22 de maig de 2020

PA DE PESSIC DE LLIMONA (BIZCOCHUELO DE LIMÓN DE CHICOTE)


Vaig veure la recepta i de seguida vaig pensar que tindríem uns bons esmorzars de cap de setmana... si arriba...!
La recepta és del xef Chicote, això va fer que m'animés... havia de ser bo... i ho és! 
És un pa de pessic bàsic, es podria fer farcit, banyat amb xocolata, ha d'estar súper, amb mantega i melmelada, boníssim..., és a dir, tenim un bàsic per a qualsevol ocasió.
Esponjós, humit, gustós de menjar...
Aquí va la recepta, que és ben fàcil 
PA DE PESSIC DE LLIMONA
Ingredients
220 g de farina (de blat normal)
100 g de sucre
1/2 sobre de llevat Royal (8 g)
1/2 c/c de sal
6 ous (a temperatura ambient)
180 g de llet
120 g d'oli l'oliva
Pell ratllada d'una llimona
1 c/s de suc de llimona
50 g de sucre per a muntar le clares
Motlle amb xemeneia, amb forat al mig, però crec que amb qualsevol pot anar bé...
Preparació
Preparem el motlle engreixant i empolsinant de farina només el cul, no les parets. Reservem
Preescalfem el forn a 120º
En un bol gran barregem la farina, el sucre, el llevat i la sal
Separem el rovells de les clares
En un altre bol barregem els rovells, la llet, l'oli i la pell ratllada de la llimona, ben barrejat, no cal muntar-ho. Incorporem aquesta barreja a la de la farina, amb el batedor de mà integrem les dos barreges
Muntem les clares a punt de neu, quan ja estiguin una mica muntades afegim el sucre i el suc de llimona, acabem de muntar, fins que faci pics
Anirem afegint a poc a poc i amb moviments envoltants les clares a la barreja d'ous i farina..., vigilant qiue no perdi volum.
Aboquem la barreja al motlle, enfornem durant 75 minuts a 120º, després a 150º, 15-20 minuts més.
Ja sabeu que cada forn és un món... ho dic per a tenir en compte temps i temperatura, a mi les que posa la recepta original em va anar bé.
Quan ja el tenim cuit, el posem cap per a vall damunt la reixeta, el deixem... el pa de pessic anirà caient a mesura que es refredi. 









Cap comentari:

Seguidors