20 de desembre de 2010

TORRÓ DE COCO BANYAT AMB XOCOLATA

 Aquestes boletes de coco són les que vam fer el dissabte al Taller del Museu de la xocolata. De fet, era torró de coco, però per ser una mica més original, el vam presentar en porcions individuals. Queda molt bo, i combinat amb la xocolata, deliciós! Si fem barra en lloc de boletes, podem pintar amb xocolata fosa, la mateixa que fem per les boletes, fem una capa, deixem que refredi i en fem una altra,  en fem unes tres o quatre depenent del gruiix que hi vulguem donar, i també quedarà una bona barra de toprró!.
Aquestes estan molt bones, i per acompanyar un bon cafè, delicioses!!
Demà les vull fer per portar-ne als companys i desitjar-los unes festes ben dolces!
Avanço, doncs, avui la recepta perquè ja me l'han demanat ! i per si algú més s'anima!
TORRÓ DE COCO BANYAT AMB XOCOLATA
Ingredients
- 92 g de coco sec
-10 g de mel
- 76g de llet condensada
- 130g de sucre
- 62 g d’aigua
- xocolata negra ( per a banyar les boletes, també podem fer-ne amb xocolata blanca)
- pals de brotxeta
Preparació
Pas 1. barrejar el coco, la mel i la llet condensada. Reservar
Pas 2. fer l’almívar, en un cassó posem l’aigua i el sucre, i sense remenar, fem bullir durant 3 minuts (a comptar des de que encenem el foc), a foc mig (si tenim termòmetre a 117º)
Pas 3. afegir aquest almívar al coco i amb l’espàtula barrejar bé fins a tenir una massa compacta. La deixem refredar, va molt bé estendre-la en una safata i posar-la uns minuts al congelador per a refredar-la més ràpidament i poder-la treballar millor a l’hora de fer les boles.
Pas 4. Mentre es refreda la massa, fonem al bany maria la xocolata. La refredem a uns 40º, remenant o bé fent un bany maria invertit, es a dir, posem gel i aigua en un bol posem a tocar el bol amb la xocolata que hem desfet i remenem fins que agafi més o menys la temperatura del nostre cos (provem una mica al llavi i si no notem la diferencia de temperatura , és el punt)
Pas 5. Anem agafant porcions de la massa del coco, ens podem ajudar amb dues culleretes de postres, i fem les boletes, punxem a cada un palet de brotxeta i banyem amb la xocolata.

Si el que volem fer és una barra de torró, quan tenim la massa feta, l’aboquem en un motlle pressionem perquè no quedin forats pel mig, donem uns copets i deixem que refredi. Amb un pinzell fem vàries capes de xocolata.

18 comentaris:

manel ha dit...

sempre m'han encantat les boletes de coco banyades en xocolata que venen per aquestes dates, o sigu que t'he d'agrair molt la recepta. i una barra de torró segur que també caurà!

Albota ha dit...

Les porcions sempre queden més elegants, jeje. Al meu germà li encanten les boles de coco i xocolata. Me'ls apuunto.

Carme - cocina con sabor ha dit...

Oh! m'encanta el torró de coco amb xocolata i presentat així queda xulíssim!

Bones Festes!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una forma molt simpática de presentar el torró de manera individual.
Petons.

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Quina cucada!! Molt original i bons!
Petonets,
Sandra

starbase ha dit...

Alça quina gràcia! són ideals per a postres amb criatures no? Jo el torró el tinc una mica embafat la veritat, però aquest bocinets... un si que en menjaria! :D

Visc a la Cuina ha dit...

Que bonics aquests torronets! M'apunto a provar-los a casa!

Miquel ha dit...

Me encantan las bolas de coco con chocolate.Y si son caseras mas
Bon Nadal
Miquel

Anònim ha dit...

Tereseta, passem un per provar-ho. Si em dius l'hora que els portes a la feina vindré. Tenen molta presència per uns postres de Nadal.
Una alumna avançada.

Teresa ha dit...

Manel, si t'agrada el coco i la xocolata te les recomano!
Albota, segur que si les fas triomfes!
Carme,Miquel, visc a la cuina, si els feu ja m'ho direu!
Ana,Sandra, aquests dies acabes tant tip que el torró ja no entra gaire... però un boleta d'aquestes amb el cafè encara entra!
Starbase, als nens segur que els agraden! És veritat que aquests dies estàs embafat de menjar, però una boleta amb el cafetó...!
Eulàlia, prova'ls que segur que triomfaràs!
Petons i BONES FESTES!!!

Gemma ha dit...

Ja veig que va ser un taller molt ben aprofitat! A casa hem fet les boletes de coco, però la idea de banyar-les amb xocolata m'encanta. Ideals per servir el dia de Nadal amb el cafè ;)

pelldellimona@blogspot.com ha dit...

estic fen una visita als blogs i ja estic estressada de tantes coses que vull fer, aqueses boletes de coco no faltaran a la taula de nadal, a casa ens encanta el coco amb xocolata, gracies per la recepta. Bon Nadal!!!

Teresa ha dit...

Pelldellimona, si que es veritat, veus tantes coses que no saps què triar! tot està bo!
Gemma, va estar molt bé, en aquests tallers com tu ho fas tot, des de pesar fins al final t'ho passes molt béi s'apren força. Aquestes boletes també les podem acabar amb un trosset de fruita confitada, per exemple taronja... res, un troset per donar color.
Bones Festes!

Gemma ha dit...

Quina bogeria de xupa-xups! Sóc una fan del turró de coco, i banyat amb xocolata.... mmmmmmm!
Que passis un bon Nadal! Moltes de petons guapíssima!

MaryLou ha dit...

Què bones!!!! Teresa, gràcies por posar la recepta, això cau segur!!!
Petonets

mercè ha dit...

Quina cosa més temptadora!, i així presentada es mereix un 10!MOLT BONES FESTES!!!

Tast de cuina ha dit...

La veritat és q t'ha quedat genial, però genial!, de veritat!!!.... El meu avi és tornaria boig si ho veiés... i jo, encara tinc d’aprendre molt per poder-ho fer.... però m’apunto la recepta.
Petonets

Margarida ha dit...

I és que és una bona combinació, el coco amb la xocolata!

Entre torrons i aquestes llepolies, com ens posarem aquest Nadal!!!!

Espero que passis unes Bones Festes!
Un petó

Seguidors