Començaré desitjant-vos un molt bon 2018!! Nosaltres el vam rebre amb aquest pastís nevat que estaba súper bo!! Encara que ja hem tornat, poc a poc, a la normalitat, el podem fer per a una ocasió especial, si no tenim panettone, que tret d'aquestes festes potser no se'n trova, podem substituir-lo per pa de pessic, planxa de braç de gitano...el resultat crec que será exitós!
El propòsit que he fet per a aquests any és tornar a posar-me amb el blog, que últimament l'he tingut ben abandonat!!
Pel meu aniversari em van regalar un súper taller de dolços de Nadal a l'Escola d'hosteleria Hofmann.
Començo, doncs, amb aquest súper pastís!!
PASTÍS NEVAT DE PANETTONE
Ingredients
1 panetonne (de fruites, xocolata...com més bo millor...)
Crema mascarpone
500 g de mascarpone
5 rovells d'ou (cada rovell 20g, aprox. 100 g en total de rovell)
120 g de sucre
40 g d'aigua
Xocolata blanca per fondre per a fer les virutes
* Per a humitejar el panetonne, quan femm cada capa, (opcional, però li dona un toc...) fem bullir:
100 g d'aigua+50 g de sucre+50 g de limoncello. Amb aquest almívar banyarem les capes de panetonne.
Crema de mascarpone:
En un cassó posem l'aigua amb el sucre i coem fins que arribi a 118º (pasta bomba)
En el bol de la batedora elèctrica posem els rovells d'ou, hi aboquem de cop la pasta bomba i batem fins que es refredi, anem tocant el bol per a comprovar-ho, ens quedasrà una crema ben esponjosa i clara.
Amb una forquilla treballem una mica el mascarpone, per tal de que agafi una textura més cremosa, i l'anem afegint en tres o quatre vegades a la crema de rovells, amb espàtula i amb moviments suaus, obtindrem una crema fina i homogènica. Reservem a la nevera (tapada amb film)
Virutes de xocolata blanca
Fonem al bany maria la xocolata blanca, fins a uns 40º, l'aboquem damunt el marbre i temperem a 26º, el passem a una safata que pugui anar a la nevera o congelador, allisem molt bé deixant una fina capa, reservem a la nevera o congelador fins a que endureixi completament. Per a fer les virutes només haurem de rascar, lliscar amb una pala o espàtula metal·làlica per la xocolata. Jo llavors les vaig congelar i a l'hora de muntar el pastís les vaig traure i vaig trencar-les més petites.
Muntem el pastís
Fem tres rodanxes de panetonne, cobrim la base del motlle (millor desmotllable) amb una i acabem d'omplir la base
Quan ja tenim el pastís el cobrim tot ell amb la resta de crema de mascarpone, no cap que patim en allisar-lo perfecte perquè amb les virutes no es veurà.
Només ens queda cobris tota la superfície amb les virutes i reservar a la nevera fins a l'hora de servir-lo.
Fàcil, fàcil i boníssim!!!
3 comentaris:
Uuuuaaauuu! Quina passada de pastís, Teresa! Admiro a les que sempre prepareu pastissos tan bonics....
Petonets,
Olga
Caram quina passada de pastís, i no sembla gens difícil. A veure si m'animo a fer-lo.
PTNTS i bon any Teresa,
Glòria
Bon Any Teresa i un super pastis.Y un molt Bon regal el taller de dolços de Nadal a l'Escola d'hosteleria Hofmann.
petons
Publica un comentari a l'entrada