El dissabte al mercat vaig compar les primeres maduixes de temporada a la Juanita, pagesa de Sant Climent de Llobregat. Havia vist aquest semifred al bloc "Velocidad cuchara", i em va semblar una bona manera de fer aquestes maduixes tant bones, dolces i oloroses que farien que aquest semifred quedés deliciós.
El podem fer amb qualsevol altra fruita, fins i tot combinant-les, que també ha de quedar ben bo!
Només ens cal preparar-lo tres hores abans de menjar-lo, encara que, si pot ser, millor fer-lo el dia abans.
SEMIFRED DE MADUIXES
Ingredients
500 g de maduixes
200 g de sucre
400 g de nata per a muntar (35% MG)
250 g de formatge mascarpone
9 fulles de gelatina (17 g)
Suc de mitja llimona
Motlle rectangular
Preparació
En un bol posem aigua freda i les fulles de gelatina, perquè s'hidratin. Amb 5 minuts n'hi haurà prou.
Farem la melmelada, en el got de la Tmx posem les maduixes, netes, el sucre i el suc de llimona i triturem 5 segons a velocitat 5. A continuació programem 10 minuts, 100º, velocitat 3. L'últim minut vigilem, la melmelada bull i pot esquitxar. Acabat el temps, escorrem les fulles de gelatina i les afegim a la melmelada, barregem 30 segons, velocitat 4. Aboquem la melmelada en un bol i deixem refredar a temperatura ambient.
Quan ja tenim la melmelada freda podem muntar la nata, col·loquem la papallona, i la nata al got, sense programar temps, posem velovitat 3 1/2 . Quam canvia el so de la màquinà tindrem la nata muntada, vigileu perque si la muntem massa se'ns farà mantega!.
Afegim al got i a la nata el formatge mascarpone i la melmelada (en reservem una mica per a decorar) i programem 14 segons a velocitat 5. Traiem la papallona i amb l'espàtula acabem d'integrar la barreja.
Aboquem la barreja en el motlle i posem al congelador durant 3 hores. Si ho fem el dia abans, al matí ho pasem a la nevera.
A l'hora de servir-lo desemmotllem i decorem amb maudixes, fruites del bos, i amb la melmelada que hem reservat.
Bon profit!!
17 comentaris:
QUE ELEGANTE, Y FRESQUITO
Que bo és veu, jo avui per postres he fet també maduixes.. i és que son tan bones!!
Petons
Jo també vaig veure aquest semifred a Velocidad Cuchara i em varen venir unes ganes bojes de fer-lo. Després de veure el teu crec que ja no em puc resistir més...aquest semifred caurà segur!!
Petons!
Ei, aquest és un postre de diumenge!
Què bo ha d'estar... i queda tan maco que l'haurem de fer!! Petons
Com és nota que és primavers! Aquest semifred fa molt de goig i veig que és senzill. Ho hauré de provar
Para estos postre las thermomix es lo mejor se queda buenísimo y ahora están las fresas en plena temporada y el momento de comerlo.
Saludos
M'encanten els pastissos semifreds amb fruites, són refrescants i més lleugers que altres postres...
I ara que les maduixes surten tan bones s'ha d'a`rofitar!
Su, queda muy suave de gusto i fresquito baja muy bien!
Dolors, ara ja venen molt de gust les maduixes, què bones són,i les podem fer de tantes i tantes combinacions!
Bon Tiberi, així que el vaig veure vaig imprimir la recepta!!! i ja ha caigut!
Visc a la cuina, i com dius fa diumenge!!! encara que com sóc llaminera en menjaria sovint!La cuina de l'Eri, té molta presència, però encara està més bo!
A peu coix, es que ja estem cansats de pom, taronja... que són molt bones... però ve de gust tota aquesta fruita primaveral!
Gemma, ho provaré amb d'altres fruites, perquè com dius, aquests semifreds venen molt bé, encara que estiguis tip, sempre n'hi cap un trosset!
Ja l´has fet? que ràpida!!!jo tinc en ment fer-loja veig com t´ha quedat que es una passada!!!!M´animo!!! petons
Si que sembla fresquet. Té molta presència. Ho provarem.
Ho que m'agraden aquests postres i ara que comença el bon temps encara més. Venen ganes de menjar un bon troç només de mirar-ho.
Petons.
Gràcies pel comentari, Teresa! No he fet mai cap semifred! Potser m'hi animo amb el teu!
Besets,
Rogeret
Ummmm que bones les maduixes i així semifredes sem fa la boca aigua
Petons
muy bueno y ahora ya es muy apetecible
peto
miquel
delicat i delicios.. delicitats!!
Una abraçada
Teresa, ja ho crec que és ideal per la calor i la presentació també molt bonica.
Petons!
Publica un comentari a l'entrada