Amb aquest pastís vam celebrar ahir els 30 anyets de l’Eloi!! Si, si, 30 !! va néixer un dia com avui, 2 de novembre, no tan assolellat com avui... plovia, i l’endemà va nevar i tot!...
És un pastís molt fi i suau, i encara que és tot xocolata, no resulta gens pesat. La base també es pot fer amb la recepta del pa de pessic genovès, la que fem pel braç de gitano, també ha de quedar bé.
Així que aquest cap de setmana entre castanyada i aniversari, han estat uns dies d’allò més dolços!!!
La recepta l’he tret del bloc Food and Cool, que alguna altra vegada ja he comentat.
Ens va agradar molt!!!
PASTÍS FRED DE XOCOLATA
Ingredients
Per a la base de galetes
Un paquet de galetes tipus maria,jo vaig posar Digestive (i no tot, en vaig deixar 5 o 6)
1 culleradeta de cacau en pols
20 ml de llet
Per al farcit
1 tauleta de xocolata per a postres ( jo vaig fer servir Nestlé Postres)
500 ml de nata líquida
10ml de whisky (o algun altre licor )
100 ml e llet
2 sobres de quallada
Preparació
Amb Thermomix
Base de galeta
Posem en el got de la màquina les galetes, les triturem 30 segons, velocitat 9. Afegim la mantega, el cacau en pols i la llet i programem 5 minuts, temperatura 70, velocitat 3. Aboquem aquesta massa en un motlle desmuntable.( va molt bé una anella que pots graduar-la, la pots fer de més o menys base)
Farcit
Posem en el got de la màquina la xocolata, triturem a velocitat 5-7-9, fins que quedi com pols. Amb l’ajuda de l’espàtula fem baixar les restes que quedin a les parets del got, afegim la resta d’ingredients i programem 15 minuts, temperatura 100, velocitat 4. Quan el temps a finalitzat, aboquem la barreja al motlle que hem preparar amb la base de galeta. Deixem refredar i el reservem a la nevera perquè s’acabi de refredar.
De manera tradicional
Base de galeta
Fonem la mantega, triturem les galetes i barregem aquests ingredients fins que tinguem un massa, cobrim el fons del motlle i reservem.
Farcit
En un cassó fem bullir la nata i la llet ( en reservem una mica per a desfer la quallada) i el sucre, a continuació afegim la xocolata, tallada a trossos, remenem perquè es desfaci. Batem el formatge perquè es faci una pasta més cremosa i l’afegim a la barreja anterior, remenem perquè s’integri tot, afegim el licor i eles sobres de quallada que haurem desfet amb la llet que hem reservat, deixem que bulli a foc baix uns 2-3 minuts. Aboquem damunt al motlle que hem preparat amb la base de galetes, deixem refredar i reservem a la nevera.
Va millor fer-la el dia d’abans, guanya amb gust i textura
14 comentaris:
Quin pastís més maco!!!! Felicitats a l'Eloi!!! sens fan grans, Teresa, sembla que va ser ahir, oi?
Petonets
Primer de tot moltíssimes felicitats a l'Eloi i també per a tu, quin pastís més bo!
Molts petons
M'encanten aquests tipus de pastissos! T'ha quedat genial. Felicitats a l'Eloi! :)
Moltíssimes felicitats a l'Eloi!! Una forma ben dolça de felicitar-lo :)
Moltes felicitats a l'Eloi. Un pastís d'aniversari que em crida molt l'atenció i del que prenc nota!A reveure!
Felicidades para Eloi y para ti, por la tarta tan buenísima que le has hecho
Moltes felicitats a l'Eloi!
Deu n'hi do quin cap de setmana més dolç heu tingut entre panellets i aquest pastis de xocolata que es veu molt bó.
Petons.
Gràcies per les vostres felicitacions! És un pastís fàcil i ràpid de fer, que després de tanta cuina ho vaig agrair! i ens va agradar molt!El vaig fer amb la Thx per practicar una mica, però a mà no costa gens.
Bona setmana (que és curteta!)
Felicitats!!!
El meu germà també fa 30 anys la setmana que ve i farem festa grossa per celebrar-ho, je je je....
Aquest pastís de xoco quallat amb cuajada queda boníssim, jo el faig semblant i és fàcil de fer amb un resultat espectacular. Deliciós!
Primer de tot, moltes felicitats a l'Eloi!! Segur que deuria disfrutar molt, amb aquest pastís no hi ha per menys, ha d'estar molt bó!! Dintre de dues setmanes serà el meu cumpleanys, te n'encarrego un :))
Me encanta esta tarda, queda tan tan rica y es tan fácil, me alegra la disfrutáseis.
Besotes
Per molts anys a l'Eloi i a la cuinera per aquest pastís tan deliciós!
Gemma, gràcies i per molts anys al teu germà!!
Anniki, quan vulguis!! demana...
Felicitats a l'Eloi i a la cuinera, un pastís fantàstic per una bona celebració!
Publica un comentari a l'entrada