ÍNDEX DE RECEPTES

27 de març del 2013

CANALONS D'ESPINACS

Després de molts dies sense posar recepta salada, avui toca! aquest diumenge vaig fer aquests canalons d'espinacs, a banda també d'una bona plata dels de carn! de la carnisseria Cal Pascuet d'Isona, que ens els fan boníssims!, només et cal fer una bona beixamel i llestos! Tant uns com els altres molt bons!
Aprofito per a posar-vos l'enllaç dels panadons, que és molt típic a Isona fer-los per Setmana Santa, jo els faré dijous, així que ja tenim feina! Panadons
Bona Pasqua i bona Mona!
CANALONS D'ESPINACS
Ingredients
1 kg d'espinacs frescos (també poden ser congelats)
1 ceba (no massa gran)
100 g de pinyons
100 g de mató
50 g de formatge parmesà ratllat
20 plaques de canalons
Formatge Gruyere ratllat (per a gratinar)
 beixamel
Elaboració
Netegem els espinacs i els tallem (en aquest cas vaig comprar les bosses que trobem en els supers, que ja venen nets i tallats). En una paella gran, amb unes gotes d'oli hi posem els espinacs, deixem que vagin perden volum, els anem girant, ens uns minuts el tindrem a punt per a escorrer. Quan s'han refredat una mica, amb les mans els traiem el suc, és molt desagradable que suquegin un cop fet el plat, ja sigui truita, canalons, croquetes...
En una paella sofregim la ceba tallada ben petita (millor tallada que ratllada), a foc baix, que es vagi enrosint. Un cp està hi afegim els pinyons, que es torrin una mica. Apartem del foc, incorporem el mató i el parmesà, barregem i reservem.
Fem la beixamel (recepta a l'enllaç).
N'agafem dues cullerades que posem als espinacs, barregem i deixem que refredi, ens quedarà un facit més cremós.
Preparem les plaques de canalons segons les indicacions del fabricant. Les anerm posant damunt d'un drap, ben posades, per a traure'n la mica d'aigua. Anem repartin a cada una una cullerada d'espinacs, els enrotllem i anem col·locant a la safata (prèviament també hi haurem escampat unes cullerades de beixamel, farà que no s'enganxin). Si els poseu mirant de posar-los que el tancat quedi a dalt, després no es veu, els poderu servir sense la por que s'obrion, és un truc que ens va dir ma Mireia Carbó i va molt bé! (podeu veure-ho a la foto). Cobrim amb la beixamel, repartim el formatge ratllat i a gratinar!!!
(vaig anar tant ràpida a servir-los que no vaig fer la foto sortint del forn...)

24 de març del 2013

PASTÍS DE MOUSSE DE PIRULETA

Amb aquest pastís tant llaminer hem celebrat l'aniversari de l'Anna, la meva filla petita. Des de que l'havia vist en diferents blocs que esperava aquest dia per a fer-lo! i no ens ha decebut pas! al contrari, m'ha sorprés molt lo bo que està!
A tots ens ha ens ha agradat moltíssim! molt suau, amb gust de piruleta, una mousse fina i molt bona! i les guminoles de la decoració de vici!! 
Com us dic molts companys bloguers l'ha fet, el cullerot festuc, pa amb tomàquet, ...que l'autora, la Maria, en una classe li vaig comentar que volia fer aquest pastís i generosament un altre dia em va portar el licor de piruleta, moltes gràcies Maria!!. Més o menys les receptes són similars, i la decoració com sempre al gust del qui el fa! 
PASTÍS DE MOUSSE DE PIRULETA
Ingredients
Per a la base: 
200 g de galetes, maria, digestive...
Per a la mousse
80 g de matega a temperatura ambient
10 piruletes
100 g d'aigua
10 fulles de gelatina
2 iogurts grecs
125 g de sucre
60 g de licor de piruleta
700 g de nata per a muntar (35% MG)
Decoració: piruletes i guminoles
Motlle d'uns 22-24 cm 
Elaboració
Primer farem la base, triturem les galetes i les barregem bé amb la mantega, fins a tenir una massa amb la què folrarem la base del motlle. L'aboquem i premem per a que quedi consistent i repartida per a tota la base. Reservem a la nevera.
Continuem amb la mousse, en um bol hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda, uns 5 minuts.
En un cassó posem l'aigua i les piruletes (sense obrir la bosa de cada piruleta, donen uns copets per a que es trossegin i puguem traure'n el pal), i a foc baix fins que s'hagin desfet. Traiem del foc i hi afegim la gelatina ben escorreguda, remenem fins que s'hagi disolt.
En un bol  barregem el iogurt, el sucre i el licor de piruleta hi ho afegim a la barreja anterior, remenem fins que s'hagin integrat les dues barreges.
Muntem la nata, no cal que estigui muntada molt forta.
Anem incorporant a la nata la barreja anterior, poc a poc i amb espàtula, amb moviments envoltants, de dalt a baix. Anirà agafant un color rosat preciós!
Un cop feta la mousse, l'aboquem en el motlle que tenim preparat,  donem uns copets per a que quedi ben repartida i amb una espàtula l'allisem una mica per sobre.
Decorem al nostre gust !



17 de març del 2013

CHUTNEY DE POMA, CEBA I FRUITES DEL BOSC

 Les postres d'avui han estat la Crema de Sant Josep, que no pot faltar!, com ja la tenim publicada us deixo l'enllaç per si no l'heu fet... encara hi sou a temps!  recepta de la Crema de Sant Josep
Aquest chutney el vaig fer  fa uns dies i avuii l'hem provat com a tapa, amb una torrada fina i formatge de cabra. BONISSÍM!
Tenia molta curiositat per fer-lo, no n'havia fet mai, tothom diu que està molt bo, i quan vaig veure la Lorraine Pascale que el feia, vaig prendre'n nota de seguida, havia d'estar boníssim, pels ingredients que portava i la pinta que feia. El resultat no ens ha pas decebut! Combinat amb el formatge queda super bo. Tinc ganes de provar-lo acompanyant una carn, crec que pot lligar molt bé amb el porc.
El Chutney és d'origen indi, una espècie de melmelada, agredolça, molt condimentada amb espècies dolces i picants i que tant pot ser de fruites, verdures, herbes...
Aquesta combinació de poma. ceba i fruites del bosc (en la recepta original era amb mores), queda molt bona! i queda un color molt viu, oi?
CHUTNEY DE POMA, CEBA I FRUITES DEL BOSC
Ingredients
1 k de pomes Reineta
300 g de ceba
275 g de sucre
15 cl de vinagre de Mòdena
2 cullerades de canyella en pols
2 cullerades de pebre molt
(cullerada de postre)
300 g de fruites del bosc
Elaboració
Pelem les pomes, traiem el cor, i tallem a daus.
Tallem la ceba en juliana.
En una olla posem la ceba, la poma, el sucre, el vinagre, la canyella en pols i el pebre, remenem i deixem coure fins que bulli, uns 15-20  minuts, no remenem massa perquè no es desfaci la poma. Quan trobem que la poma ja comença a estar tova, hi afegim les fruites del bosc i deixem coure uns 15 minuts més, fins que veiem que el suc ha espessit i la poma és toba.
Guardem en pots que tanquin hermèticament, els omplim en calent.
Guardem a la nevera.

Seguidors