Aquesta coca està feta amb els ingredients de l'hort dels bons amics de Siall, dels que ja n'he parlat en d'altres ocasions. Siall és el poble que, si alguna vegada no em trobeu, busqueu-m'hi!!! anar a Isona i no arribar-me a Siall... gairebé mai!Està en mig del bosc d'Isona, a l'estiu no hi fa ni fred ni calor, a l'hivern ...fred!, país de bolets ! Gent amiga i generosa com ningú!Nomès hi viuen dues famílies, en una un solter i a l'altra la Trini, el Ramon, la Míriam i els dos padrins! Sempre que hi anem en sortim amb un bon cistell ple de bona teca de l'hort, i quan és temps bolets fem la sortida al bosc amb la seva companyia, guia i assessorament!! (si no... no hi anem perquè no hi entenem gairebé gens)
Doncs bé, aquesta coca està feta amb els seus carbassons i les seves cebes!
Aquesta vegada, la massa de la coca no la vaig fer jo, la vam anar a buscar al forn de Vilamitjana, que és un poble a uns 15 km d'Isona. Fan un pa exquisit, cuit en forn de llenya, que ja en queden pocs, i això es nota! no ens importa gens anar a comrar-hi el pa tot i la distància!!
COCA DE CARBASSÓ
Ingredients:
- dos carbassons
- dos cebes
- massa de pa
- oli, sal i pebre
-- 400 g de massa de pa
Rentem els carbasson i els tallem per la meitat, cada meitat la tallem en tres i els tallem en làmines més aviat fines, com per a fer truita. Reservem en un bol gran
Pelem les cebes i també les tallem com els carbassons, i afegim als carbassons. Ho amanim amb la sal, el pebre i l'oli, barregem bé.
Amb aquesta quantitat de massa surten dos coques, de la mida de la llauna del forn de casa.
Dividim doncs, la massa en dos. Amb l'ajuda del corró l'estirem ben fina, suquem la llauna amb una mica d'oli i hi col·loquem la massa, amb l'ajuda dels dits l'estirem bé (té tendència a encongir-se, però arriba un moment que queda ben estirada).
Repartim la barreja de carbassó i ceba per sobre la massa, que quedi ben coberta, amb les mans l'anem col·locant uniformement.
Coem a 200º, forn preescalfat. al final podeu gratinar una mica si us agrada més torradet, però vigileu perquè es crema molt fàcilment!.
Traiem del forn i reguem amb una mica d'oli.
Servim tèbia o freda
10 comentaris:
M'he quedat sense paraules. Simplement meravellosa.
Meravellosa de debó. :)
¡Que bo! M'encanta el carbassó!!! I amb productes de l'horta ha de tenir un gust espectacular...
M' agrada aquesta coca i amb aquest productes deu ser sùblim.
Per la massa es pot fer servir massa de pizza?
Petons.
A veure si amb aquesta bona descripció del poble, ara s'omplirà de Barcelonautes i envaeixen els carrers...Una coca senzillament boníssima!, el carbassó i la ceba junts, són una meravella!.A reveure!
Ostres tu, Siall, desconeíxiem aquesta joia de poblet. Que bonic viure al bell mig de la natura!
Un privilegi poder cuinar la materia prima, boníssima de l'hort dels teus amics. Muac.
Quina sort gaudir de carbassons acabats de collir tan bons.
I molt bona idea comprar la massa al forn, no sabia que alguns forns venguessin la massa crua abans de coure...
Starbase, com diem moltes vegades , les coses sencilles són les millors, això si, amb bona matèria prima!!!
Olga, la cocinera de betulo, no hi ha com tenir un bon hortet!!! m'encantaria!
Mercè, Vermells,Siall és un d'aquests raconets amagats d'aquests País!! una meravella!
ercè amb la massa de pitza, ben estirada, crec que també et pot quedar bé, de tota manera hi ha una recepta de la massa a la de "coca amb xefla" que és la que faig jo normalment.
Petó fort !
Quina coca tan bona!!! i amb els carbassons i les seves acabats de collir... un luxe!ummmmmmm!!!!!
Petonets
Que bé poder fer una coca com aquesta, i amb carbassons i cebes, tot sortit de l'hort, t'ha quedat guapíssima!
quina coca!!!!!
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada