9 d’abril de 2010

Galetes de llimona

La recepta d'aquestes galetetes tan bones i digestives és de Cuina per a llaminers, que en saben molt de coses dolces i de fotografia! Les nostres van quedar així de guapes i bones:





Ingredients

• 150 g de mantega a temperatura ambient

• 55 g de sucre de llustre

• 60 ml de suc de llimona (de la varietat Meyer)

• ratlladura de llimona

• 1 cullerada petita d'extracte de vainilla

• 255 g de farina fluixa tamisada

• 20 g de farina de blat de moro (Maizena)



Barregem la mantega i el sucre de llustre amb les barnilles elèctriques i quan ho tinguem ben lligat, hi afegim el suc de llimona, la ratlladura i l’extracte de vainilla. Seguim barrejant (aquí vaig agafar la llengua de gat, m’era més fàcil). Quan ho tinguem ben incorporat, hi afegim la farina i la Maizena tamisades i ho barregem tot bé. Amb les mans si cal, amassem fins que la massa es desenganxi bé de les parets del bol.

Dividim la massa en dos i en fem barres cilíndriques d’uns 5 cm de diàmetre. Les reservem un mínim de 2 hores a la nevera embolicades amb paper film.

Quan anem a fer les galetes, traiem la massa de la nevera. Tallem rodanxes d’1 cm de gruix i les anem col·locant en una safata de forn amb paper de forn, amb una separació d’uns 5 cm entre elles. Ja veureu que no costa gens tallar els cilindres, la massa s’endureix amb el temps de repòs de la nevera, us quedaran unes galetes perfectes de forma!

Coem les galetes al forn preescalfat a 180ºC uns 15 minuts. Aneu-les vigilant, quan comencin a agafar color, és el moment de treure-les, ja estan fetes.

Finalment, un cop fredes, les arrebosseu amb el sucre de llustre i ja estan llestes per menjar, queden boníssimes!

Seguidors