ÍNDEX DE RECEPTES

13 d’octubre del 2010

ARRÒS AMB BOLETS I VERDURES

Encara que el pronòstic del temps era ben desfavorable per aquest cap de setmana...pluja, vent, fresqueta, hem anat a Isona a respirar una mica d’aire sa. Va ploure tota la nit del dissabte, però durant el dia es va aguantar i vam poder arribar-nos al bosc per si trobàvem algun bolet...que ja ens van dir que no se’n feien, però vam passar una bona tarda respirant aire pur i al final vam omplir el cistell amb apagallums!, bolet no gaire apreciat però que a falta de d’altres ens va fer força il·lusió. Aquest bolet diu que està molt bo arrebossat, jo en vaig posar un parell al sofregit de l’arròs, quan ja estava gairebé fet, i va desaparèixer!, es va fondre! Però mireu que bonic que és, us poso foto.

Amb aquestes pluges i si no fa fred, a veure si se’n fan... que el 24 d’aquest mes a Isona es fa la Fira del bolet, "Boletus" ! I no n’hi poden faltar!

ARRÒS AMB BOLETS I VERDURES
Ingredients
Arròs
Una ceba
Pebrot verd i vermell (la quantitat dependrà del vostre gust)
Un grapat de mongeta tendra
Una o dos pastanagues
Dos carxofes
Un grapat de pèsols
Un tomàquet madur
Dos alls
Fulles de julivert
Un tall de llonganissa (tallada a trossets)
Una tira de costella de porc
Brou de verdures o pollastre (que no sigui massa fort)
Un rajolí de vi blanc (opcional)
Bolets, en aquest cas vaig posar camagrocs, carreretes, moixernons i dos rovellons!, acabats de plegar!
De verdures podem posar les que tinguem, totes hi van bé!
Preparació
Rentem els bolets i els fregim una mica. Si són deshidratats, com jo tenia els camagrocs i carreteres, el posem una estona amb aigua.
Rentem i tallem a daus totes les verdures. Les reservem
En una paella posem oli, fregim la costella de porc i la llonganissa. Reservem
Tot seguit posem la ceba talladeta a la paella, deixem que s’enrosseixi, a continuació anem afegit les verdures, primer les més dures. Deixem que és coguin. Pelem i traiem les llavors del tomàquet, el tallem a daus petits i l’afegim, donem unes voltes, incorporem la costella i la llonganissa, deixem coure tot junt una mica. A continuació mesurem l’arròs, calculem uns 100 g per persona, l’incorporem a la paella, donem unes voltes perquè s’impregni bé del sofregit. Tindrem el brou calent, n’afegim a l’arròs, que quedi cobert, el doble d’arròs, si veiem que li’n falta podem afegir-ne. Repartim els bolets per sobre, fem la picada d’all i julivert i l’afegim a la paella i salem.
Deixem coure uns 20 minuts.

14 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

VAig trobar apagallums fa una setmana, però se'm van fer malbé a la nevera!!!Encara tinc més ganes de tastar-los després de veure les fotos!Ptns

Anònim ha dit...

Aquests apagallums fan una pinta... ñam! A casa ens encanten arrebossats, són un vici! I aquest arrosset... a aquestes hores haurien de prohibir els blocs, quina gana!!!

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

Caram, quins apagallums més bufons i l'arròs amb els bolets que indiques té una pinta deliciosa.

Noslatres també estem anant a buscar bolets... i n'hem trobats forces, sembla que és un bon any!

salutacions i que disfrutis a la fira d'Isona

mercè ha dit...

De moment, aquest tardor hem trobat com tú, molts apagallums, camagrocs, algún rovello petit i despistat i 1 ou de reig.L'apagallums és espectacular a la vista i a casa ens agrada força!, amb aquest arrosset segur li va donar un gust profund de muntanya.A reveure.

starbase ha dit...

Quins noms tan macos els dels bolets. Apagallums.

Aquest arròs em recorda el bosc i em fa entrar una mica de melangía...
Un plat preciós amb gust de sentiments.

teresa ha dit...

Per aquest racó de La Marina Alta els mes coneguts son els esclatasangs, i amb ells jo cuine una paelleta, pero el teu arros te una pinta maravellosa
Bessets

Visc a la Cuina ha dit...

Quin arròs, noia, ja me'n podries guardar un plat per demà dinar, i amb els bolets acabats de collir, ha de ser boníssim!

cocina con sabor ha dit...

Quin arròs tan bo i més amb aquests bolets acabats de collir...

Petons

Gemma ha dit...

Tinc un amic que es torna boig pels apagallums. La veritat és que semblen uns bolets poc comestibles i per això la gent no els cuina gaire... :)

Teresa ha dit...

El meu pare era un gran boletaire i jo mai havia vist aquest bolet, no el plegaven... n'hi havia de més bons, segur! Però de vista són molt guapos! Arrebossat com diu elsfogonsdelabordeta, es veu que estan molt bons, jo en vaig posar a l'arròs, i es van fondre! però bé, segur que l'essència hi va quedar...Amb les pluges d'ara i si fa solet segur que d'aquí uns dies se'n trobarà més varietat...

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No conexia aquest bolet, però un plat d'aquest arròs si em menjaria ara matteix.
Petons.

El pare ha dit...

Teresa,
L'apagallums quan es jove, està tancat, permet farcir-lo y està molt bo; en una barreja de bolets també fa el seu paper.
L'arròs, amb tots aquest ingredients, ha de ser bo per força.
Una abraçada.

Fem un mos ha dit...

Quina pinta que fa aquet arròs, ara mateix me’n menjaria un plat ummmm. No he posat mai els apagallums al arròs, provaré
Petons

Teresa ha dit...

Manel, com dius tu, han d'estar força bé els jovesnet farcits!
L'arròs estava molt bo, i es que amb poca cosa quede bé!
bon cap de setmana

Seguidors