no es cremi. aboquem en una safata i deixem refredar del tot, podem fer-ho el dia abans. En una paella al foc trigarà uns 15 minuts, al forn a 130º de 20 a 25 minuts.
Preescalfem el forn a 180º
Tamisem la farina en un bol, les llavors de sèsam es quedaran al tamís, però afegiu-les a la farina tamisada, incorporem el sucre, la pell de llimona ratllada, l'anís, que aixafarem una mica per a que doni més gust i deixi anar la seva aroma.
A continuació afegim el llard i barregem aixafant-lo amb una espàtula, costa una mica, ajudeu-vos també amb una mà, però no l'amasseu gaire, quedarà una consistència arenosa. Seguim incorporant el vi i amassem bé, fem una bola, la tapem amb fils i deixem reposar uns 15 minuts a la nevera.
Estirem la massa entre dos papers especial per a forn, deixant un gruix d'un cm. de gruix.
Tallem els roscos amb un talla-pastes de 3cm de diàmetre, el forat del mig el podem fer amb un altre tallador o amb el de traure el cor de les pomes. Els anem posant a la safata de forn folrada amb paper especial de forn. Coem a 180º durant 15 minuts. Deixem refredar una mica i amb una espàtula els anem posant damunt d'una reixeta, amb compte perquè es trenquen fàcilment.
Quan siguin freds els arrebossem amb sucre llustre i reservem en un recipient que tanqui hermèticament.

Recepta del blog Dulces bocados
c/p= cullera de postre

12 comentaris:

Roser Font ha dit...

wooww quina passada!! jo vaig fer polvorons normals fa un parell d'anys i em van agradar molt, però allà em vaig quedar! els roscos han de ser una delícia! recepta nadalenca 100% petons

Amb les mans a la massa ha dit...

Si que fan bona fila si...i el paper d'embolicar queda a la perfecció!
Que vagi bé! Clara

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tinc ganes de fer-los, els roscos m'agraden més que el polvorons, encara que en poca quantitat que aquests díes anirem saturats de dolços.
T'han quedat molt bé i bufons amb aquests papers tan romàntics.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

I que guapets els has embolicat!!!
Petons,
Olga

M Glòria ha dit...

A mi tb m'agraden mooooolt.
Ptnts
Glòria

M Glòria ha dit...

A mi tb m'agraden mooooolt.
Ptnts
Glòria

Eva Macià ha dit...

És un dels dolços nadalencs que més m'agraden, i l'any passat vaig animar-me a fer-los a casa i ens van encantar. Força fàcils, oi? un petó!

Cristina ha dit...

Guai! de categoria! deuen fer una oloreta...

Miquel ha dit...

Son siempre divinos los roscos de vino, es el que mas nos gusta en casa.
Peto

Carmen ha dit...

Bona tarda Teresa, m'alegra que us hagin agradat, a casa volen, amb el teu permís comparteixo al facebook.
Moltes gràcies per l'enllaç :-)
Una abraçada

mercè ha dit...

Teresa, suposo que és la teva participació a DEL BLOG AL PLAT!, així que copio l'enllaç al meu blog ok?.Moltes gracies guapa. Hem fet una recepta tradicional per a festes les dues!

Anna Pigarda ha dit...

Els casolans són deliciosos! I la presentació t'ha quedat genial! Una abraçada!

Seguidors