19 d’abril de 2010

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA

Les postres d’aquest diumenge tocaven de xocolata! Ja feia dies que no feia res amb xocolata!!!... i, sobretot jo, ho trobava a faltar!
Com que ja era dissabte nit, el primer que em va venir al cap, ràpid i fàcil de fer, va ser una mousse, però tenia a la nevera una massa brisa de xocolata, que havia comprat feia uns dies per provar-la, així que la vaig coure i omplir amb la mousse de xocolata. Van quedar unes bones postres!
La recepta de la mousse ja l'havia fet alguna altra vegada, em sembla que, en el seu dia, la vaig treure del bloc de Carlos Valencia.

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

Ingredients:

- una massa brissa de xocolata

Per a la mousse:

- 3 ous
- 400 ml de nata per muntar
- 65 ml d’aigua
- 65 g de sucre
- 200 g de xocolata de cobertura
- 2 fulles de gelatina

Per a coure la massa seguim les instruccions del fabricant i la deixem refredar.

Preparació de la mousse:

Posem les fulles de gelatina en remull
Muntem les clares a punt de neu
Semimuntem la nata
En un cassó posem l’aigua i el sucre, fem un almívar (coem durant uns 5 minuts)
Fonem la xocolata al bany maria
En un bol grn posem els ous batuts (una mica), hi anem afegint a poc a poc l’almívar, remenem bé. A continuació hi afegim la xocolata fosa i la gelatina ben escorreguda, remenem bé perquè ens quedi una crema fina i homogènia. Seguidament hi aboquem la nata, i amb l’espàtula anem barrejant, quan ja està ben integrada afegim les clares muntades i amb compte, amb moviments de baix cap a dalt, anem barrejant fins que tinguem unabarreja ben homogènia i uniforme.

Omplim el motlle on tenim la massa brissa cuita i freda, i reservem a la nevera fins a l'hora de servir. Al menys ha d'estar-hi 3 hores abans de consumir-la, si la fem el dia abans millor.

A l’hora de presentar-la, guarnim al nostre gust.


Seguidors