19 de novembre de 2010

CROQUETES DE PERNIL SALAT

Quan ens posem a fer croquetes, en hi posem! En fem una bona colla i congelem. En qualsevol moment ens poden traure d’un “no se que fer per sopar.... “, acompanyades d’una bona amanida, i ja el tenim!
Doncs en un moment vaig fer la massa, i amb uns quants moments més, vaig tenir una bon plat de croquetes preparades.
Encara no havia provat de fer-les amb la Thermomix i ja en tenia ganes!, que tothom em deia que quedaven molt bones, però s’ha de provar. I si, queden molt bones!
Així que la recepta passa a ser de les de fer, quan se n’hagin de fer!
CROQUETES DE PERNIL SALAT
Ingredients
200 g de pernil salat
50 g d’oli
50 g de ceba
120 g de farina
450 ml de llet
Nou moscada
Pebre
Sal (amb compte, que el pernil ja és fort)
2 ous durs (opcional, si les heu de congelar val més que no en poseu, l’ou dur després fa aigua)
Per a l’arrebossat
2 ous (els que calguin)
Pa ratllat
Farina blanca
Preparació (Thermomix)
1. Piquem el pernil, 5 cops de turbo. Reservem
2. Si posem ou dur, trossegem, 2 segons, velocitat 4. Reservem
3. en el got de la Th posem l’oli i la ceba, programem 3 minuts, temp. varoma, velocitat 3 ½
4. Afegim la farina i la torrem una mica, 1minut, temp. 100º, velocitat 1 ½
5. Incorporem la llet, nou moscada, pebre i sal (si cal), i barregem 10 segons a velocitat 6
6. Incorporem la meitat del pernil i programem 7 minuts, temp. Varoma, vel. 4
7. Deixem reposar uns minuts, incorporem la resta de pernil i els ous durs( si n’hi posem)
8. Tastem i rectifiquem de sal, si cal
9. Reservem la massa en un recipient o safata fonda, tapem amb paper film, que toqui a la massa (pèl a pèl). Deixem refredar.
10. Anem formant les croquetes i arrebossant-les. Primer les passem per farina blanca, seguidament per l’ou i per últim el pa ratllat. Repetim l’arrebossat per l’ou i pa ratllat, d’aquesta manera no s’obriran quan les fregim
Si no les hem de gastar totes, en surt una bona colla, les podem congelar, sense fregir-les, i les anem traient a mesura que les necessitem, les fregirem congelades.
De manera tradicional:
Piquem el pernil i el reservem
En una paella posem meitat mantega, meitat oli, hi sofregim la ceba, a continuació posem la farina i la torrem una mica, afegim la llet, la nou moscada, el pebre, la sal, remenem bé perquè no es formin grumolls. Quan ja tenim aquesta beixamel ben espessa, hi aboquem el pernil (si hi posem ou dur, també) barregem bé i deixem refredar. Tapem amb film, pèl a pèl, perquè no faci una cap fura a sobre.
Les croquetes també podem fer-les amb l’ajuda d’una mànega pastissera, sense posar boca. Tallem l’obertura gran, fem una tira llarga i anem tallant les croquetes a la mida que vulguem.
(La recepta l’he tret del bloc VelocidadCuchara)

14 comentaris:

starbase ha dit...

Sempre, sempre, sempre que veig unes croquetes (i més si són com aquestes de maques i saboroses) em ve un somriure als llavis.

Quina cosa tan propera i alhora exquisida. Uau.

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Les croquetes bones com aquestes són una de les meves menges preferides... me'n trauré unes quantes per sopar del congelador, me n'has fet venir ganes! Visca les croquetes casolanes!!

Margarida ha dit...

Aquestes sí que han de ser bones!
Jo sempre les faig amb pollastre de pagès i pernil ibèric i com diu la meva filla "enlloc n'he tastat de tan bones!" Precisament ahir en vam menjar per sopar i com ella havia anat a una festa no les va poder tastar. Avui per sopar tindrà una sorpresa, perquè les seves les vaig amagar a la nevera perquè no les veiés!

Bon cap de setmana

orquidea59 ha dit...

ME HE HECHO SEGUIDORA DE TU BLOG Y ESTOY COTILLEANDO POR AQUI. UN SALUDO DE ORQUIDEA59.
MI BLOG ES MIRINCONENLACOCINA-ORQUIDEA59.BLOGSPOT.COM
BUENAS CROQUETITAS SI SEÑORA.

Mercè ha dit...

mmm... que bones!! Les croquetes no sé què tenen que tant li fa de què siguin que sempre queden bones, oi? :)
Petons!

MaryLou ha dit...

No conec a ningú que no li agradin les croquetes. Són tan bones!!! aquestes t'han quedat precioses, tan dauradetes!!!!
Tens raó, nosaltres també fem molta quantitat, ja que t'hi poses, i en congelem.
Petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Que maques noia! I de pernil salat, ja vinc!!!

Anniki ha dit...

Les croquetes de pernil salat, són genials! Al meu blog tb en tinc unes i n'hauria d'haver fet més pq van volar!! jajajja Ara me'n enduc una mica de les teves que així en tindré ;) Les rpòximes que tinc pendents de fer, són les de rostit, que tb m'encanten!

Josepb. ha dit...

Teresa: ... vinga unes croquetes per fer el vermut... o per dinar, acompanyades d'una bona amanida de tomàquet i sinó per sopar amb una micona de pa amb tomàquet i acompanyat d'un gotet de vi, és que... com a casa res¡¡

Gemma ha dit...

No hi ha res més bo que unes croquetes casolanes... i jo també en faig moltes i les congelo, així sempre en tens a punt al congelador ;)

La cuina vermella ha dit...

Saps com ens agraden les croquetes, acabadetes de fregir, i posar-les a dins del pa amb tomàquet, és a dir, ens encanten enls entrepans de croquetes, les teves amb pernilet, han de ser la bomba!

StHilari ha dit...

tractant-se de croquetes, com les de la mare,cadascun la seva, res!... però a aquestes,... jo no els hi faria cap lleig....
Una abraçada

crismas ha dit...

Que especto!! te han quedado impresionantes!! son las del libro Simplemente espectacular??
Besos

Teresa ha dit...

Gràcies a tots/es, ra penso que n'havia d'haver fer de petitones per l'aperitiu... que també entren molt bé! i com diuen els vermells, que no ho hauria provat mai, però que ho faré... calentetes amb un entrepà! segur que boníssimes!!!
Que tingueu molt bona setmana!!
petonets

Seguidors