1 de maig de 2011

BRAÇ DE GITANO

Un bon braç de gitano, farcit amb crema pastissera ha estat unes bones postres per avui. Ja feia temps que no l'havia fet, i és un dels dolços que més m'agraden. Farcit de trufa, de nata, de melmelada, de crema...de mil maneres el podem presentar, i segur que agradarà!
Us heu preguntat alguna vegada perquè se li diu "braç de gitano"?, he trobat aquesta, força creible i possible, i si ho diu el president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Joan Turull i Estatuet...ens ho haurem de creure!, aquí "braç de gitano"
BRAÇ DE GITANO
Ingredients per a la planxa de pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina de rebosteria
1 pesic de sal
1 culleradeta de sucre avainillat (he posat 1/2 culleradeta de vainilla en pols)
Crema pastissera
100 g de sucre
50 g de maizena
3 ous
1 culleradeta d'esència de vainilla
Preparem la crema pastissera (de manera tradicional: AQUÍ)
Posem tots els ingredients en el got, programem 7 minuts, 90º, velocitat 4
Aboquem en un bol, tapem amb film, pel a pel (que el film toqui la crema, per evitar que es faci crosta)
Preparació planxa de pa de pessic
Preparem la safata del forn amb paper de forn o silpak.
Preescalfem el forn a 200º
1- Posem la papallona i en el got posem el sucre i els ous. Programem 6 minuts, 37º, velocitat 4
2- Passat aquest temps, tornem a programar 6 minuts, velocitat 4
3- Afegim la farina i la sal, pel voltant de la papallona, programem 4 segons, velocitat 3. Traiem la papallona i amb l¡espàtula i acabem de barrejar, amb moviments suaus, de dalt cap a baix, perquè no ens perdi volum la massa.
4- Aboquem la massa a la safata preparada, repartint-la per un  igual. Fem uns copets a la safata per traure les petites bombolletes d'aire que veureu que s'han fet a la superficie.
5- Enfornem a 200º durent uns 15 minuts.
6- Desenmotllem en calent damunt un drap una mica humit, enrrotllem, deixem uns minuts, el desenrotllem, traiem el drap i l'enrotllem i deixem refredar.
Muntatge
Desenrotllem i repartim la crema, tornem a enrotllar.
Decorem amb sucre glaç i cacau en pols

20 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Sempre he tingut ganes de fer un braç de gitano, i amb la pinta que fa el teu segur que m'hi animo! Gràcies!
Petonets
Sandra

La cuina de l'Eri ha dit...

M'ha agradat molt saber per què se li diu braç de gitano.. però més el teu que té una pinta boníssima!!!! Petonets

Cristina ha dit...

M¨agradat com l´has decorat i el farciment de crema el meu preferit.

Visc a la Cuina ha dit...

Aquest és un braç de gitano dels que triomfen segur, t'ha quedat preciós!

Margarida ha dit...

A qui no li agrada un braç tan bo????
Quan el tens al davant, sembla difícil, però aquí has demostrat com n'és d'assequible a qualsevol persona!
Bona setmana!

Anniki ha dit...

El braç de gitano és un dels postres que més m'agrada i sobretot si es farcit de nata o crema pastissera! T'ha quedat una decoració molt maca :)

Un petó!

Eulàlia ha dit...

Tereseta, amb els teus pastissos, els professionals no tenen res a envejar. Molta presència aquest braç de gitano. I de bo, segur que un tros.

Teresa ha dit...

Sandra, no té cap complicació, segur que te'n surts!!! com diu la Margarida quan el ten davant...ja el tens!
La cuina de l'Eri, es curiós saber el per què del noms, vull buscar l'Enciclopèdia de butxaca, perquès, ha d'estar bé.
Cristina, primer només vaig posar-hi sucre glaç, i ho trobava soset... així v quedar amb un altre aire.
Visc a la cuina, es que el braç de giotano acostuma a agradar tothom...bé la meva filla petita, no en va menjar... la crema no li va..
Margarida, crec que és més el que sembla de complicat que el que és en realitat, oi?
Anniki, anima't a fer-lo!
Eulàlia, ara que t'has fet tota una cuinera, segur que poc aniràs a la pastisseria... i és que a casa queda més bo!!

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

quin braç de gitano ,em recorda el que em feia la meva avia,amb crema ohhhh super bo,petonss

Lo forner de Ponent ha dit...

fa una pinta magnífica! records!

rogeret

Gemma ha dit...

Un braç de gitano clàssic dels de sempre són unes postres sensacionals que tenen l'èxit assegurat.
Com tu dius, farcit de nata, de crema, de trufa... fan de postres de diumenge de festa grossa!

QUIMA ha dit...

Mare meva que bó aquests braç, i més relleno de crema com a mi mágrada .

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es una versió molt credible de l'origen del nom. Encara que el teu braç de gitoano no té res que envejar al de les pastisseries.
Petons.

xisca ha dit...

No m'havia aturat mai a pensar el perquè del nom , a mi també és un dels dolços que més m'agraden. T'ha quedat fabulós , se'l veu ben esponjós. Jo també vos enyorava , però ja sabeu que per Sant Jordi tenc moltíssima feina , que hi farem!!! Una besada ben forta

Su ha dit...

Me encantan los brazos de gitano, te ha quedado de lo más apetecible. Un besote.

Chez Silvia ha dit...

Hola Teresa acabo de descubrir la teva cuina i em trobo aquesta mnaravella de braç de gitano!!!!vaig a mirar més receptes un petó!!!
Chez Silvia

Mercè ha dit...

Teresa, estic amb tu! Un bon braç de gitano farcit de crema, una de les millors postres!
Petons!

Fem un mos ha dit...

Un braç de gitano farcidet de crema Umm. Ta quedat fantàstic
Petons

SUSANNA ha dit...

Hola teresa, guapa tu

com a mi m´agraden, que bo,....et donc 10 punts


i mil petonets Susanna

SILVIA ha dit...

Quin goig! sembla de pastisseria! M'encanta el braç de gitano, i amb una mica de xocolata calenta per sobre és un pecat mortal!
Petons

Seguidors