20 d’abril de 2010

PA AMB LLAVORS DE ROSELLA


PA AMB LLAVORS DE ROSELLA


Ingredients

300 ml d’aigua (tèbia)*
540 g de farina (tipus 550)
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
75 g de llavors de roselles
1 culleradeta de mantega
1 polsim de nou moscada
¾ de paquet de llevat sec
1 cullerada de parmesà ratllat

Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora seguint l'ordre en que estan posats.
Programem d'acord amb la nostra màquina i el tipus de pa que vulguem fer.

Si no tenim panificadora, podem fer la massa a mà, ens costarà una mica més, però és possible!, damunt el marbre o taula fem un volcà amb la farina, al mig anem posant tots els ingredients i amassem molt bé, durant uns 5 minuts, hem de tenir una massa ** fina i elàstica, fem una bola, la tapem amb un drap i deixem que fermenti durant una hora, ha de doblar el seu volum. Passat aquest temps treballem una mica la massa per tal de desgasificar-la, posem la massa damunt la taula, l’aplanem i anem aixafant amb les puntes dels dits. Li donem la forma de pa , barra, panets..., i deixem reposar una altra vegada, una altra hora, aproximadament.

Forn preescalfat. Coem a 200º, durant uns 45 minuts, depenent de si hem fet el pa més gran o més petit.
Quan el traiem del forn deixem refredar sobre una reixeta.

Per saber si està cuit amb el puny li donem uns copets al cul, si sona a buit, vol dir que ja el tenim a punt.


* Hi ha farines que admeten una mica més d'aigua, si veiem n'hi falta, n'afegim una mica.

**un truc per saber si tenim la pasta al punt és: agafem un pessic de pasta, l'anem estirant suaument amb els dits, fent com una membrana fina, si no es forada, serà senyal que tenim la pasta al punt.

Animeu-vos!

Seguidors