8 de desembre de 2010

QUICHE D'ESPINACS, PANSES I PINYONS

Aquest cap de setmana a Isona ens ha fet uns dies ben grisos i boirosos, que han convidat a no moure't massa de la vora del foc! que per altra banda venia molt de gust! Així com les torrades, que no han faltat a cap menjada... què bones! Aprofitant que m'havien regalat ous fresquíssims, la Leo, i que havia comprat a la pagesa uns expinacs per fer-ne una truita, vaig preparar aquesta quiche, que vaig pensar que dolenta no podria quedar. I no, no estava pas dolenta, ni bona..., no, estava boníssima!!!

Com us deia, els temps no ha acompanyat per a caminar gaire, el diumenge fins i tot va nevar! poc, però si no hagués parat ...us ho ensenyo, en uns minuts va quedar tot blanc! després cada dia la boira amunt i avall!

QUICHE D'ESPINACS, PANSES I PINYONS
Ingredients
- massa brissa
- espinacs (en cru uns 500 g)
- 2 porros
- panses de Corint
- pinyons
- 3 ous (si són petits 4)
-400 g de crema de llet
- 200 g de formatge Gruyere
- sal i pebre
Preparació
Si els espinacs són frescos, el rentem molt bé i en cru els posem en una paella ( si la paella no és gran ho fem en dos vegades), de seguida perdran volum i deixaran anar aigua, no els hem de coure massa, en tres o quatre minuts ja els traiem del foc i posem en un escorredor, perquè no perdin color podem tirar un raig d'aigua freda i escorrem. Amb les mans escorrem molt bé perquè no tinguin suc (aigua).
Tallem els porros en rodanges fines o juliana, com ens agradi, i sofregim en una paella, afegim el grapat de pinyons i les panses, donem unes voltes, hi afegim els espinacs, deixem coure uns minuts i reservem.
En un bol posem els ous i els batem, hi afegim la crema de llet i remenem bé, a continuació incorporem els espinacs, la sal i el pebre i remenem perquè s'integrin tots els ingredients.
Folrem el motlle amb la massa brissa, seguint les instruccions del fabricant ( si és que no l'hem fet nosaltres) i omplim amb la barreja que hem preparat, per acabar cobrim amb el formatge.
Vaig aprofitar que tenia unes cues de gamba, que vaig posar pel damunt per a decorar-la
Coem a 180º durant uns 25-30 minuts (segons el forn), anem mirant que hagi quallat i estigui la massa cuita.
Forn preescalfat

11 comentaris:

teresa ha dit...

La pinta es de estar bona, bonissima!!
Bessets

Fuat Gencal ha dit...

Ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

MaryLou ha dit...

Teresa, segur que era ben bona!!!!
Petonets

silvia ha dit...

EStas son las que nos gustan a mi mamá,a mí cuñada y a mí,es sin duda nustra quiche;Delicios 100% caseritas ;))

CAriñoooosss y ya tenemos mejor tiempo,eh!

Gemma ha dit...

Ja ha arribat l'hivern!
M'encanten les quiches, totes, però aquest farcit en particular és molt del meu gust! Els espinacs amb panses i pinyons són una de les millors combinacions que conec :)

starbase ha dit...

Molt bona quiche (per cert al títol de la recepta has posat punyons :-P)

Ja tens raó que aquest temps és un rotllo -tot i que a la meva zona no ha fet tan baixa temperatura, més aviat el contrari-.
Jo tiro de sopa i per exemple una quiche tan bona com la teva :)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una quiche molt bona i amb aquest ingredients de primera tot un luxe, aixó no ho trobas a Barcelona.
Petons.

Teresa ha dit...

Les quiches també m'agraden m olt! admeten de tot! aquesta està molt bona, suau però gustosa. Volia posar-li quiche a la catalana, perquè ben bé porta els ingredients dels espinacs a la catalana...
Starbase, gràcies! aquests dits...

Miquel ha dit...

Al mal tiempo buena cara, y asi tu te inspiras en estos platos de resultado muy bueno.
Me gusta la combinacion que has puesto
petons
miquel

Visc a la Cuina ha dit...

Una quiche deliciosa i menjar-la calentona mentre a fora fa tant fred encara és més saborosa!

Teresa ha dit...

Miquel, M. Àngels, encara que no feia fred, si mal temps, així que a la vora del foc, unes torradetes, un trosset de quiche i un traguet de vi!
Bon cap de setmana!

Seguidors