De vegades, per no dir sempre, les improvitzacions acostumen a sortir bé, com en aquest cas, que tenint a la nevera pasta de full i poca cosa més, tomàquet fregit i formatge, vaig preparar aquesta flor salada per sopar. Amb una bona amanida i anar prenent pètals a la flor, vam sopar d'allò més bé! Un sopar diferent, per ser entre setmana, i boníssim!!
Aquesta flor la podem fer dolça, amb xocolata tipus Nuttela, de fet la idea de fer-la salada l'he tret de la de xocolata què volta per internet, i que properament tinc pendent fer...Ja veieu que la pasta de full ens dona molt de joc per a fer mil i una receptes, i totes elles amb èxit segur! Jo en són bastant fan...
Dels retalls vaig fer unes trenes amb cacau en pols molt resultones i boníssimes!!
Les tradicions no s'han de perdre... dissabte és Sant Jose! per si voleu fer crema, us deixo alguna proposta:
FLOR SALADA DE PASTA DE FULL
Ingredients
2 Làmines de pasta de full
Tomàquet triturat fregit
Formatge emmental o barreja 4 formatges (en el meu cas)
Orenga
Pebre
1 ou
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Damunt de paper sulforat posem una làmina de pasta de full, si no és rodona amb l'ajuda d'un plat la retallem. Repartim per sobre una capa fina de tomàquet triturat fregit, empolvorem amb pebre i orenga, i repartim el formatge per sobre ( no massa perquè sinó desprès no podrem fer el gir que més endavant explico). Tapem amb l'altra làmina de pasta de full. Posem un got al centre i amb un ganivet que talli bé dividim en 4 parts la pasta de full, reservant la part central, on hi ha el got i cada quarta part la dividim en tres més. Ara hem de caragolar cada tros que hem fet i que està unit per la banda del centre on hi ha el got, feu-ho amb les dues mans perquè sinó el farcit cau...girem dos cops. Primer costa una mica, però després ja veureu que queda bé. Un cop tenim tots els trossos caragolats els unim una mica entre ells per la part de baix. Traiem el got i pintem amb l'ou batut amb una mica de sal (la sal fa que quedi un acabat més brillant).
Coem a 200º, opció ventilador i baix, sinó dalt i baix.
* Si teniu retalls de la pasta de full, aprofiteu-los, podeu fer uns llacets, trenes... dolces, boníssimes. Ja us ensenyaré les trenes que vaig fer...
10 comentaris:
Amb pocs ingredients un sopar de luxe i es que la pasta de full dona per molt.
I no sols està bona aquesta flor, es que t'ha quedat molt bufona.
Petons.
Ademas de quedar bonita esta muy apetecible esta combinación.
peto
Tinc moltes ganes de fer una flor d'aquestes. Dona molt de joc amb el farciment.
Ens veiem diumenge per la xarxa...
Petons
M'encanta aquesta flor!!! Ja l'he feta vàries vegades, però encara no l'he publicat...mai arriba a temps..jajaja!!!
Queda xulíssima i és ben fàcil de fer oi?
Que vagi bé! Clara
Que maca t’ha quedat. La tinc a pendents per fer-la i també amb assortit de formatges!!
Petons
L'havia vist amb nutella però en salat m'encanta!!!
La pasta de full és un gran invent! Val la pena tenir-ne sempre a casa per fer un menjar especial en un tres i no res o bé si tens convidats. M'ha agradat molt la versió salada, encara que haig de reconèixer que la de Nutella em té el cor robat, ha, ha! A veure si ens veiem aviat. Una abraçada ben forta!
Molt maca aquesta flor.
Amb la massa de full es poden fer infinitat de receptes.
Amb el mateix disseny també es pot farcir amb dolç.
Una abraçada
Isabel
Una improvisació molt primaveral! Una flor molt bonica, Teresa!
Petonets,
Olga
Una flor preciosa! I l'imporvisació amb inspiració a la cuina, no hi ha res millor!
Petons i bona setmana,
Palmira
Publica un comentari a l'entrada