Aquest any el meu marit va dir que el pastís d’aniversari me'l faria ell! Quina alegria i alhora sorpresa... doncs poques vegades es posa a la cuina...Vaig porta-li diferents propostes, pastissos sense necessitat de forn, primer per la feinada i desprès, sempre són més fàcils i ràpids de fer. De les propostes, la que va triomfar va ser aquest pastís de mousse de llimona amb cobertura de maduixa. La recepta és del bloc “cuina per a llaminers”, que per motius familiars, la Mercè ens té, bé, ens tenia, ben abandonats! Dic tenia perquè he tingut l’alegria fa cosa de cinc minuts de veure que ha tornat a obrir el bloc amb força ànims, després del mal tràngol que ha hagut de passar. Ahir vaig comentar a casa, que aquesta entrada li dedicar.ia a la Mercè,.. per si feia alguna visita al bloc i ho veia... per a donar-li força ànims i dir-li que es trobava a faltar! Ara, estic molt contenta haver de parlar amb passat! Ben tornada!
Doncs Mercè, per a celebrar-ho aquest pastís en honor teu!!
En lloc de fer la base amb pa de pessic, va fer-la amb galeta, que també queda molt bona, hi ha qui anava demanant li donessin la base...
Va quedar molt requetebé!!! I molt rebò!
Moltes gràcies Jesús per aquest pastís tant bo i bé que et va quedar!!! i ja li vaig dir que més d'un n'haurà de fer!!!
Un pastís fresc, suau, lleuger, en definiotiva, que entra molt bé!!!
PASTÍS MOUSSE DE LLIMONA AMB COBERTURA DE MADUIXA
Ingredients:
Per a la base
- Un paquet de galetes tipus Maria (aquest: 3/4 de paquet de Digestive)
- 60 g de mantega
- 2 cullerades de llet
Per a la mousse:
- 4 llimones
- 400 ml de nata líquida
- 400 ml de nata líquida
- fulls de gelatina
Per a la cobertura:
- 1 pot de confitura de maduixa
- 50 ml d'aigua
- 50 ml d'aigua
- 2 fulls de gelatina
Preparació:
Per a la base
Triturem les galetes i reservem en un bol, desfem la mantega al microones i l'afegim a les galetes junt amb la llet, amb les mans anem amassant bé perquè tota la galeta quedi humida, no ens quedarà una massa unida, es a dir no es lliga. Anem cobrint la base amb aquesta barreja, repartint-la per un igual a tota la superfície. Reservem a la nevera
Per a la mousse:
Per a la base
Triturem les galetes i reservem en un bol, desfem la mantega al microones i l'afegim a les galetes junt amb la llet, amb les mans anem amassant bé perquè tota la galeta quedi humida, no ens quedarà una massa unida, es a dir no es lliga. Anem cobrint la base amb aquesta barreja, repartint-la per un igual a tota la superfície. Reservem a la nevera
Per a la mousse:
Hidratem els fulls de gelatina amb aigua freda.
Mentrestant, s'espremen les llimones i s'escalfa el suc juntament amb el sucre. Quan sigui ben calent, es retira del foc i s'hi dissolt la gelatina escorreguda. Es deixa refredar a temperatura ambient i es reserva.
En un bol, muntem la nata, ha d’estar ben freda, amb l'ajuda de la batedora elèctrica, fins que adquireixi consistència. (Sense que quedi molt muntada, simplement que agafi volum).
S'afegeix la nata al suc de llimona (en dues vegades). El suc ha d’estar fred, com a molt tebi!
S'omple el motlle i es reserva a la nevera fins que qualli (1 hora aproximadament).
Per a la cobertura:
Hidratem la gelatina en un bol amb aigua freda
Mentrestant, s'espremen les llimones i s'escalfa el suc juntament amb el sucre. Quan sigui ben calent, es retira del foc i s'hi dissolt la gelatina escorreguda. Es deixa refredar a temperatura ambient i es reserva.
En un bol, muntem la nata, ha d’estar ben freda, amb l'ajuda de la batedora elèctrica, fins que adquireixi consistència. (Sense que quedi molt muntada, simplement que agafi volum).
S'afegeix la nata al suc de llimona (en dues vegades). El suc ha d’estar fred, com a molt tebi!
S'omple el motlle i es reserva a la nevera fins que qualli (1 hora aproximadament).
