5 de febrer de 2018

BRAÇ DE GITANO AMB LEMON CURD



Ja feia dies que em rondava fer un braç de gitano, em porta bons records d'infantesa, la meva mare ens en feia sovint, era bona cuinera i li agradava molt preparar dolços, magdalenes, pastissos, rosquilles, bunyols, coques..., potser d'aquí ve també la meva afició pels dolços. 
El vaig farcir amb una crema de llimona, lemon curd, que com és una mica àcida, doncs porta força llimona, no resulta gens embafador tot i haver dinat bé...
La recepta de la planxa del braç és molt fàcil de fer, però en aquesta ocasió encara més...Vaig veure a Canal Cocina la cuinera Rocio Arroyo, que fa un programa de rebosteria, com la feia i vaig pensar que s'havia de provar. Normalment es fa separant rovells de clares i muntant per separat amb sucre i després barregem, doncs bé, en aquesta recepta ho farem tot alhora...!
Com la recepta del lemon curd també és molt fàcil, és la versió ràpida amb Thermomix, us la deixo també en aquesta entrada, així que aquí va un 2x1 !
Animeu-vos i prepareu un braç de gitano, més fàcil no pot ser i us faran l'ona...
BRAÇ DE GITANO AMB LEMON CURD
Ingredients
100g de farina
100g de sucre (jo vaig posar sucre blanquilla i moscovado, mitat i mitat)
4 ous (mitjants)
Una c/p de mel
Lemon curd
160g de sucre
La pell de dues llimones (no massa grans) sense gens de part blanca
El suc de les dues llimones
60g de mantega (a temperatura ambient)
2 ous (mitjans)
Preparació de la planxa 
Preescalfem el forn a 200º
En el bol de la batedora elèctrica posem els ous, el sucre i la mel i batem molt bé fins a que tripliqui el seu volum, ens ha de quedar una crema blanquinosa i molt escumosa, amb la KA a velocitat 10, vaig tenir-la batent uns 5 minuts.
Hi afegim la farina tamisada en dos o tres vegades, i amb l'espàtula l'anem integrant, amb moviments de baix a dalt i a poc a poc per tal que no ens perdi volum.
Aboquem la barreja en una safata folrada amb paper sulforat, amb una paleta l'estenem bé per a tota la superfície, donem uns copets i ja la podem enfornar i coure durant 10 minuts, jo forn dalt i baix.
La traiem del forn, esperem dos a tres minuts i l'aboquem damunt d'un drap humit, traiem el paper sulforat li donem la volta perquè ens quedi la part blanca a l'exterior del braç, l'enrotllem i deixem que es refredi.
Jo ho faig d'aquesta manera, però podríem deixar-la refredar i desemmotllar, com porta mel fa que sigui una massa que es pot enrotllar sense que es trenqui.
Reservem
Preparació del lemon curd
Amb Thermomix
En el got posem el sucre i el polvoritzem 20 segons a vel. progressiva 5-10
Hi afegim les pell de llimona (sense gens de blanc) i triturem 15 segons, vel. 9
Incorporem la mantega a temperatura ambient i el suc de les llimones i barregem 1 minut a vel. 2
Incorporem els ous i barregem 10 segons a vel. 4
Ja podem coure la crema dureant 7 minuts a 80º, vel. 2.
Passem la crema en un bol, cobrim amb film, tocà a tocar per evitar que es faci una crosta, i deixem refredar. 
Amb aquesta quantitat vaig tenir-ne lo suficient per a aquest braç, però si us en sobra, ben tapada a la nevera s'aguanta 15 dies.
Queda un bon braç de gitano!
c/p = cullera de postres
font Lemon curd: bloc Velocidad cuchara

6 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

Bonissim ,una abrassada

Eva Macià ha dit...

El lemon curd m'encanta, i els braços de gitano també... així que, postres encertats! Fa moooolt bona pinta! Un petonàs!

Clara Amblesmansalamassa ha dit...

Quina pintassa!! Jo mai he provat el lemon curd, però sona molt bé!

Dolors Besalu ha dit...

Amb lemon curd!!!!!!!!!!!! Les llimones són la meva perdició així que ja em tens amb les dents ben llargues!! Que bo!!
Bon dimarts!

Fem un mos ha dit...

Que bo deu d'estar Ummm!!!
Petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quines postres més bones! El trobo molt original amb el lemond curd!
Petonets i bona setmana,
Olga

Seguidors