Aquest cap de setmana a Isona ens ha fet uns dies ben grisos i boirosos, que han convidat a no moure't massa de la vora del foc! que per altra banda venia molt de gust! Així com les torrades, que no han faltat a cap menjada... què bones! Aprofitant que m'havien regalat ous fresquíssims, la Leo, i que havia comprat a la pagesa uns expinacs per fer-ne una truita, vaig preparar aquesta quiche, que vaig pensar que dolenta no podria quedar. I no, no estava pas dolenta, ni bona..., no, estava boníssima!!!
Com us deia, els temps no ha acompanyat per a caminar gaire, el diumenge fins i tot va nevar! poc, però si no hagués parat ...us ho ensenyo, en uns minuts va quedar tot blanc! després cada dia la boira amunt i avall!
QUICHE D'ESPINACS, PANSES I PINYONS
Ingredients
- massa brissa
- espinacs (en cru uns 500 g)
- 2 porros
- panses de Corint
- pinyons
- 3 ous (si són petits 4)
-400 g de crema de llet
- 200 g de formatge Gruyere
- sal i pebre
Preparació
Si els espinacs són frescos, el rentem molt bé i en cru els posem en una paella ( si la paella no és gran ho fem en dos vegades), de seguida perdran volum i deixaran anar aigua, no els hem de coure massa, en tres o quatre minuts ja els traiem del foc i posem en un escorredor, perquè no perdin color podem tirar un raig d'aigua freda i escorrem. Amb les mans escorrem molt bé perquè no tinguin suc (aigua).
Tallem els porros en rodanges fines o juliana, com ens agradi, i sofregim en una paella, afegim el grapat de pinyons i les panses, donem unes voltes, hi afegim els espinacs, deixem coure uns minuts i reservem.
En un bol posem els ous i els batem, hi afegim la crema de llet i remenem bé, a continuació incorporem els espinacs, la sal i el pebre i remenem perquè s'integrin tots els ingredients.
Folrem el motlle amb la massa brissa, seguint les instruccions del fabricant ( si és que no l'hem fet nosaltres) i omplim amb la barreja que hem preparat, per acabar cobrim amb el formatge.
Vaig aprofitar que tenia unes cues de gamba, que vaig posar pel damunt per a decorar-la
Coem a 180º durant uns 25-30 minuts (segons el forn), anem mirant que hagi quallat i estigui la massa cuita.
Forn preescalfat
11 comentaris:
La pinta es de estar bona, bonissima!!
Bessets
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
Teresa, segur que era ben bona!!!!
Petonets
EStas son las que nos gustan a mi mamá,a mí cuñada y a mí,es sin duda nustra quiche;Delicios 100% caseritas ;))
CAriñoooosss y ya tenemos mejor tiempo,eh!
Ja ha arribat l'hivern!
M'encanten les quiches, totes, però aquest farcit en particular és molt del meu gust! Els espinacs amb panses i pinyons són una de les millors combinacions que conec :)
Molt bona quiche (per cert al títol de la recepta has posat punyons :-P)
Ja tens raó que aquest temps és un rotllo -tot i que a la meva zona no ha fet tan baixa temperatura, més aviat el contrari-.
Jo tiro de sopa i per exemple una quiche tan bona com la teva :)
Una quiche molt bona i amb aquest ingredients de primera tot un luxe, aixó no ho trobas a Barcelona.
Petons.
Les quiches també m'agraden m olt! admeten de tot! aquesta està molt bona, suau però gustosa. Volia posar-li quiche a la catalana, perquè ben bé porta els ingredients dels espinacs a la catalana...
Starbase, gràcies! aquests dits...
Al mal tiempo buena cara, y asi tu te inspiras en estos platos de resultado muy bueno.
Me gusta la combinacion que has puesto
petons
miquel
Una quiche deliciosa i menjar-la calentona mentre a fora fa tant fred encara és més saborosa!
Miquel, M. Àngels, encara que no feia fred, si mal temps, així que a la vora del foc, unes torradetes, un trosset de quiche i un traguet de vi!
Bon cap de setmana!
Publica un comentari a l'entrada