Per a la cobertura:
Hidratem la gelatina en un bol amb aigua freda
S'escalfa l'aigua en un cassó i fora del foc, s'hi dissolt la gelatina i la confitura. Es cola i es reparteix al damunt de la mousse ja quallada.
Es reserva a la nevera durant 30 minuts més.
Abans de servir, amb l'ajuda d'un ganivet fi i humit, es repassa tota la vora i es desemmotlla. Va molt bé l’anella que pots graduar diferents amplades, segon la mida de pastís què vulguem fer. És una anella sense base, que per a desemmotllar va molt bé.
22 comentaris:
Abans que res: Moooltes feliciiitaaaatttsss!!!
I després, un pastís genial, no m'extranya que estigues molt contenta, deuria ser boníssim i la combinació genial! Un petó maka i que en cumpleixis molts més :)
Un marevellos pastís!! i quina sort que el fera el teu marit!
Bessets
Felicitats! Quina sort que t'hagin fet aquest pastís, li va quedar fantàstic! Els pastissos de llimona m'encanten, són frescos i molt refrescants.
Moltes felicitatas!!!
Va quedar un pastís magnífic!1 el teu marit és tot un artista!!
Molts petonets
Felicidades!!! y el pastel ha quedado genial, y menudo detallazo que te hiciera el la tarta
Muchísimas felicidades a los dos,porqué te has lucido con el paste....me encanta,este el que más ;))
Un saludo
Per molts anys!!! Aquest marit val un imperi, quin pastís més rebó que et va preparar, eh?
Petonets i a gaudir dels 55!
Sandra
Teresa, moltes felicitats!!!! quin pastís més maco li ha quedat al teu soci, felicita'l també de la meva part.
Petonets
Moltes felicitats! Que bons queden els pastissos de llimona i aquest ha quedat fantàstic, el teu marit té bones mans!
Petons
TERESETA, MOLTES FELICITATS PEL TEU ANIVERSARI I PER SER TANT BONA MESTRA. TAMBÉ FELICITA AL JESÚS PER SER TANT BON ALUMNE. EL MEU MARIT HA QUEDAT IMPRESSIONAT.
UNA SEGUIDORA QUE VA PROGRESSANT ADEQUADAMENT. PETONETS.
El teu marit ha fet el pastis quina alegria y quina sort et sentiries com una reina.
Felicitats
Per molts anys Teresa! I felicitats al pastisser, amb aquesta traça ja es pot anar preparant per fer-ne més!
Segur que estava deliciós, felicitats pel teu aniversari i felicitats al teu marit que ha sigut el pastisser.
Petons.
La mousse de llimona és una de les meves preferides!, el Jesús s'ha ben lluït!, ha quedat perfecte pastís, cobertura i guarniment!, si no fa més coses a la cuina està clar que és perquè NO VOL!!!-MOLTES FELICITATS TERESA!!!
per molts anys!!!
Moltes felicitats Teresa, la veritat és que que et facin un pastisset com aquest no te preu. I si a sobre t'avisen i pots passar propostes la cosa ja és de pel.lícula!!
Feliços 55 i molts més amb aquesta companyia!! :)
MOltes gràcies!!! El cuiner, que si que és un artista, també us les dóna!!! diu que anirà fent experiments... això que no entri a la cuina , moltes vegades, com en el meu cas..., és culpa nostra, meva... que en tinc la propietat exclusiva...!! i això no pot ser, s'ha d'aprendre a compartir...!
Petons i bona setmana!
Moltes felicitat, guapa!
Quina bona pinta aquest pastís. La mousse de llimona és de les meves postres preferides, i ara que hi penso... fa molt que no en menjo! Doncs m'apunto la recepta.
Una abraçada
Quina sort que el teu marit et faci un pastís d´aniversari, m´ha semblat un detall meravellós! la receta és boníssima com totes les de la nostra Mercè...petonets
Moltes felicitats¡¡¡¡¡, i quin senyor pastis que et va fer, la mus de llimona es molt fresca i digestiva.
Petonets
Primer de tot, per molts anys Teresa!!
Em faràs posar vermella i tot!! Un pastís cuinat pel teu marit pel teu aniversari i a sobre me'l dediques!! Moltes gràcies pels teus ànims i pensar amb mi! :)
Un petonàs!
PD: Felicita al teu home, perquè li ha quedat fantàstic!!
Hola Teresa, sóc nova en la blogosfera...Primer de tot Felicitats!
Un pastís digne de menjar! si, senyor!
Publica un comentari a l'entrada