8 de novembre del 2010
BICA
Quan vaig veure aquest pa de pessic em va cridar molt l’atenció, per la pinta que feia i per tot el seu procés, que té una mica més de feina... em vaig quedar amb les ganes de provar-la algun dia. Com ens comenta la Su, del bloc webos fritos, d'on l'he tret, és una coca típiica del món rural de Galicia, així que, segur que és bona!.
Avui era un bon dia, per a tastar-la, és el meu aniversari!! Doncs bé, ahir a última hora vaig fer aquesta Bica per endolcir-nos l’esmorzar d’avui amb els companys de feina. Ens ha agradat molt! Queda un pa de pessic flonjo, humit i molt fi, amb un gust diferent, suposo que per la mantega clarificada i la massa mare que porta. És fàcil, però una mica més laboriosa de fer. Primer que res hem de clarificar la mantega, i després preparar la massa mare, que no costa fer-la però necessita unes tres hores de repòs. Així que ahir després de dinar ja vaig posar-me a fer la massa mare (pié de masa) i a clarificar la mantega!! Que no ho havia fet mai i en tenia curiositat, perquè en moltes receptes ho posa. Un cop tens això, ja tenim la feina feta! la resta no té més complicació.
La recepta, com he dit la vaig veure al bloc webos fritos, en aquest bloc trobem les receptes per a fer-les de manera tradicional i amb Thermomix, i aprofitant que he de fer pràctiques l’he feta amb la Thermomix.
Queda pendent per a una altra entrada de com fer la mantega clarificada.
Queda un bon pa de pessic, coca, per menjar-ne una bona colla! però només n'ha quedat les engrunes!!!
L’hem trobat molt bona!!! Us animo a que la proveu!
BICA (a l’estil Trives)
Ingredients
Per a la massa mare
200 g de farina de força
120 g d’aigua
18 g de llevat fresc
Per a la bica
200g de farina de rebosteria
200 g de massa mare
400 g de mantega clarificada
400 g de sucre
230 g d’ous (4 petits o 3 grans)
1 sobre de llevat (Royal)(16 g)
Massa mare
Posem els ingredients en el recipient de la màquina i barregem uns segons a velocitat 6, seguidament posem 2 minuts, got tancat, velocitat espiga.
Posem aquesta massa en un bol i deixem reposar unes 3 hores a temperatura ambient.
Bica
1. Folrem un motlle rectangular d’uns 35x25 amb paper especial de forn, engreixat amb mantega.
2. Posem la pala d’amassar (mariposa) en el recipient de la Tmx posem la mantega clarificada (en pomada), i programem 3 minuts a velocitat 3.
3. Afegim el sucre i programem 5 minuts a velocitat 3. Passat aquest temps traiem la pala d’amassar
4. Afegim la massa mare que ja tindrem fermentada, posem got tancat, 2 minuts, velocitat espigat. Si passat el temps veiem que no s’ha barrejat prou, posem un minuts més.
5. Programem 5 minuts a velocitat 3 i anem afegint els ous poc a poc pel la boca del got de la màquina.
6. Afegim la farina i el llevat en pols, programem 20 segons a velocitat 6, només perquè s’integri tot.
7. Aboquem a la safata, repartim bé per tot el motlle.
8. Tirem sucre per sobre i coem a 180º durant 45-50 minuts, forn de d’alt i baix. No podem obrim el forn fins passats 35 minuts. Punxem amb una agulla o pal de brotxeta per comprovar si ja el tenim cuit.
9. Deixem refredar
Si ens agrada podem tirar per sobre sucre llustre, i canyella en pols
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
9 comentaris:
Per molts anys!! Quina bona manera de celebrar-ho amb aquesta bica tan bona! A gaudir-ne!
Petonets
Feliç aniversari, aquest pa de pesic, te una pinta molt bona.
A gudir-ne!!
Bessets
Felicitats!!!!
Segur que els teus companys de feina han quedat encantats amb aquest pa de pessic, que tot i portar una mica de feina segur que el resultat val la pena ;)
hehe, m'encanta el nomb 'bica'. En quant ho he llegit ja sabia que era una recepta galega (bico en gallec vol dir petò).
Molta feina, però si per al teu aniversari no t'hi poses una mica... oi?
MOLTES FELICITATS!!
Moltes felicitats pel teu aniversari.
La bica es veu molt bona, no ens heu deixat ni gota per tastar-la.
Una pregunta per fer la masa mare son 200 grs. de farina oi? Gràcies.
Petons.
Per molts anys! Segur que vas tenir un gran celebració a la feina amb aquesta meravella de coca, m'apunto a fer una bica a casa meva!
Que bona recepta per a celebrar l'aniversari felicitats
Moltes gràcies!!! Ens vam menjar fins i tot les molletes del paper... estava molt bona!
La cocinera de Betulo, per a la massa mare; farina de força, gràcies per dir-m'ho!
Starbase, mira que volia mirar el significat... però amb les presse... gràcies per dir-nos que bico és petó! encara m'agrada més aquest pa de pessic!
Bona setmana! i petons
Feliç aniversari! aquesta bica té una pinta deliciosa...
Petons
Publica un comentari a l'entrada