25 de març de 2020

TATIN

Aquests són dies difícils, complicats, tens moments de tots colors, de tristesa, d'alegria, de records ... jo procuro està bé i distreta, la cuina és el meu racó i quan veig la mínima possibilitat de fer alguna coseta no me n'estic. Unes pomes que costen d'acabar, una pasta de full a punt de caducar, una mandarina arrugada... però amb suc... què fer-ne? doncs ràpidament una tatin!!! i què bona i maca va quedar!!!
També la podeu fer de qualsevol fruita que tingueu... peres, plàtans, préssecs ...
TATIN
Ingredients
Una planxa de pasta de full
5-6 pomes golden 
3 cullerades de sucre
50 g de mantega
Suc d'una mandarina (opcional, també pot ser de taronja)
Paella o recipient apte pel forn (jo tinc paella en què puc traure el mànec)
Preparació
En la mateixa paella que anirà al forn posem la mantega i el sucre, sense remenar esperem a que es faci un caramel, que el sucre es desfaci, hi afegim el suc de la mandarina.
Pelem i tallem a quarts les pomes, traiem el cor, les anem posant a la paella un cop el suc de mandarina hagi evaporat una  mica, ben posades i apretades tros amb tros, deixarem coure uns 5 minuts tot movent la paella per a que no s'enganxi. Cobrim amb la pasta de full, procurant que quedi ben tapada, amb una forquilla podem ajudar-nos a cargolar-la una mica tot el voltant.
Amb el forn preescalfat a 200ª, coem durant uns 20 minuts, fins que veurem que la massa està ben rossa i cuita.
Deixem uns minuts i girem amb un plat com si fos una truita.
Es bona menjar-la tèbia, amb una bola de gelat de vainilla, que en aquest cas no tenia... però estaba súper bona!!!



3 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Ben bona està la Tatin Teresa, es ho que toca ara fer distreuren's i la cuina es el nostre hobby. Cuida't molt maca.
Petons.

lolines ha dit...


La cuina es un bon lloc per passa el temps i gaudir.
Aquesta tarta es bonissima

Bet Carbonell ha dit...

Encara estem en el temps de trobar pomes bones, una bona recepta per aprofitar-les!! i endolcir-nos una mica

Seguidors