22 de març de 2016

PASTÍS AMB CREMA DE CAFÈ


Aquest pastís va ser per l'Anna, la filla petita, que ja s'ha fet gran...
Tot i que no els ànims no estaven per celebracions, doncs ens havia deixat el gran i bon amic Pelaio, bon seguidor  i crític del blog, i que trobarem molt a faltar!
Un pastís molt, molt bo! un pa de pessic humit i una crema de cafè molt fina i subtil, el resultat una combinació exquisida! Boníssim! El vaig arrodonir amb unes trufes de xocolata, com les de la recepta de fa uns dies...
Més a baix us deixo els enllaços dels blogs que han participat aques mes al "del blog al pla" i que han hagut de remenar aquest blog!Visiteu-los perquè hi trobareu cosa bona!!
PASTÍS AMB CREMA DE CAFÈ
Ingredients
250 g de sucre moré
120 g d'oli d'oliva suau
160 g de farina
1/2 sobre de llevat tipus Royal
1 c/c de canyella en pols
1/2 c/c de clau en pols
1/2 c/c de gingebre en pols
3 ous grans
210 g de pastanaga ratllada
80 g de nous picades
2 c/s de cacau en pols (no ben plenes)
Per a la cobertura
170 g de mantega pomada
225 g de formatge tipus Philadelphia
250 g de sucre llustre
3 c/c de cafè soluble
Un polsim de sal
Per a decorar
8 nous
40 g de sucre
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º
En un bol barregem el sucre i l'oli i batem amb batedora elèctrica. Afegim els ous un a un, la farina tamisada amb el llevat i el cacau i barregem bé. A continuació afegim la pastanaga rarllada i les nous, aromatitzem amb les espècies i barregem fins a tenir-ho tot ben integrat. Aboquem la barreja en un motlle de 22 cm, engreixat i folrada la base amb paper sulforat. Coem durant 1 hora a 180º. El punxem per a comprovar si ja està cuit, depenent del forn potser necessita menys o més temps.
Deixem refredar, desemmotllem i reservem.
Preparem la cobertura: posem la mantega en un bol i amb batedora elèctirca batem durant 2 minuts, fins que estigui cremosa. Hi afegim el formatge i seguim batent un parell de minuts fins a tenir una crema fina i homogènia, incorporem el cafè i la sal i batem durant 3-4 minuts. La posem en una mànega pastissera amb boquilla estrellada i reservem a la nevera.
Per a caramel·litzar les nous posem en una paella el sucre amb unes gotes d'aigua, a foc baix deixem que el sucre es desfaci, quan tinguem un caramel de color marronòs (vigileu que es crema de seguida) hi aboquem les nous partides en trossos grans, remenem i aboquem damunt un papar sulforat, separem una mica el trossos i deixem refredar.
Muntem el pastís
Tallem el pa de pessic en dos discs, si tenim lira millor, sinó amb un ganibet de serra que talli bé i sigui llarg,
cobrim un disc amb la crema de cafè i tapem amb l'altre, i decorem la part de sobre amb la crema de cafè restant, al nostre gust, jo vaig intentar fer unes roses...necessita pràctica...poc a poc n'anirem agafant!
Repartim per sobre amb les nous caramel·litzades i reservem a la nevera.

c/c= cullera de cafè
c/p= cullera de postres
c/s= cullera sopera
Font: Revista Postres de Lecturas

Gràcies per la vostra participació i per haver-me remenat...(en el bon sentit de la paraula...)
Blogs que hi han participat:
Mercè, l'organitzadora! blog "Destapant cassoles"
Anna, del blog "Retalls de cuina"
Isabel, blog "La cuina de la Isabel"
Gemma, del blog "Caprofiti"
Glòria, del blog "No tot són postres a la cuina"
Marta, del blog "Pa de nous"
Joaquina, del blog "La cocina de los inventos"
Cristina, del blog "Bufet de postres"
Dolors, del blog "Bruixes a la cuina"
Cristina, del blog "CriJoArMaEl"
Gemma, del blog "La cuina de casa"

Quin serà el proper blog a remenar??? properament la Mercè dirà....

6 comentaris:

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Un pastís impresonant pels amants del café i els més llaminers!
Per cert, ben bé han remenat pel blog peque he descobert un munt de receptes genials!
Petons
Palmira

Anna Pigarda ha dit...

Ha esta un plaer "remenar" pel teu blog! Hi han tantes receptes llamineres per triar!!M'he apuntat unes quantes però cada vegada que publiques una recepta la llista s'amplia, ha, ha!! Un pastís simplement deliciós! Molts ànims en aquests moments i espero que ens veiem ben aviat! Un petonet!

HUGO LEÓN ha dit...

¿Haces fotos a tu comida?¿Fotografias tus recetas?¿Te gusta dibujar o pintar la naturaleza? Aquí lanzamos este concurso artístico! PARTICIPAD! Daos a conocer!

CONCURSO DE FOTOGRAFÍA ARTÍSTICA Y DIBUJO REALISTA CON MOTIVO CULINARIO 2015

Concurso de fotografía artística y dibujo/pintura realista basado en la alimentación y la cocina. Desde el blog eatingNATUR lanzamos esta propuesta con el objetivo de apoyar a los jóvenes artistas y con la intención de dar a conocer a artistas de manera internacional.
La expresión artística es una necesidad que se puede extrapolar a cualquier contexto o situación vital humana. El arte en la cocina da mucho de sí, la vida cotidiana culinaria evoca momentos de paz y armonía, de inspiración. (si te interesa participar lee las bases)

http://eatingnatur.blogspot.com.es/2016/03/concurso-de-fotografia-artistica-y.html

GEMMA ha dit...

la perdua d'un èsser estimat sempre es un pal. Però si era seguidor del teu blog, segur que estaria orgullos d'aquest pastis. Tot i que el gust del café no es el que mes m'agrada, amb aquesta decoració fa molt de goig!!
Petons

Merchi ha dit...

Me encantaría tener un trocito delante y probarla, se ve deliciosa. Y mira que no soy de café, pero en cambio en los postres me apasiona. Te ha quedado además, preciosa.

Besines

Miquel ha dit...

Una gozada poder tomar un trozo de este pastel.Siento la perdida de tu amigo pelayo.
Petons

Seguidors