ÍNDEX DE RECEPTES

20 de febrer del 2018

PASTÍS DE TARONJA

 Aquest cap de setmana hem estat de celebració, el Jesús, el meu marit, va bufar les seves 64 primaveres!!! Ho vam fer a toc de calçotada, a Ca n'Ametller de Sant Cugat, i com no podia faltar amb el cafetó una mica de pastís casolà!! Ja us podeu imaginar que vam acabar rodons...!
Algun dia m'he de dedicar a fer un recull de tots els pastisssos d'aniversari que els he fet... uns quants...
PASTÍS DE TARONJA
Ingredients
2 taronges
1l d'aigua
200 de sucre llustre
Massa
150 g de farina
120 g de farina d'ametlla
120 g de sucre llustre
4 ous
150 g de mantega
10 g de llevat (tipus Royal)
Preparació de les taronges
Rentem molt bé les taronges, les tallem en rodanxes de mig cm aprox.
En una cassola posem l'aigua i el sucre i preparem un almívar, deixem coure uns 5 minuts, seguidament hi afegim les rodanxes de taronja i confitem durant 15 minuts, les escorrem i reservem,  l'almívar.
Preparem el motlle
Folrem el fons i lateral del motlle, prèviament untat amb mantega, amb paper sulforat. Cobrim el fons amb rodanxes de taronja, i tot el lateral amb mitges de rodanxes. Reservem
Preescalfem el forn a 180º
Preparem la massa
En el bol de la batedora posem els ous i el sucre i batem fins a que dobli el volum, uns 5 minuts, hem d'aconseguir una barreja blanquinosa i ben escumosa.Incorporem la farina i el llevat tamissats, barregem amb l'espàtula amb moviments de bais a dalt, quan la farina està integrada afegim l'ametlla en pols i l'integrem bé també amb l'espàtula, finalment incorporem la mantega fosa, quan tinguem una barreja ben homogènia, l'aboquem en el  motlle.
Coem a 160º durant 50 minuts.
Deixem refredar i el desemmotllem donant-li la volta, el banyem amb almívar que havíem reservat.
A més a més jo vaig escalfar una mica d'almívar, i hi vaaig desfer dues fulles de gelatina prèviament hidratades, amb la barreja vaig pintar totas la taronja per tal de donar el toc brillant.
Despérs, com no pot haver-hi pastís sense xoco..., el vaig acabar de rematar...
Estava molt bo, humit, i molt gustos, per l'ametlla i la taronja.

Font: Revista Tartas y postres caseros

7 comentaris:

Cristina ha dit...

Segur que era boníssim! La xocolata i la taronja fan una gran parella.

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Amb aquests pastissos que fas no molesta fer anys, segur que el teu marit i tota la familia veu gaudir molt del dia.
El pastís t'ha quedat molt "xulo" i amb aquesta combinació, molt bo.
Petons.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Moltíssimes felicitats! Amb aquest fantàstic heu tingut una gran celebració!
Petonets,
Olga

Miquel ha dit...

Una combinacion en este pastel que gusta si o si.Te ha quedado muy bien.Un buen final de fiesta de cumpleaños de tu marido.
petons

Fem un mos ha dit...

Un pastis molt bo i que de ben segur vareu gaudir molt. Felicitats al teu marit i per la pastissera.
Una abraçada

trifasic de baileys ha dit...

m'encanten els pastissos de taronja! són molt gustosos!!!!! avui jo porto una mousse de llimona!!! ens hem posat d'acord amb els cítrics!!! felicita el teu marit que segur que s'ha llepat els dits! petons

Bruixes a la cuina ha dit...

Els pastissos de cítrics sempre tenen èxit trobo. A mi m'agraden molt! De llimona o de taronja com aquest teu. I amb els tocs de xocolata, segur que el teu marit va quedar ben content i del pastís no en van quedar ni les engrunes!!
Bona setmana!

Seguidors