ÍNDEX DE RECEPTES

12 de desembre del 2010

MATÓ

Aquest mató ha estat les postres d'avui. N'havia fet alguna altra vegada, però ahir el vaig fer amb la Thermomix, i he de dir que queda més bé, bo sempre ho està, però aquest era més mató... encara que la propera vegada el deixaré una mica més humit. Al final teniu les fotos amb el pas a pas.Quan el fem de manera convencional, a no ser que tinguem termòmetre, és difícil calcular la temperatura, que no pot ser superior a 90º. De tota manera és ben fàcil de fer, i molt curiós veure'n el pas a pas, finS a a tenir el mató al plat. Això si, amb 1 litre en tenim per ben poc!, per tant si sou colla calculeu que, aproximadament, amb 1 litre ens sortirà mató per a dos persones, per a tres una mica just...
Doncs bé, amb aquest mató casolà, acompanyat amb mel de Siall, que aquesta si que és autèntica!!!, hem tingut unes molt bones postres dolcetes per acabar un bon dinar!
Amb aquesta recepta participo al concurs que organitza "Las recetas de glutoniana",  www.lazyblog.net,  per a celebrar el seu segon aniversari. Fa dies ho havia vist tot passejant per diferents blocs, que els uns ens portem a d'altres, això té de bo, però avui en veure la Mercè del bloc cuinaperallaminers, que hi participa amb un pastís de castanyes, que no us el podeu perdre, m'ho ha recordat.
MATÓ
Ingredients
- 1 litre de llet fresca sencera
- suc d'una llimona
Preparació
Posem la llet en el got de la Th i programem 8 minuts, temp. 90º, vel. 1
A continuació afegim el suc de llimona (el colem bé). Posem la papallona. Programem 2 minuts, temp. 90º, vel. cullera
Traiem el got de la Th i deixem reposar uns 15 minuts.
Passat a quest temps, aboquem la barreja en un bol gran i deixem refredar durant una hora com a mínim.
En un escorredor gran posem una gassa o drap de cotó (fi), prèviament mullada i escorreguda, que el cobreixi bé. Amb compte i sense remenar, hi aboquem la barreja, agafem per les puntes de la gassa o drap fent un farcell, i el pengem a l'aixeta mateix perque es vagi escorren, durant uns 15 minuts. Si el volem més espés, amb l'ajuda de les mans anem escorrent fins que tinguem la tectura que ens agradi.
El posem en un vol, tapem amb paper film i reservem a la nevera.


13 comentaris:

dolorss ha dit...

Veig que en treus molt profit de la Th. el fet de fer el mató tan fàcilment val la pena..... i el pastis de l'altre dia tamnbé!!!

Petons

Marina ha dit...

T'ha quedat increïble. Unes postres tan clàssiques... i a la vegada tan delicioses!
Una abraçada!

La cuina vermella ha dit...

Ostres, quin bé de déu de mató, quina alegria, el resultat és completament màgic!! Bravo.

Miquel ha dit...

Muy interesante la manera de hacerlo.No me habia imaginado de poderlo hacer asi en casa.
gracias por compartirlo
petons
miquel

anirac ha dit...

quina bona pinta!! li passaré la recepta a una fan de la termomix que conec :-)

starbase ha dit...

Uaaaaaaaaa-laaaaaaaaaaaaaaaassssssss!!! :-OOOOO

:-D

Gemma ha dit...

No he prvat mai de fer mató a casa i tampoc sabia que es pogués fer amb la thermomix... Però a partir d'ara ho provaré, perque a casa ens encanta el mató!

Visc a la Cuina ha dit...

T'ha quedat un mató amb una textura espectacular!

Sílvia A. ha dit...

No sabia que es podi fer amb la th, demà mateix provaré de fer-lo i acompanyat de mel de casa...
Mató i mel tot natural i de casa!!!!!

glutoniana ha dit...

Hola Teresa!

Ai que no us llegieu bé les instruccions...

Et falta encara una cosa t'he enviat un mail. Hi ha temps fins diumenge, sinó no podré comptar la teva recepta.

Gràcies!


Las recetas de Glutoniana

Mercè ha dit...

Teresa, veig que estàs encantada amb la Th, eh? Jo és que crec que no n'hi trauria profit...
I aquest mató... t'ha quedat fantàstic!! mmm!! M'encanta!
Petons i sort al concurs!

el taller de cuina ha dit...

M'encantaria fer-lo, però la meva Th és tan antiga que no té papallona. Potser m'hauré d'anar modernitzant...

Teresa ha dit...

Mercè, ja feia temps, anys, que em rondava pel cap... també pensava, entre d'altres coses, que potser no li'n trauria partit. Com que m'ha costat l'esforç de treballar uns quants cap de setmana... de moment la faig treballar força! però es clar que es pot viure sense, eh!
petó
Albota, gràcies per la visita!, es el que passa, que les coses es van modernitzant i s'ha de canviar... no se si fan plan renove...! estaria bé.
petons

Seguidors