Després d'uns dies de descans, tornem amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de posar-nos al dia amb tots vosaltres! i de veure tot alló que s'ha anat publicant.
Aquests dies, a la nostra cuina, alguna coseta s'ha fet, melmelades conseva de tomata, alguna coca, la xocolata no ha faltat... ja us les anirem ensenyant.
Esperem que hagueu tingut un bon estiu, que passa volant!! però ara ens queda esperar el proper... que no queda tant!
Aquesra coca que us ensenyo es fa èn un tancar i obrir d'ulls! i si teniu gent menyda a casa, segur que us podran donar un cop de mà i passaran una bona estona! Queda molt bona !
COCA RÀPIDA DE POMA
Ingredients
- 5 panets de llet (jo els vaig posar dels de Mercadona)
- 1/2 l de llet
- 5 cullerades soperes de sucre
- 4 ous
- tres pomes golden
- sucre
- canyella en pols
- melmelada de préssec (o d'albercoc)
Preparació
En un bol posem els ous i els batem com per atruita, afegim el sucre i batem per a integrar-lo bé, (tot amb batedora manual, els ous no s'han de muntar), a continuació afegim la llet, remenem bé i reservem.
Engreixem amb mantega el motlle, l'enfarinem i traiem la farina sobrant, tallem els panets de llet per la meitat i cobrim la base del motlle ( en aquest cas era quadrat 22 x 22), que ens quedi ben coberta, si cal fem retalls per cobrir-ho bé, hi aboquem la barreja anterior, amb compte.
Tallem les pomes per la meitat, traiem les llavors i pelem. Les tallem fent mitges circumferència, no a galls com fem normalment, i no massa gruixudes. Les anem col·locant de manera que cavalquin una sobre l'altra, d'aquesta forma, com en coure sempre s'encongeixen una mica, ens quedarà la superfície ben coberta. Empolsinem amb sucre i una mica de canella en pols.
Coem a 180º, amb el forn preescalfat, durant uns 45 minuts (l'heu de veure que estigui ben quallada)
Un cop freda la traiem del motlle i la pintem amb la melmelada de préssec-
I ja la tenim llesta per a un bon berenar, esmorzar...
14 comentaris:
Benvinguda Teresa!! Ja tenim ganes que ens ensenyis la teva melmelada de tomàquet!!
Avui, però la coca de poma ens té atents i salivant! té una pinta meravellosa. Un petó.
Pues pensaba que era mucho más chungo, así parece pan comido... Un petò.
Ummmm, jo a això li dic pudding (i que més dona el nom oi?) i en sóc molt i molt fan!!
Es fantàstic i t'ha quedat brutal!! :D
Què bona coca, Teresa!!! Per un bon esmorzar o berenar ummmmmmm!!!!
Petonets
Que ràpida de fer!! Segur que està bonissima!!!!!
Òndia, la forma de preparar aquest pastís és realment original i senzilla, m'agrada, i realment queda amb una presentació espectacular. Bentornada a casa Teresa!
Jolín qué sencilla es la receta y qué pinta más rica que tiene!
Me ha encantado!
besos!
Benvinguda de les vacances. L' important es que ho hagis passat bé.
Aquesta coca es com un pudding, segur que estava molt bona.
Ara ens toca esperar les teves receptes que has fet aquestes vacances.
Petons.
M'agrada que sigui rapida!
Bentornades de nou, m'aelgro que us hagin provat les vacances :)
Aquesta recepta m'encanta, me la guardo directament a la carpeta de "receptes per fer amb les meves nebodes", la trobo i igual de bona que la del pastís de croissants ;)
Moltes gràcies per la recepta!
Ràpida i bona, que això també s'ha de tenir en compte!!!
La de coques i pastissos que farem aviat amb pomes, ara que ja les tenim aquí!!!
T'ha quedat molt maca, me la copio!
Encara que a poc a poc, anem tornant a la rutina... gràcies a tots i contenta de retrovar-vos!
Vermells, aquesta ha estat una mala temporada per les preciades tomates! el fred, les pluges, la calor... m'he conformat en fer-ne uns quans pots en conserva, senseres. De les melmelades la reina ha estat la de préssec!
Com diu la cocinera de betulo, aquesta coca és més puding que coca... no sabia com dir-li!això si, ràpida i bona, i Gemma les teves nevodes segur que se'n surten, ja són unes bones cuineretes!
Un petó!
Que bona i senzilla! m' enduc la recepta.
Publica un comentari a l'entrada