18 de maig de 2020

COCA AMB CIRERES

Ja tenia ganes de fer-la!!! companyes de blogs de les Terres de l'Ebre fa anys que ens ensenyen la coca amb (de) cireres, típica d'aquestes Terres, a Reus el dia de Corpus se la mengen mentre veuen ballar els gegants!
Doncs bé, la setmana passada l'Olga del blog La cuina de l'Olga, aquí , aquí TMX, ens va fer un directe per ensenyar-nos com fer-la amb la Thermomix, que ens facilita molt per fer la massa!
No em quedava d'altra que fer-la si o si! i amb molt de gust aquest dissabte li va arribar l'hora, feu-la, proveu-la, us agradarà de veritat! La massa podeu fer-la a mà, això si amasseu fins a aconseguir una massa fina i tova! abans bé que ho feien a mà! a més va comentar l'Olga que la recepta li havien regalat, una senyora de Benifallet... així que és una recepta ben autòctona de la zona! i segur que no tenien TMX...
Bé, us deixo la recepta i anims per a que la feu, ara que tenim les cireres en plena temporada i estan boníssimes!
Ah!, jo vaig traure el pinyol a les cireres, però es veu que allà també la fan emb el pinyol...
Si no teniu l'aparatet per a traure´l, jo no, podeu fer-ho com us explico AQUÍ
COCA AMB CIRERES
Ingredients
Mesura: tassa de cafè ( si voleu fer-ne més o més gran la mida serà sempre la de la tassa que feu servir per a mesurar tots els ingredients)
500 g de cireres (aprox)
1 tassa d'oli d'oliva
1 tassa de llet
1 tassa d'infusió de matafaluga i coriandre o 1 tassa d'anís
1 tassa de vi blanc
30 g de llevat fresc
1/2 sobre de llevat tipus Royal
Polsim de sal
Sucre / sucre avainillat (el que tingueu)
Oli d'oliva 
Preparació
Preparem la safata del forn cobrunt-la amb paper de forn.
1. En el got de la Tmx posem els ingredients líquids i el llevat fresc, programem 1 minuts, 37º, vel. 1
2. Incorporem la farina, el llevat Royal i la sal, ho barregem 10 segons, vel. 6. 
3. Amassem 2 minuts, got tancat, vel. espiga. Si veiem que li falta farina n'afegim, però penseu que la massa és una mica enganxosa al principi, després va agafant cos, si feu una massa molt dura quedarà seca...
4. Retirem la massa del got, fem una bola i la posem a la safata que tenim preparada, agafem un bol, el suquem amb oli i tapem la massa que ens quedarà dins. Deixem reposar fins a que dobli el seu volum,, aproximadament una hora o hora i mitja.
5. Quan falti poc per a que hagi llevat, preescalfem el forn a 180º
6. Quan ja tenim la massa fermentada, ben infladeta traiem el bol i amb els dits pressionem i anem repartint la massa per la safata, a continuació repartim per tota la superficie les cireres, reguem amb oli i repartim sucre per sobre, tant l'oli com el sucre, generosament...
Courem uns 30 minuts a 180º, aneu mirant perquè ja sabeu que cada forn és un món!
Quan la vaig traure del forn la vaig empolvorar amb anís... 
L'olor no té preu! i quan la proveu voldreu repetir!!!



2 comentaris:

Cristina ha dit...

T'ha quedat estupenda.

lolines ha dit...

Mmmm, que bona a de ser!!!

Seguidors