ÍNDEX DE RECEPTES

9 de juny del 2020

SUCRE INVERTIT

L'havia fet una altra vegada, fa temps. Ara que faig gelats bons, je, je, amb la geladora de la kitchenAid, veig que a les receptes fan servir dextrosa, o substituida pel sucre invertit. Com m'és més fàcil fer-lo, aquí el tenim!! Es guarda molt bé, fora de la nevera, uns 10-12 mesos, ben tapat i en lloc fosc. Substitueix un 30% de sucre blanc en l'elaboració dels gelats, no cristalitza, per aixó en l'elaboració del gelats va super bé, essent el resultat més cremosos. En el cas dels pans de pessic, bolleria, substitueix un 20% del sucre blanc, fa que sigui més duradera l'elaboració, li aporta més humitat. També serveix per a donar brillantor a les preparacions de brioixeria. 
El sucre invertit és la separació per hidròlisi de la fructosa i la glucosa. És més dolç que el sucre!
 En fi que veient tot el que diuen d'aquest sucre invertit es bo preparar-lo i tenir-ne a punt per a substituir part del sucre blanc.
Jo l'he fet amb la Thermomix perquè m'ha ajudat amb el tema de les temperatures, que és lo delicat de la preparació, la temperatura és el tot!
SUCRE INVERTIT
Ingredsients (per a 500 ml aproximadament)
150 g d'aigua mineral
350 g de sucre blanquilla
Gasificants: a Mercadona ho tenen, són dos sobres junts, un de blanc i l'altre lila
1 sobre blanc i un de lila
Preparem
1. En el got de la TMX posem l'aigua i programem 3 minuts, 50º, vel. 5 (ha d'arribar a 50º, si amb aquest temps no hi arribeu afegiu temps)
2. Afegim el sucre, programem 6 minuts, 80º, vel. 4 ( el mateix, ha d'arribar a 80º)
3. Afegim el sobre blanc i barregem 10 segons, vel. 4
4. Ara hem d'esperar a que la temperatura del got baixi a 60º, no toquem el got del robot, va molt bé perquè mirarem la temperatura que marcarà la TMX
5. Quan ja tenim 60º afegim el contingut del sobre lila, el gasificant, barregem 1 minut, vel. 4
6. Ja ha acabat el procés! Aboquem en un pot que tanqui bé, deixem refredar destapat, un cop fred agafa un color transparent, el tapem i reservem.
Font: blog velocidad cuchara






1 comentari:

María ha dit...

Cuanto tiempo sin saber de ti querida amiga he estado mucho tiempo desconectada por vatios motivos pero ya estoy de nuevo por aqui y me he alegrado de encontrarte , muy buena tu receta de esas que hay que tener siempre en el armario. Mil besicos y seguimos en contacto

Seguidors