11 de novembre de 2010

ALBERGÍNIES FARCIDES AMB CARN


 El dia del meu aniversari, per sopar vaig preparar aquestes albergínies farcides de carn. Feia temps que no n’havia fet i em va venir de gust, tant fer-les com menjar-les!
Van quedar molt bones!, bé, que us he de dir... però si, a tots van agradar molt. Com que era sopar i no és bo atipar-se massa, les vam acompanyar amb una bona amanida, uns trossets de truita de patata i qui va voler i poder encara, va atacar els formatges! Sempre pensant en deixar un raconet buit per a les postres que ens esperaven ... el pastís!, que ja heu vist a l’entrada anterior i que no podia passar de llarg!
Amb tota aquesta teca vam fer un bon sopar i ho vam trobar tot molt bo!
ALBERGÍNIES FARCIDES AMB CARN
Ingredients
4 albergínies (mitjanes, calculeu ½  per persona)
½ k de carn de vedella
¼ k de carn de porc
Una ceba
2 grans d’all
400 g de tomàquet (triturat)
Pebre vermell dolç, millor polpa de pebrot (carne de pimiento choricero....)
Sal
Sucre
Pebre
Un rajolí de vi blanc (opcional)

Beixamel
50 g de mantega
Un rajolí d’oli
Ceba ratllada
70 g de farina
400 ml de llet
Sal, pebre, nou moscada
En un cassó o paella posem la mantega i l’oli, deixem que la mantega es fongui i hi afegim la farina, deixem que es dauri una mica, afegim la llet remenem bé amb el batedor de mà perquè no quedin grumolls, afegim la sal, la nou moscada, una mica de pebre i deixem coure a foc baix  fins que tinguem la textura que ens agradi, ha de quedar espesseta.
Preparació
Primer rentarem les albergínies, les tallarem per la meitat, longitudinalment. Amb el ganivet fem uns talls, no cal molt profunds i coem una mica al forn,  perquè després sigui més fàcil traure’n la polpa. Deixem refredar una mica. Amb l’ajuda d’una cullera traiem la polpa de les albergínies, va molt bé marcar amb un ganivet tot el voltant, ja veureu com surt fàcilment. Piquem la polpa i reservem
En una paella fregim la ceba i els alls, tallat tot ben petit. Quan ja tenim la ceba transparent hi afegim les carns, que les haurem salpebrat. Deixem coure tot remenant, durant 15 minuts, afegim el vi i deixem que s’evapori. Seguidament afegim la polpa de les albergínies i deixem coure uns 10 minuts. A continuació afegim el tomàquet, si és en conserva i sencer, el triturem i l’incorporem a la carn, salem i afegim la polpa de pebrot, i les espècies que vulguem, i una culleradeta de sucre, per traure l’acidesa del tomàquet, remenem de tant en tant i coem, aproximadament uns 25 minuts. Si el tomàquet que posem ja és triturat i fregit, no cal que cogui tant temps, amb 15 minuts n’hi haurà prou.
Farcim les albergínies
Amb l’ajuda d’una cullera anem omplint les meitats d’albergínia, cobrim amb beixamel i repartim per sobre formatge emmental ratllat ( o el que us agradi).
Amb el forn preescalfat, gratinem, si voleu poseu el forn de dalt i baix, i si els faltava una mica, s’acabaran de coure, la part d’albergínia que fa de recipient també ha de quedar tou i cuit.
Podem acompanyar-les amb una bona amanida variada.

10 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Una autèntica delícia! Ma mare me'n feia i sempre m'han encantat!

MaryLou ha dit...

Què bones!!! a casa ens agraden molt!
Petonets

Els fogons del pare ha dit...

Quin senyor plat! El resultat compensa a bastament el temps esmerçat en la seva preparació.
Moltes felicitats, Teresa.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Mira que fa temps que no en cuino a casa, me n'has fet venir ganes...

starbase ha dit...

M'encanten les albergínies farcides, jo normalment les faig amb bacallà. Però així amb carn també estàn boníssimes!!

Teresa ha dit...

Són plats que no fem sovint, suposo per la feina que porta preparar-los, però que agraden molt i surt un plat bé de preu!
Starbase, ens hauràs d'explicar com és el farcit de bacallà, ha d'estar molt bo!
Bon cap de setmana!

Gemma ha dit...

M'encanten les albergínies farcides, calentes i ben gratinades queden boníssimes.
Amb el pastís de després, es pot dir que vau fer un bsopar ben complet de celebració, eh? ;)

...... ha dit...

Ei!!!
quina pinta Teresa...

Et poso a la meva llista de blocs, ens anirem veient

Vom Fass!!

Fem un mos ha dit...

Es veritat que a vagades passa força temps sense fer una recepta, sense saber perquè i un dia et be al cap i te la menges amb molt mes gust, l’albergínia així farcida es deliciosa
Petons

Mode ha dit...

Hola, Teresa!
Un cop has preparat les albergínies, amb la beixamel i el formatge ratllat...és possible congelar-les?
Petons

Seguidors