ÍNDEX DE RECEPTES

6 de maig del 2011

HAMBURGUESA AMB GINGEBRE I ALLS TENDRES

Unes hamburguesses delicioses que us recomano prepareu i tingueu a punt per a un sopar, un aperitiu... Ho tenim preparat al congelador, només ens caldrà traure del congelador el cilindre de carn una estoneta abans, i sense que perdi la cadena de fred, tallar les hamburgueses que necessitem, i tornar al congelador.Deixar descongelar les que hem tallat i coure a la planxa. Dins d'un panet, amb la salsa que més agradi, amb ceba caramelitzada..., o acompanyant una bona amanida, fareu un sopar de reis!!
El gingebre hi dona una aroma i un toc picant molt agradable, l'oli de sèsam ens aporta un lleuger gust a torrat, els alls tendres el sabor suau de l'all, es a dir el conjunt de tots els ingredients, fan que sigui una hambusguesa diferent, especial.
Vaig veure la recepta a "El cocinero fiel" ja fa dies, i ho vaig preparar de seguida! Hem va anar molt bé tenir-ho preparat per a qualsevol dia, i aquest va ser el dia del partit Barça-Madrid de la setmana passada, en el que ens vam classificar!!! per això, potser, les vam trobar tan bones... !!
HAMBURGUESA AMB GINGEBRE I ALLS TENDRES
Ingredients
750 g de carn de vedella
250 g de carn de porc ( jo vaig posar-lo Ibèric, perquè fòssim més bones!)
1 cullerada de gingebre ratllat ( o picat molt petit)
Un menat d'alls tendres picats
Un gra d'all picat ben petit
25 g d'oli de sèsam
50 g de soja
Unes gotes de Tabasco
Sal i pebre
Preparació
Barregem molt bé les carns. Afegim tots el ingredients per a condimentar-la. Barregem molt bé, provem de sal (si no us fa res provar-ho en cru...jo no ho vaig fer) i rectifiquem, si cal de sal.
Fem un cilindre, que embolicarem amb film, el farem rodar perquè quedi la carn compactada, tancarem els extrems i guardem al congelador. Quan vulguem fer-les, traiem el cilindre del congelador, deixem que perdi fredor, sense que perdi la cadena de fred (no descongelem del tot !)  i tallem les hamburgueses que necessitem, el gruix el que ens agradi, aixafem una mica i coem a la planxa. Tornem a embolicar i  guardem al congelador.
Ja sigui amb entrepà, amb una bona amanida, amb un arròs, segur que us diran que les torneu a fer un altre dia!

10 comentaris:

Lily ha dit...

Guauuu que bones han d'estar !!! Mai he posat gingebre a les hamburgueses i han d'estar molt bones !!!
Moltes gràcies per la recepta
Bon cap de setmana
petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Però quina hamburguesa més bona! és de luxe amb aquests ingredients tan bons. Si que la fan especial, si! Petons i bon cap de setmana

Miquel ha dit...

una buena idea y ademas con el toque del gengible y los ajos tiernos me gusta lo probare
bon cap de setmana
miquel

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta idea és genial, m'apunto a fer-la a casa!

Anònim ha dit...

Guau! Em sembla que li has donat un toc impressionant! M'agraden molt!
Petonets
Sandra

Chez Silvia ha dit...

Una idea bonissima!!!petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tindré que tastar-las am gingebre. Faig les hamburgueses i les congelo individualment.
Tenen molt bona pinta.
Petons.

Cristina ha dit...

La meva mare sempre ha fet les hamburgueses...va treballar molts anys, fins que la mestressa es va jubilar, en la cansaladeria del poble. Per tant, és tota una mestra amb la carn però...avui he descobert que li falten amb gingebre, ai quan li digui! espero no ferir-l´hi el seu orgull.

LaMirandolina ha dit...

Jo no sóc gaire de gingebre, però m'ha encantat la idea de fer la barreja de carn, congelar-la en forma de botifarra i anar-ne tallant segons les necessitats.

Gemma ha dit...

Deuen quedar unes hamburgueses molt gustoses, tan ben condimentades... i amb un toc exòtic i oriental.

Seguidors