3 de març de 2020

Què versàtil és la pasta de full!! i quan de joc ens dona a la cuina!!! Jo sempre en tinc a punt per a fer-ne alguna coseta... gaire bé sempre dolça...per què serà...
En aquesta ocasió va acabar en unes canyes de xocolata boniiiissimes! i més fàcil i rapid de fer no pot ser.
Aquestes són de xocolata però les podem farcir de crema, melmelada, codonyat... estic segura que seran bones amb qualsevol farcit.
La pasta de full la podem fer a casa però és una mica delicada... al mercat ara en trobem fàcilment, això no vol dir que un dia per caprici la fem... a mi fa dies que em ronda pel cap...
CANYES DE XOCOLATA
Ingredients
1 planxa de pasta de full
Xocolata 70% (o amb llet, la que més agradi)
Sucre llustre, trossets de xocolata o fideus de xocolata
Tant per tant d'aigua que de sucre per a l'almívar
Preparació
Posem el forn en marxa, ha d'estar calent, a 200º.
Estirem la pasta de full damunt un paper sulforat, si és de compra en el full mateix que porta i no ens caldrà estirar-la.
La tallem a rectangles, de la mida que vulguem fer les canyes, més grans o petites.
En l'extrem/costat més petit del rectangle hi posem una tira de xocolata, ha de ser estreteta, d'un dit d'ample aproximadament, l'enrotllem una volta, tornem a posar una tira de xocolata i l'acabem d'enrotllar, procurant que el final quedi a la par de sota, així queda ben tancada la canya, les anem posant en una safata de forn folrada amb paper sulforat, deixant una mica d'espai entre elles perquè en coure's agafarant volum.
Les pintem amb ou (jo ho vaig fer només amb el rovell amb una mica d'aigua)
Coem amb el forn preescalfat uns 25-30 minuts a 200º. (forn d'alt i baix), fins que estiguin ben rossetes.
Les traiem del forn i deixem refredar damunt una reixeta
Prepararem un almivar t/t aigua que de sucre, deixem refredar
Per acabar les canyes o napolitanes les pintem amb l'almívar, repartim per sobre els fideus o trossets de xocolata i empolvorem una mica amb sucre llustre. 
Llestes per a gaudir d'unes bones mossegades!!!









3 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Ben fàcil i ben bo. Un bon invent la pasta de full, es un "fondo de armario", en aquest cas de nevera.
Petons,

Neus Garcia ha dit...

Aquestes canyes tenen una pinta extraordinària! Són ideals per un berenar improvisat! I com bé dius, es poden farcir de multitud de coses, així que hi ha mil maneres de gaudir!

lolines ha dit...

Tan senzill i tan rebò.

Seguidors